Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 20
  1. #1
    Cerv's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2017
    Město
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Ahoj všichni,
    diky za tohle místo, které jsem našel. Před mnoha lety jsem Amigu dost provozoval a zůstala mi doma včetně GVP 530 rozšíření. Nedávno jsem si na ni udělal místo, koupil si scandoubler a zprovoznil ji s tím že si systém odladím časem. Ted je mi nicméně jasné, že není zjevně v pořádku už samotný hardware. Workbench sice jede, ale v podstatě nic nejde spustit nebo to po chvíli spadne. Sám nedokážu poznat co je a co není na bordu špatně. Jsem spíš uživatel. Je tu někdo, kdo by mi s tím dokázal pomoct? Já už ani nedokážu identifikovat co to mám vlastně pod Garym za modifikaci (asi něco kvuli chip pameti) je to moc davno.

    Díky

    Červ
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

  2. #2
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1670
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Předně vítej. Sám můžeš udělat to, že amigu rozebereš a budeš ji spouštět od základu po jednotlivých částech. Tedy nejdřív holou amigu bez rozšíření a gvp (např. nabootovat WB z diskety). A pokud to bude v základu stabilní, tak přidávat jednotlivá rozšíření a hledat příčinu. Třeba bude potřeba s tím jen pohnout.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  3. #3
    venox's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Slovensko
    Příspěvků
    1364
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Ahoj mas dobry kus historie GVPcko sa moc casto nevidi, ja by som isiel cestou pocistit vsetky kontakty, patice. Pokial nepomoze mozno zdroj uz dosluzil, popripade ram v turbokarte. Ked pojdes po castiach ako pisal Dami urcite nic nepokazis.
    WIN UAE, SEGA GENESIS - ATARI 800XE, AMIGA 600 Furia 020, A1200T + Blizzard II 1230/40 + 32MB + Gotek + CF 4 GB + WHDLOAD REG. XBOX

  4. #4
    Cerv's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2017
    Město
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Ahoj, diky za odpovedi. To salamovani jsem pochopitelne zkousel. Problem je v tom, ze vysledky jsou alespon pro mne neprukazne. Ono to totiz vubec nepada hned takze WB a zakladni softy bezi. Problem jsou hlavne hry.
    Bez trapdor pameti nemam dost chipu na to abych hry na GVP zkusil a mensi stejne bezi ok. Bez GVP, ale s trapdoor pameti nektere veci padaji, ale to muze byt tim, ze stejne nebyly dobre kompattibilni pro 2mb trapdor pamet a pokud vyndam vse a prepnu ROMku na 1.3 tak to sice zatim nepada ale to neznamena, ze kvuli chybe na bordu nevykazuje problem nejaka periferie...
    Muzu zkusit nahradni A500 co tu mam ale to znamena pajet na desku, protoze modul pod Garym je pripajen k desce a bez nej zase nemam Chip takze to zatim odkladam...
    Hodilo by se vyzkouset nahradni trapdor pamet, ale tu nemam...

    Cerv
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

  5. #5
    Cerv's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2017
    Město
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Jinak diky za pochvalu GVP. Byl jsem na nej pysny kdysi a je super, ze to stale plati. Cisteni stlacenym vzduchem uz take probehlo...

    Cerv
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

  6. #6
    venox's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Slovensko
    Příspěvků
    1364
    Post Thanks / Like
    Naposledy upravil venox : 22.02.2017 v 20:26:44
    WIN UAE, SEGA GENESIS - ATARI 800XE, AMIGA 600 Furia 020, A1200T + Blizzard II 1230/40 + 32MB + Gotek + CF 4 GB + WHDLOAD REG. XBOX

  7. #7
    Cerv's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2017
    Město
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Ahoj
    Diky za manual... ten uz jsem ztratil pradavno. Asi zkusim nakonec tu druhou A500. Tak mi drzte palce s tim pajenim...

    Cerv
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

  8. #8
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    930
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Najskôr by som skúsil GVP 530 na druhej Amige, tak ako je. Ak bude fungovat, skusil by som stiahnut hry ktore Ti nebezia na nete znovu.

    Ak máš Kickstart 2.0, skús nabootovať bez Startup-Sequence a pustit hru z harddisku bez nabootovaného Workbencha.

    BTW: nekonečný labúžo ??
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

  9. #9
    Cerv's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2017
    Město
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Diky. GVP na druhe masine jede, ale nema 1MB chipu... nicmene je dobry napad to zkusit bez te Startup-Sequence. Tady pls potrebuju poradit jak to co nejjednoduseji udelat.

    K tomu Labuzu se priznavam...

    Cerv
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

  10. #10
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3372
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Jestli mas kickstart alespon 2.0 (uvodni obrazovka neni klasicka bila s rukou a disketou, ale fialova), tak po resetu drz obe tlacitka mysi. Dostanes se do early-startup menu kde uz si poradis.

    Na starsim KS to slo udelat ze snad drzis CTRL + A, ale to uz si nepamatuji presne.

    Nebo nabootuj z nejake diskety, pokud mas. Treba cisty workbench.

  11. #11
    Cerv's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2017
    Město
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Diky mam 1.3 i 2.0 s prepinacem takze to pujde...

    C.
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

  12. Poděkovat DJM - tito lidé za příspěvek poděkovali
  13. #12
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3372
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Prave ten prepinac by mohl byt zdroj problemu co popisujes. Byla by to nahoda, ale neco takoveho mi to delalo taky.

  14. #13
    Cerv's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2017
    Město
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    aha, to se da pochopitelne vyzkouset docela lehce a pripadne koupit novy...

    testnu

    C.
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

  15. #14
    Cerv's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2017
    Město
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Takze mam update z bojiste a ne zrovna uspesny... vyzkousel jsem vse vyse zminene, vyhodil prepinac romek a nakonec prepajel jinou a500 abych na ni mel taky 1 MB chipu a veci na wb HDD mi padaji porad... takze mozne jsou podle me dve situace. Bud se mi nakostil wb na disku a nebo je neco s tou pameti.

    novou pamet resim na ebay a vedle toho jsem si rekl, ze si nainstaluju zbrusu novy, cisty system, pochopitelne si to nejdriv zkousim na winUAE, nez si pres SCSI kartu pedelam stary disk, ale mam problem, protoze uz si vubec nepamatuju co a jak... hodil by se mi odkaz na nejakou sekci s instukcemi pro debily, protoze uz si nepamatuji jak funguje skick, (nebo nejaka jina utilitka) kterou potrebuju abych wb 3.1 mohl pouzivat... je tu neco takoveho?

    diky moc za trpelivost

    Cerv
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

  16. #15
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3372
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Potrebujes rozjet WinUAE s WB31?

  17. #16
    Cerv's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2017
    Město
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    finalne to chci na my normalni masine, takze jsem si nasimuloval ve winUAE to samy (A500 rom 2.0 1MB chip 8 MB fast 68030 s koprem 130 MB hdd) a na tohle to potrebuju dostat (wb 3.1)
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

  18. #17
    Cerv's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2017
    Město
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Ale ano, ted to nejdriv chci rozchodit ve WinUAE...
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

  19. #18
    Cerv's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2017
    Město
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Problem je v tom, ze netusim jak zaridit aby mi skick zbastil jinou ROMku...

    C.
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

  20. #19
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3372
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    Ja myslel ze kick 31 mas v ROMce. Ted si nejsem uplne jisty, ale myslim ze WB31 jde nainstalovat i s kick 2.0. Ja jsem si kdysi udelal "skickovaci" disketu a nejak takhle to pouzival. Ale jake to presne melo parametry uz nevim.

    Jinak me se zda se na to jsem ze vsech smeru najednou a ze takhle bude tezke zjistit v cem je problem. Ja bych vyndal RAM (nebo jen plovinu) z turbiny a zkusil to nabootovat jen s CHIP RAM na desce. I s tim jednim MB to pobezi. Na samotne obvody RAM na turbine bych moc nesazel

  21. #20
    Cerv's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2017
    Město
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Znovuzprovoznění a odladění staré mašiny

    no ja to mam na HDD... ale uz jsem to s tim skickem vykoumal... uz do A500 dokazu kopnout ROM 3.1 40063 - kazdopadne diky moc...
    Amiga 500, GVP 530/40 MHz, 8 MB, 130 MB HDD SCSI

Podobná témata

  1. Moje stare moduly
    By DJM in forum Domácí scéna
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 15.04.2019, 14:26:46
  2. WANTED ! Kdo má staré PT moduly ???
    By ni.q music in forum Ostatní
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 25.10.2016, 08:50:18
  3. Koupím Philips SAA 1099 do staré zvuk. karty
    By Amigoun in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 19.05.2014, 14:11:07

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots