Stránka 1 z 9 123456789 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 169
  1. #1
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    44
    Příspěvků
    2440
    Post Thanks / Like

    Cool Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Přátelé, vrhněte se do čtení:
    https://github.com/mntmn/amiga2000-gfxcard
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  2. Poděkovat davesade - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi AmiFish, DaMi, bigmac, krtek11, Delihc - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #2
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    40
    Příspěvků
    4035
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Nejlepší je poslední fotka, jak mu tam panáčkuje čokl s trumpetou
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  4. Líbí se mi Turrican - těmto lidem se příspěvek líbí
  5. #3
    AmiFish's Avatar
    Datum registrace
    01.11.2015
    Město
    Most
    Věk
    49
    Příspěvků
    62
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Nějak pořád nevidím důvod proč stavět grafiku okolo Spartanu. Přeci by bylo jednodušší využít starých grafických čipu (permedia 2, Cirrus Logic ,s3Virge...) které jsou za par centů stále dostupné. Od výrobce mají v datasheetu schéma na základní zapojení. To upravit pro amiga potřeby a postavit to na piccaso či jiné existující ovladače Amigy. Taková custom výroba původních ověřených grafik které byli vyráběny dříve. Něco jako je tady http://www.amibay.com/showthread.php...1000-1st-Batch A nebo když už tak postavit něco od základů tak proč ne okolo sředně výkoných a novějších čipů (třeba Radeon) . Opět upravit tovární zapojení a jediná náročná věc by byla naprogramovat nové ovladače. To uznávám by byla asi opruz.
    Amiga 1200 +OS3.9 + Blizzard IV30/50 FPU+ 32 MB Fast + CF2IDE + Indivision AGA Mk2 + PCMCIA2CF

  6. #4
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    48
    Příspěvků
    638
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Pěkné pro mě jen škoda že je tam BGA čip, jinak bych o stavebnici měl zájem.
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  7. #5
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    3125
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Me se podobne projekty libi, ale je fakt, ze tohle bezne doma postavit nejde.

  8. #6
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    44
    Příspěvků
    2440
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    chlapci, ten bga cip je bezna vyvojova deska, to nikdo pajet nebudete proste se to usadi do te zorro karty.
    ja myslel ze to z toho je jasne
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  9. Poděkovat davesade - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi bigmac - těmto lidem se příspěvek líbí
  10. #7
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    48
    Příspěvků
    638
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    No to jsem trubka, koukal jsem na to a jediné co mě napadlo, že jsem tu desku již někde viděl. No 75doláčů není zas tak moc, pokud tam půjde ta nižší verze...
    https://www.scarabhardware.com/shop/

    Quote Chain původně napsal: View Post
    chlapci, ten bga cip je bezna vyvojova deska, to nikdo pajet nebudete proste se to usadi do te zorro karty.
    ja myslel ze to z toho je jasne
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  11. #8
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    44
    Příspěvků
    2440
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    podle fotek tam ma tu levnejsi veriantu LX9
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  12. #9
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    44
    Příspěvků
    2440
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Quote AmiFish původně napsal: View Post
    postavit něco od základů tak proč ne okolo sředně výkoných a novějších čipů (třeba Radeon)
    směle do toho!
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  13. #10
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    3125
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Quote Chain původně napsal: View Post
    chlapci, ten bga cip je bezna vyvojova deska, to nikdo pajet nebudete proste se to usadi do te zorro karty.
    ja myslel ze to z toho je jasne
    Ja to jen zbezne prohledl a tohle nepochopil. Pak existence toho projektu dava smysl, super. Ja si stavim to Picasso, ale neni to zrovna projekt na odpoledne.

  14. Líbí se mi davesade - těmto lidem se příspěvek líbí
  15. #11
    AmiFish's Avatar
    Datum registrace
    01.11.2015
    Město
    Most
    Věk
    49
    Příspěvků
    62
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Quote Doda původně napsal: View Post
    Ja to jen zbezne prohledl a tohle nepochopil. Pak existence toho projektu dava smysl, super. Ja si stavim to Picasso, ale neni to zrovna projekt na odpoledne.
    Aha tak to potom je jasné . Využití té vývojové desky je nejsnazší řešení tak proč ne ? Spíš bych to ale viděl na nějaký vývoj než na finální výrobek. Stejně mi příjde rozumnější stavět grafickou kartu s čipen určeným pro grafickou kartu Nic proti BGA čipům je to fantastická věc a v případě turbokaret,usb, řadiče hdd... je spartan super řešení - nové turbokarty ani CPU prostě nejsou tam není jiné cesty ale "low" grafických čipů které by nám do Amig stačily jsou metráky V začátku by možná stačilo "opajcovat" karty které se vyráběli a vyrábět je custom. Plošňák čína, součástky ebay nebo nějaký shop se součástkama a osadit si to sám případně za úkolovat a samozřejmě zaplatit nějakému šikulovy který to zaletuje.
    Amiga 1200 +OS3.9 + Blizzard IV30/50 FPU+ 32 MB Fast + CF2IDE + Indivision AGA Mk2 + PCMCIA2CF

  16. #12
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    3125
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Tak presne tohle je vlasne to Piccasso a nevsiml jsem si, ze by to byla nejaka masova zalezitost. Vsechno k tomu je dostupne, ale postavit to je dost prace.

  17. #13
    AmiFish's Avatar
    Datum registrace
    01.11.2015
    Město
    Most
    Věk
    49
    Příspěvků
    62
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Na Amigu už nikdy nic nebude masová záležitost. Bohužel ta doba je pryč. Ale máš aspoň šanci si tu grafiku k 500 postavit za slušné peníze sám nebo s něčí pomocí. Mně by se líbilo něco do 1200 ve standartnim case. Standartni case je pro mne "Amiga" žádný case ala pc. Bohužel mimo bvisiona s powerpc turboskou nemám šanci do toho žádnou grafiku dostat.. Navíc za bvisiona chtějí 8000 a za turbosku dalších cca 20000. A to za tu cenu fakt nekoupím. Ale pokud by něco podobného šlo postavit tak to s něčí pomocí postavím. Líbí se mi projekt Vampire II ale ten je zatím jen pro a600 a bůh ví jestli někdy bude pro a1200.

    Odesláno z mého D6503 pomocí Tapatalk
    Amiga 1200 +OS3.9 + Blizzard IV30/50 FPU+ 32 MB Fast + CF2IDE + Indivision AGA Mk2 + PCMCIA2CF

  18. #14
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    3125
    Post Thanks / Like

    Výchozí Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    Jenze to je jaksi uplne neco jineho. Je tady Picasso do ZII se starym chipem a tohle je odlisny pristup. Delat dalsi jine Picasso s jinym starym chipem zase do ZII/III nedava moc smysl.

  19. #15
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1120
    Post Thanks / Like

    Výchozí MNT VA2000 Amiga Graphics Card (Zorro II/III)

    Kdyby nekdo zatouzil po graficke karte do Zorro slotu Amigy 2000/3000/4000 za zavadeci cenu (prvnich 50 kusu za 149 Euro, dalsi pak za 189).


    • HDMI graphics output
    • Up to 1280x720p HD screen resolution at 16bit color depth
    • Lower resolutions at true color 24bit or 8bit "Chunky"
    • MicroSD card reader (use MicroSD volumes in AmigaOS)
    • Picasso96 compatible RTG driver (Requires 68020 or better CPU)
    • Uses 4MB of Zorro address space
    • Amiga Autoconfig(TM) compatible
    • Autosensing Zorro II/III compatibility
    • Upgradeable FPGA core (flash via USB)
    • Completely Open Source


    http://mntshop.bigcartel.com/product...d-zorro-ii-iii
    (obrazek na teto strance ukazuje vyvojarskou verzi, finalni produkt bude jedna jedina karta)

    Uz ted se pripravuje rozsireni (dostupne zvlast), kterym bude ECS videograbber pro interni videoslot, ktery pak muze poslouzit i jako propojeni videosignalu z amiga chipsetu pres HDMI ven.
    Naposledy upravil ExiE : 18.05.2016 v 12:44:20

  20. Poděkovat Boboo, DaMi - tito lidé za příspěvek poděkovali
  21. #16
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    48
    Příspěvků
    638
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MNT VA2000 Amiga Graphics Card (Zorro II/III)

    No já do ní jdu určitě, uvidíme co z toho nakonec bude. Lukas psal že v červenci by meli být k dispozici.

    Nevím jestli čekal že ten odkaz nikdo nenajde , protože mě v emailu žádal...
    "Please don't post this link on public websites or forums. It is exclusive for the first supporters like you."
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  22. #17
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    3125
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MNT VA2000 Amiga Graphics Card (Zorro II/III)

    Docela zajmave, skoda ze to nemam do ceho dat, vsude uz neco mam.

  23. #18
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1151
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MNT VA2000 Amiga Graphics Card (Zorro II/III)

    Podporuje také vyšší výkon ZIII nebo je to jen ZII?
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  24. #19
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    44
    Příspěvků
    2440
    Post Thanks / Like

    Exclamation O: MNT VA2000 Amiga Graphics Card (Zorro II/III)

    Prave jsem zaplatil prototyp panove .) levny to teda neni, ale co na ami je levny
    Naposledy upravil Chain : 18.05.2016 v 17:34:08
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  25. Líbí se mi jack-3d - těmto lidem se příspěvek líbí
  26. #20
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    44
    Příspěvků
    2440
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 (ZII) grafárna postavená na Spartanu 6 - VA2000

    prosil bych nejakeho admina aby spojil dve vlakna o VA2000 v jedno, nebo se v tom ztratime
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

Podobná témata

  1. Prodám Amiga 2000
    By Poison in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 30
    Poslední příspěvek: 26.06.2015, 10:58:17
  2. Prodám Amiga 2000 + GVP karta + monitor
    By vvasha in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 28
    Poslední příspěvek: 26.02.2014, 14:53:56
  3. AMIGA 2000 - RAM (nastavení, maximum)
    By Fery in forum Hardware
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 31.01.2014, 09:41:48
  4. Koupím Klavesnici Amiga 500/1000/2000
    By Martin in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 25.06.2013, 17:22:19
  5. Amiga 2000 divná sim
    By Joska in forum Hardware
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 01.08.2007, 18:14:47

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots