Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazuji výsledky 21 až 32 z 32
  1. #21
    Prisko's Avatar
    Datum registrace
    24.09.2019
    Město
    České Budějovice
    Věk
    42
    Příspěvků
    39
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: BlitzBasic 2.1

    Quote Cyberian původně napsal: View Post
    Btw. Byl by zájem ze strany zdejších členů fóra o založení skupiny, která by se věnovala BlitzBasicu, kde by jsme tak nějak koncentrovali své znalosti?
    Pokud by tobě nevadilo, že tam asi budeš sám, tak ne
    Amiga 1200, Blizzard 1230 / 50MHz, 32MB Fast RAM, CF 16GB, OS 3.1.4
    Pegasos II, AmigaOS 4.1 FE U1, MorphOS 3.11

  2. #22
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1386
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: BlitzBasic 2.1

    Quote Cyberian původně napsal: View Post
    Btw. Byl by zájem ze strany zdejších členů fóra o založení skupiny, která by se věnovala BlitzBasicu, kde by jsme tak nějak koncentrovali své znalosti?
    pokud vladnes anglictinou, tak zkus EAB forum, tam je tech lidi co programuji v BB hodne a daji se tam najit i dema ruznych her se zdrojaky atd.
    pokud by tuta sekce vznikla, tak muzu nektere ty tutorialy prenest i sem.

    jo a nenech se otravit...

  3. Poděkovat Cyberian, Delihc - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi Dedy, pedromagician - těmto lidem se příspěvek líbí
  4. #23
    Cyberian's Avatar
    Datum registrace
    16.12.2016
    Město
    Klimkovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    123
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: BlitzBasic 2.1

    Je zde nějaký způsob, klidně i v assembleru, jak se programově přesvědčit, že amiga ukončila zápis dat na disk, jinak než čekat třeba 5s?
    “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” - Thor Heyerdahl

  5. #24
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3457
    Post Thanks / Like

    Výchozí BlitzBasic 2.1

    Pokud zapisujes pres system, tak to kontrolovat nepotrebujes, ten se o to postara za tebe. Jakou resis situaci?

  6. #25
    Cyberian's Avatar
    Datum registrace
    16.12.2016
    Město
    Klimkovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    123
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: BlitzBasic 2.1

    Zapnu Blitz mód a v ten moment přicházím o systémové fce, jelikož mám výhradní kontrolu nad HW. Problém to bude v momentu, kdy ke hře přidám možnost hry po síti.
    Jak se hra dozví, že do TCP/IP stacku přijde např. změna pozice hráče z jiné Amigy? Normálně bych to řešil přes IRQ a callback funkci co se zavolá, když k IRQ dojde, ale jak to má Amiga, potažmo co s tím b Blitzbasicu, to netuším.

    Možná má TCP/IP stack nějaký buffer, jenomže on pod Blitz módem určitě nefunguje, protože je závislý na OS. Jedině skákat pravidelně do QAMIGA módu? Dá se to stíhat?
    Naposledy upravil Cyberian : 28.10.2019 v 13:38:47
    “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” - Thor Heyerdahl

  7. #26
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3457
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: BlitzBasic 2.1

    Jak to souvisi s tim zapisem na disk? Co si vzpominam, tak jsi mel nejake WiFi udelatko snad na seriak, ktere prave tcp stack nepotrebuje. Tak se asi budes muset pravidelne koukat, jestli neprisla nejaka data.

  8. #27
    Cyberian's Avatar
    Datum registrace
    16.12.2016
    Město
    Klimkovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    123
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: BlitzBasic 2.1

    Ahoj, s diskem se to má tak, že mapa světa bude modifikovatelná. Pokud hráč změní krajinu, tak se to zapíše na disk a rozešle všem účastníkům. Zvažoval jsem i klasickou PCMCIA kartu, což je věc, kterou lidé občas mají.
    “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” - Thor Heyerdahl

  9. #28
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1386
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: BlitzBasic 2.1

    zkus jeste kouknout na toto, jestli jsi to jeste neudelal...
    https://aminet.net/package/dev/basic/SDSTCPLib

  10. Poděkovat Cyberian - tito lidé za příspěvek poděkovali
  11. #29
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4439
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: BlitzBasic 2.1

    To máš jedno ne, jestli to bude připojené přes sériák, nebo pcmcia. V Miami třeba přepínáš jenom ovladač.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  12. #30
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1386
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: BlitzBasic 2.1


  13. Líbí se mi springy, Lisiak4 - těmto lidem se příspěvek líbí
  14. #31
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1386
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: BlitzBasic 2.1

    Jedna dobra zprava!
    Jak asi vite, pokracovatel BlitzBasicu 2.1 se jmenuje AmiBlitz3 (https://amiblitz.de/) a ke svemu behu i behu programu, ktere v nem zkompilujete, vyzaduje FPU. Diky tomu je jeho pouzitelnost velmi omezena. Nicmene po nekolika letech, kdy byl cely projekt v komatu se k nemu vratil jeden z puvodnich autoru a pilne pracuje na odstraneni nutnosti FPU, i kdyz to neni prave jednoduche a jeste chvilku to potrva.
    Naposledy upravil ExiE : 09.11.2019 v 01:37:38

  15. Líbí se mi Cyberian, Delihc, jack-3d - těmto lidem se příspěvek líbí
  16. #32
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4439
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: BlitzBasic 2.1

    To je fakt dobrý. Když jsem zvažoval, jestli se učit Blitz, tak jsem právě narazil na AmiBlitz. Ten se mi moc líbil, oproti klasickému BB vypadal mnohem líp, ale pak jsem zjistil to omezení na FPU. Takže jsem ho zavrhnul, pokusil jsem se začít učit BlitzBasic, ale bohužel jsem neuspěl. Nemám na to buňky a zůstal jsem u polopatického AMOSu, který má skvělou učebnici.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  17. Líbí se mi jan - těmto lidem se příspěvek líbí

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots