Zobrazuji výsledky 1 až 14 z 14
  1. #1
    Sponzor Lasice's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2007
    Město
    Libochovice
    Věk
    41
    Příspěvků
    790
    Post Thanks / Like

    Výchozí black crypt a save

    na amiga párty ve vraným jsem rozjel black crypt, prošel první 2 patra s tím že po zapojení budu pokračovat, dnes jsem konečně zapojil amigu a loadnul savenutou pozici, bohužel je tam úplně jiná pozice úplně někoho jiného, kde se stala chyba? hraji whdload verzi, ve vraným uložení pozice fungovalo
    forever

  2. #2
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1598
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    Mám tuto zkušenost: pokud je whdload hra spuštěna s parametrem PRELOAD, tak se celá nahraje do paměti ram. Jestliže hra umožňuje save, tak je pozice uložena taky do ram. A z ram se uloží na disk jedině, když z whdload hry odejdeš výstupní klávesou (většinou F10). Pokud jsi ukládal a pak jsi z hry odešel klasickým resetem, o pozice jsi přišel .
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  3. Poděkovat CodEx - tito lidé za příspěvek poděkovali
  4. #3
    Sponzor Lasice's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2007
    Město
    Libochovice
    Věk
    41
    Příspěvků
    790
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    díky zkusím, ty první 2 lvly nejsou problém
    forever

  5. #4
    Sponzor CodEx's Avatar
    Datum registrace
    16.04.2009
    Město
    České Budějovice
    Věk
    44
    Příspěvků
    346
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    Quote DaMi původně napsal: View Post
    Pokud jsi ukládal a pak jsi z hry odešel klasickým resetem, o pozice jsi přišel .
    Potvrzuji DaMiho slova, takhle jsem se natrápil s Cannon Fodderem, po těžké misi jsem si pěkně uložil, pak vypnul Amču a druhý den plakal Pak jsem přišel na to co DaMi, prostě pokud se korektně nevyskočí, tak bye bye save.
    A1200, Blizzard 1230/50MHz, 64MB RAM, CF-IDE 2GB, WHDLoad registered; CD32; C128, FDD 1541 II; C64 I, FDD 1541 I, UK1541 2GB
    A600 HD,
    2MB Chip, Fúria EC020 inside

  6. #5
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    3237
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    U jinych her to funguje, takze je asi jen nevhodne napsany slave, ale alespon ze to ma reseni.

  7. #6
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1598
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    Quote Doda původně napsal: View Post
    U jinych her to funguje, takze je asi jen nevhodne napsany slave, ale alespon ze to ma reseni.
    Podle mě je to "vlastnost" preloadu, vlastně s tím vždy počítám a zaznamenal jsem to u spousty her. Dáš mi příklad, kdy se to ukládá s preloadem opravdu na disk?
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  8. #7
    Sponzor CodEx's Avatar
    Datum registrace
    16.04.2009
    Město
    České Budějovice
    Věk
    44
    Příspěvků
    346
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    Na problém se dá narazit, když je nutno vyskočit ze hry, kvůli uložení, korektně a escape klávesa je definována mimo rozsah klávesnice A600. Nemáte někdo tip, jak takovou "nešťastně" zvolenou klávesu ve slave změnit?
    A1200, Blizzard 1230/50MHz, 64MB RAM, CF-IDE 2GB, WHDLoad registered; CD32; C128, FDD 1541 II; C64 I, FDD 1541 I, UK1541 2GB
    A600 HD,
    2MB Chip, Fúria EC020 inside

  9. #8
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    3237
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    Quote DaMi původně napsal: View Post
    Podle mě je to "vlastnost" preloadu, vlastně s tím vždy počítám a zaznamenal jsem to u spousty her. Dáš mi příklad, kdy se to ukládá s preloadem opravdu na disk?
    Myslel jsem Dune 1, ale mozna ze jsem to hral z HD instalace misto WHD. Tam se mi to ukladalo. Ale rekl bych ze to bylo WHD, ale na druhou stranu z toho proste vyskakuju misto resetu, takze to nakonec neni dobry priklad. Trakze je to nejspis vzdy jak rikas.

  10. #9
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    3237
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    Quote CodEx původně napsal: View Post
    Na problém se dá narazit, když je nutno vyskočit ze hry, kvůli uložení, korektně a escape klávesa je definována mimo rozsah klávesnice A600. Nemáte někdo tip, jak takovou "nešťastně" zvolenou klávesu ve slave změnit?


    Je to parametr "QuitKey" v tootypech.

  11. Poděkovat CodEx - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi springy, Lasice - těmto lidem se příspěvek líbí
  12. #10
    ATO.sk Wolfus's Avatar
    Datum registrace
    07.06.2007
    Město
    Slovensko - BA/DS
    Věk
    36
    Příspěvků
    1130
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    Black Crypt je v tomto inac uplne specialny. Dvakrat som ho hral na realnej Amige v ne-WHD verzii a nebol problem. Potom som ho rozohral pod emulatorom (uz WHD) a tiez sa mi stratil posledny save a v predposlednom mi zmizla cast mapy, ktoru som sice v danom save uz presiel, ale asi sa nezapisala na disk. Ked som sa na dane miesto vratil, boli vsetky dvere pozamykane, prisery respawnovane a predmety, ktore som uz raz zobral a mal som ich v inventari boli opat vo vyklenkoch. Cele zle.
    ???

  13. #11
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1185
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    Hola, tak jsem se trosku nudil a napadlo me, ze vyplnim jednu mezeru z minulosti a tou je Black Crypt. Dohral jsem DM, DM2, EOB, a dalsi takze ne ze bych uplne nevedel o cem to je ale tady me zarazila jedna takova drobnost. Nikde ve hre ani v manualu jsem nenasel, jak presne funguji jednotlive staty Strength, Dexterity, Constitution, Intelligence a Wisdom, respektive jak ovlivnuji ktery typ postavy. To bylo v te dobe uplne normalni a kazdy to automaticky vedel?

  14. #12
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    37
    Příspěvků
    2515
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    Tak ono to jde do velke miry odhadnout. Sam si teda nepamatuju, co ma v manualu treba DM o jednotlivych statech - pocitam, ze vlastne nic.

    Treba v Black Cryptu pak sila znamena, kolik veci uneses, nez se postavy pretizi. Bohuzel se mi nepodarilo zjistit, jake dalsi kalkulace presne maji staty na sobe zavesene.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  15. #13
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1185
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    Quote davesade původně napsal: View Post
    Tak ono to jde do velke miry odhadnout. Sam si teda nepamatuju, co ma v manualu treba DM o jednotlivych statech - pocitam, ze vlastne nic.

    Treba v Black Cryptu pak sila znamena, kolik veci uneses, nez se postavy pretizi. Bohuzel se mi nepodarilo zjistit, jake dalsi kalkulace presne maji staty na sobe zavesene.
    Me to prave moc jasne nebylo protoze treba to co uneses asi neurcuje sila ale constitution nebo to ma vliv jen na to co clovek muze oblect, tezko rict

    a ostatni staty mi taky nejsou moc jasne az na vyjimky
    Warrior – strength a dexterity to je celkem jasne
    Cleric – tady asi wisdom ale dal strength nebo dexterity nebo co vlastne
    Mage – intellect a potom je to nejasne protoze spousta her kombinuje u magu intellect + wisdom, ale v BC na videich davaji lidi staty do dexterity
    Druid – netusim

    v zasade dneska by takovou hru hraci autorum asi omlatili o hlavu... nechapu ze to mohli tak moc odflaknout.

  16. #14
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    37
    Příspěvků
    2515
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: black crypt a save

    Tedka budu varit z vody, protoze jak sam pises, tak dokumentace je chaba.

    Ad nosnost - cituji z manualu str. 14: Depending on strenght, the amount of weight each character carries affects his stamina and desterity.

    Ad ostatni vlastnosti: sila a obratnost bude hrat roli v utocnem a obrannem cisle postav, constitution bude zrejme ovlivnovat mnozstvi HP a inteligence bude zrejme souviset s rychlosti levelovani kouzelniku.

    Kouzelnici - pokud se nepletu, tak se lisi jenom tim, jaka mohou delat kouzla.

    Povolani tedy urcuji, jake zbrane, kouzla, brneni a stity mohou postavy nosit. Konkretni atributy ale funguji porad stejne.

    (Jenom pro uplnost zopakuji, ze jde o mou odbornou domenku. Experiment by se hodil - udelej dve party s rozlisnejma statama, udelej jeden level s kazdou a porovnej rozdily).
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

Podobná témata

  1. Přenos save pozic v Detroitu
    By Krtek in forum Emulace na ostatních platformách
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 07.12.2009, 17:31:20
  2. Black Sect
    By eddie in forum Hry
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 17.11.2008, 14:32:19

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots