Stránka 1 z 20 1234567891011121314151617181920 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 399
  1. #1
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    521
    Post Thanks / Like

    Výchozí Vampire 600 V2-128

    Ahojte, tak sa trochu pochválim aj ja. Minulý týždeň vo štvrtok mi prišla Vampire 600 V2. Dostal som sa k nej ako slepé kura k zrnu. Na prvý pohľad má karta dosť "vyjazdenú" paticu na 68k procesor. (viď fotka nižšie). Ku karte boli dodané aj biele umelohmotné podložky so skrutkami, ktoré su použité aj zo spodnej strany dosky A600. Takže je nutné vymontovať dosku A600 aj zo spodného tieniaceho plechu. Nasadenie karty na procesor 68k bolo celkom rozpačité a moc som ani neveril, že to vôbec bude fungovať (niet nad patice vo Furii od Bobooa!), ale Amiga s Vampire 600 V2 nabehla hneď na prvý krát.

    Na testy mám Amigu 600 v revízií 1.5 s GAYLE-02. Rozšírenie ChipRAM na 2 MB je použité Mini RAM 600 od Telmexu. Karta mi prišla so Silver Core 2. Tak som samozrejmä urobil pár testov s tymto Core pred flashnutím na Silver Core 6. Rýchlosť je vidieť hneď po zapnutí. Reset Amigy je o nieco dlhší ako býva obvyklé pri 020/030 kartách. Čo si asi všimnete podľa obrázkov karta nedisponuje reálne 128 MB FastRAM, ale "len" 123 MB. Je to dané zrejmä tým, že časť pamäte je vyčlenená pre KICKSTART a niekoľko MB pre grafickú kartu.

    Uvádzam pár odkazov na dôležité webové stránky ohľadom kariet Vampire 500, 600 V1, V2 ..., kde sú Core jadrá, ovládače pre grafickú kartu, čítačku SD kariet a niekoľko dôležitých utilitiek:
    http://www.apollo-accelerators.com/wiki/doku.php
    http://www.apollo-accelerators.com/
    http://www.apollo-accelerators.com/files/
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1507-1.jpg
Zobrazeno: 162
Velikost: 185,5 KB
ID: 6853   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1508-1.jpg
Zobrazeno: 160
Velikost: 172,2 KB
ID: 6852   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1544-1.jpg
Zobrazeno: 160
Velikost: 222,6 KB
ID: 6851   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1516-1.jpg
Zobrazeno: 163
Velikost: 112,5 KB
ID: 6856   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1517-1.jpg
Zobrazeno: 156
Velikost: 155,5 KB
ID: 6855  

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1518-1.jpg
Zobrazeno: 151
Velikost: 168,4 KB
ID: 6854   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1521-1.jpg
Zobrazeno: 170
Velikost: 192,8 KB
ID: 6859   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1514-1.jpg
Zobrazeno: 137
Velikost: 116,6 KB
ID: 6858   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1512-1.jpg
Zobrazeno: 132
Velikost: 130,3 KB
ID: 6857  

  2. Poděkovat springy, Kachna Obecna, pavlor, k0x, Delihc, zdenek_j - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi bigmac, CodEx, krtek11, Marty - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #2
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    681
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    Ty 3,5 MB průchodnost je z SD karty nebo IDE na desce? Myslel jsem že ta SD karta bude rychlejší na čtení.
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  4. #3
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    681
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    Jo a ještě otázka, ten kickstart načítá z ROM? Já jen že na AmiBay Majsta chce aby si lidi poslali kickstart. Pokud jsem to pochopil dobře.
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  5. #4
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    521
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    Áno, je to interné IDE na doske A600. SD kartu som zatiaľ neskúšal. Samozrejmä sa k tomu dostanem neskôr.

    Tiež áno, karta má v sebe Kickstart 40.63 a dokáže nabehnuť aj bez Kicku zasunutého v patici na doske A600. Ono je to vlastne jedno, či je Kick na doske alebo nie.
    Naposledy upravil oxcom : 20.06.2016 v 19:57:12

  6. #5
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    521
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    Na Silver Core 2 som ešte vyskúšal pár emulátorov. PC-Task v4.4, X128 v0.9b a MagiC64 v1.81. Rýchlosť PC-Tasku si môžete pozrieť na obrázkoch nižšie. ZX Spectrum 128k a Commodore 64 emuluje v plnej rýchlosti. Na obidvoch emulátoroch som vyskúšal moju obľúbenú hru z 80.rokov Commando. Na ZX Spectre 128 je samozrejmä hudba od legendárneho Františka Fuky.

    Je neuveriteľné vidiet niečo take na malej Amige 600.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1547-1.jpg
Zobrazeno: 121
Velikost: 170,8 KB
ID: 6866   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1548-1.jpg
Zobrazeno: 111
Velikost: 138,7 KB
ID: 6865   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1713-1.jpg
Zobrazeno: 107
Velikost: 189,0 KB
ID: 6864   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1715-1.jpg
Zobrazeno: 113
Velikost: 217,0 KB
ID: 6863   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1716-1.jpg
Zobrazeno: 103
Velikost: 148,1 KB
ID: 6862  

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1717-1.jpg
Zobrazeno: 102
Velikost: 138,5 KB
ID: 6861  

  7. Líbí se mi springy, CodEx, zdenek_j, Marty - těmto lidem se příspěvek líbí
  8. #6
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    521
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    Takže ako vidieť s kompatibilitou sa to podstatne zlepšilo oproti Apollo jadru z Vampire 600 V1. Vyskúšal som ešte niekoľko WHDLoad hier a potom som urobil update jadra na SILVER CORE 6. Z tejto stránky som si stiahol SILVER CORE 6 - http://www.apollo-accelerators.com/files/

    Po rozbalení LHA archívu som spustil súbor ktorý je dole na obrázku. Na výstupnom okne mi vypísalo, na akú verziu mi flashne jadro a akú mám aktuálnu verziu. Pre pokračovanie je nutné zadať veľkými písmenami YES. Potom samozrejmä čakať na úspešné flashnutie jadra. Pozor na výpadok elektriky!

    Jadro je možné updatovať tiež pomocou USB kábla nazvaného USB Blaster (viď foto). Tu je nutné prepojiť kartu Vampire 600 V2 s PC (WinXP by malo asi stačiť) a flashnúť jadro cez DOSový príkazový riadok. Túto možnosť som ja neskúšal.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1549-1.jpg
Zobrazeno: 102
Velikost: 113,8 KB
ID: 6867   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1156-1.jpg
Zobrazeno: 99
Velikost: 129,5 KB
ID: 6868  

  9. Poděkovat k0x - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi springy, Marty - těmto lidem se příspěvek líbí
  10. #7
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1169
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    něco z mých reálných testů..
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  11. Líbí se mi reKTor, springy, oxcom, k0x - těmto lidem se příspěvek líbí
  12. #8
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3406
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    To C&C bezi docel uplne normalne

  13. #9
    Angelou's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2014
    Město
    Ostrava - Poruba
    Věk
    48
    Příspěvků
    63
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    jj, je to bomba, take jsem koukal co A600 stim spravnym hardwerem umi.

    Quote Doda původně napsal: View Post
    To C&C bezi docel uplne normalne

  14. #10
    amiga autista Lisiak4's Avatar
    Datum registrace
    13.04.2009
    Město
    Brno - Bystrc
    Věk
    40
    Příspěvků
    1878
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    Výkonem HW ale přesahuje 386ku. A hra je na tom s plynulostí dle mne na hraně při tak malém počtu jednotek na bojišti. Nebyl C&C RED ALERT i na Amigu přeportován? Ten PC-Task to asi celkem brzdí? Ja na 386 SX40 měl hru dle mne podstatně rychlejší a při velkém počtu jednotek mi to sekalo hodně. V extrému cca co 2 vteřiny to nový snímek. Těch situací tam ale naštěstí nebylo tolik, nicméně malé zpomalování v té hře na mé konfiguraci bylo standardem.

    Na tuhle hru mám moc hezké vzpomínky. Jde sesíťovat i přes sériový kabel .

    EDIT: Vím, že tohle není C&C RED ALERT (ten jsem již nehrával).
    Naposledy upravil Lisiak4 : 21.06.2016 v 08:15:59
    Amiga - PMD 85

  15. #11
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1686
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  16. #12
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    681
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    Tady je pěkně nafocený postup jak to instalovat. Pro ty, co nechtějí u instalace sledovat video
    http://arananet-net.kinja.com/instal...=1466635541360
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  17. Poděkovat jack-3d - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi oxcom - těmto lidem se příspěvek líbí
  18. #13
    DRAGON2001's Avatar
    Datum registrace
    08.07.2015
    Město
    VM
    Příspěvků
    196
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    může někdo poradit kde bych jeden kousek sehnal??? Moc se mi to líbí

  19. #14
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3406
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    To je trochu problem, minimalne budes hodne dolouho, cekat. Musis si to obednat u Kippera2K:

    http://www.kipper2k.com/accel600.html

    Neni to zrovna konvencni eshop a krome toho ze Kipper obvykle skoro nekomunikuje, tak je vlastne provereny, ze to nakonec doda.

  20. Líbí se mi Lisiak4 - těmto lidem se příspěvek líbí
  21. #15
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    681
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    No jestli je ten žlutý polep s číslíčkem, je výrobní číslo, tak bude pomalu trh nasycen, tedy alespoň podle http://amigamap.com/computers.html, tam je 526ks A600 a na té ukázce instalace má číslo 414. Počkej ještě půl roku
    Quote DRAGON2001 původně napsal: View Post
    může někdo poradit kde bych jeden kousek sehnal??? Moc se mi to líbí
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  22. #16
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3283
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    Ano jsou to výrobní čísla, každopdáně tihle už to nějakou dobu mají, takže teď už jich 500 být může.

    @Dóďa, počítám s tebou, jakmile se mi Kipper ozve, dám mu tvou adresu a ty pošleš platbu, oki?

    ... já si počkám na A2000 verzi...
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  23. #17
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1345
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    Quote jack-3d původně napsal: View Post
    Ano jsou to výrobní čísla, každopdáně tihle už to nějakou dobu mají, takže teď už jich 500 být může.

    @Dóďa, počítám s tebou, jakmile se mi Kipper ozve, dám mu tvou adresu a ty pošleš platbu, oki?

    ... já si počkám na A2000 verzi...
    kdo si pocka, snad se docka...

    pred par dny Kipper psal, ze se uz skoro dohnali v dodani jiz zaplacenych! (na to pozor, neznamena to vsechny objednavky, jen ty kde uz dostali penize) objednavek, nicmene spatna zprava je, ze dosud pouzivane FPGA cipy stoupaji na cene a to treba az na dvojnasobek. Tezko rici, jestli to zpusobil odkup Intelem, nebo to ze je to jiz starsi model FPGA, ktery se uz dal nebude vyrabet, nicmene zadrhel to je.
    Naposledy upravil ExiE : 23.06.2016 v 16:44:17

  24. #18
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    Quote ExiE původně napsal: View Post
    kdo si pocka, snad se docka...

    pred par dny Kipper psal, ze se uz skoro dohnali v dodani jiz zaplacenych! (na to pozor, neznamena to vsechny objednavky, jen ty kde uz dostali penize) objednavek, nicmene spatna zprava je, ze dosud pouzivane FPGA cipy stoupaji na cene a to treba az na dvojnasobek. Tezko rici, jestli to zpusobil odkup Intelem, nebo to ze je to jiz starsi model FPGA, ktery se uz dal nebude vyrabet, nicmene zadrhel to je.
    U polovodicov je to asi tak, ze je vytvorena predpokladana cena za ktoru sa suciastka bude predavat, pri objemovej vyrobe cena este viac klesne. Progresom technologii, tie novsie vytlcaju tie starsie, cize opat ta sama rovnica, nove klesaju a tie starsie sa vracaju na skutocnu realnu cenu co je v tomto pripade FPGA. Myslim si, ze toto FPGA sa bude este nejaku dobu vyrabat s toho by som nemal obavu. Cena polovodicov plosne rastie od roku 2012 nie je to len FPGA Altera, je to aj tym, ze cena zlata, medi a inych vzacnych kovov rastie, takze vsetko to ide hore aj ked zdanlivo cena elektroniky klesa, tak je to len ukor marze. Myslim si, ze konecna cena Vampire V2 je sucastnosti dost podhodnotena, skor ci neskor bude musiet cena narast aj v prospech dalsieho vyvoju.

    Ukazovatel toho ci Altera konci s Cyclone III moze byt, ak toto FPGA vyrazia s kompileru podporovanych obvodov. Jednoducho po vydani noveho vyvojoveho prostredia uz nebude moznost vytvorenia kompilacie pre toto FPGA, tak to urobil Xilinx vo WEBPacku zo Spartan-2.
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  25. #19
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    521
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    Po flashnutí na SILVER CORE 6 sa výkon v testovacích programoch trochu znížil, ale nie je to dramatické. Viď obrázky nižšie.

    SysSpeed 2.6:
    - CORE 2 - 103.72
    - CORE 6 - 95.80

    Sysinfo 4.0:
    - CORE 2 - Dhrystones - 82379, MIPS - 85.99
    - CORE 6 - Dhrystones - 82198, MIPS - 85.80

    WhichAmiga 1.3.25:
    - CORE 2 - 78.0 MHz
    - CORE 6 - 117.1 MHz

    Netrpezlivo čakám na ďalšie CORE, kde snaď už bude plná emulácia FPU procesora. Momentálne je v SILVER CORE 6 len čiastočná emulácia FPU, ale nepoužiteľná. Napríklad Sysinfo nedetekuje FPU, ale pri položke MFlops vypíše hodnotu 59.91 (viď foto). Samozrejma v praxi programi nedetekujú FPU. Tak snáď v najbližšom CORE bude už aj emulácia FPU.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1552-1.jpg
Zobrazeno: 79
Velikost: 218,1 KB
ID: 6882   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1772-1.jpg
Zobrazeno: 65
Velikost: 175,2 KB
ID: 6881   Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: DSCN1551-1.jpg
Zobrazeno: 64
Velikost: 155,5 KB
ID: 6880  

  26. #20
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    39
    Příspěvků
    1169
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire 600 V2-128

    FPUčko to fakt chce, spousta programů si jinak nevrzne. A kromě toho samozřejmě optimalizovat výkon, pořád je to ještě málo.
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

Podobná témata

  1. Vampire 500
    By ExiE in forum Hardware
    Odpovědí: 437
    Poslední příspěvek: 06.04.2019, 10:23:44
  2. Hardware Vampire 600 Project
    By venox in forum Novinky
    Odpovědí: 196
    Poslední příspěvek: 15.08.2016, 13:34:53
  3. Hardware VAMPIRE 500 Project
    By venox in forum Novinky
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 08.07.2016, 10:53:39
  4. Dvě nové hry: Vampire a Oubliette
    By Predseda in forum Hry
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 26.04.2016, 12:08:49

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots