Zobrazuji výsledky 1 až 7 z 7
  1. #1
    andrew's Avatar
    Datum registrace
    23.05.2016
    Město
    SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    263
    Post Thanks / Like

    Question Pomoc s identifikaciou RAM

    Potreboval by som pomoct s identifikaciou kupenej RAMky do mojho CSPPC. Predavajuci ju oznacil ako:

    2x 32MB 72-pin 60ns EDO SIMM Non-Parity Memory 8x32 5V 64MB RAM Apple Macintosh

    s tym ze funguje aj v PC bez problemov.

    Problem je ze v CSPPC sa mi hlasia ako 32M celkom (teda 2x16M) a vlozene do Blizzard 1230 solo kazdy modul hlasi v SysInfo 15,5M.

    Presvedceny, ze mi predavajuci zaslal zle moduly som skusil pozriet oznacenia chrobacikov:

    16 x Mitsubishi M5M4V16405CTP na jednom module.

    Datasheet napr na

    http://www.allpartsdata.com/partinfo...+ELECTRIC+CORP

    pise "HYPER PAGE MODE 16777216-BIT (4194304-WORD BY 4-BIT) DYNAMIC RAM"
    co ak ma kalkulacka neklame dava 2097152 bajtov, teda 2M bajtov per chrobak, co je 32M na module

    Napadaju ma 3 moznosti co moze byt zle:


    1. moja identifikacia cipov na module (dobre citatelne, ale chyba cislo za pomlckou. Napr. -5,-6,-7,-5S ... co su len pristupove casy podla mojho chapania, co je v tomto pripade nie problemom...)
    2. Moznost ze jeden chip sa sklada z dvoch? (very not likely)
    3. Modul ma jednu stranu nejako vypnutu


    Pisal som predavajucemu ale nechcem do neho tlacit prilis ak je chyba niekde u mna. Teda by som chcel poprosit o radu ci mam dobre identifikovanu tu pamat alebo mam hladat problem inde

    Dakujem

  2. #2
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3490
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pomoc s identifikaciou RAM

    V Amize nechodi zdaleka vsechny moduly co chodi v PC. Nezkoumal jsem to co pises, ale spis proste nefunguji spravne v Amize. Navic "EDO" nejsou zrovna doporucene, lepsi jsou FP.

    Doufam ze to pisu spravne, uz dlouho jsem se tim nezabyval.

  3. #3
    andrew's Avatar
    Datum registrace
    23.05.2016
    Město
    SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    263
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pomoc s identifikaciou RAM

    Quote Doda původně napsal: View Post
    V Amize nechodi zdaleka vsechny moduly co chodi v PC. Nezkoumal jsem to co pises, ale spis proste nefunguji spravne v Amize. Navic "EDO" nejsou zrovna doporucene, lepsi jsou FP.

    Doufam ze to pisu spravne, uz dlouho jsem se tim nezabyval.
    Ok, to chapem ze vsetky nefunguju, ale ze by fungovala iba polovicna kapacita moze byt tiez? Ze sa 32M javi ako 16M?

    Diky


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #4
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3490
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pomoc s identifikaciou RAM

    Myslim ze budou normalne 32MB a ty vidis jen polovinu, navic ve tvojem z poloviny postrelenem CSPPC . V pripade Amigy nevim jestli se mi to stalo, ale vim ze v PC se resily "jednostrane" a "dvoustrane" moduly. Uz si nevzpominam na podrobnosti. Asi problem poctu adresovych vodicu, nebo tak neco.

  5. #5
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    692
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pomoc s identifikaciou RAM

    Pokud si pamatuji, tak to tady Boboo vysvětloval (bohužel se mi to nedaří najít), záleží jestli čipy mají 2KB nebo 4KB stránkování. Většina karet používá detekci pro 2kB, a pak stává že vidíme pouze polovinu...
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  6. Poděkovat andrew - tito lidé za příspěvek poděkovali
  7. #6
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3490
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pomoc s identifikaciou RAM

    Kazdopadne bych rekl ze ty pameti jsou skoro urcite v pohode, jen top nejsou ty spravne do Amigy. Tedy ze nemuzes prodejci tvrdit ze jsou vadne.

  8. Poděkovat andrew - tito lidé za příspěvek poděkovali
  9. #7
    andrew's Avatar
    Datum registrace
    23.05.2016
    Město
    SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    263
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pomoc s identifikaciou RAM

    Ok, dakujem za vysvetlenie!
    Predavajucemu som podakoval, RAMku zaarchivujem

    Idem nastudovat to strankovanie a pohladat nahradu.

    Este raz vdaka za pomoc

    edit: som nasiel to vlakno: http://www.amigamortal.cz/forum/show...ll=1#post65590
    Naposledy upravil andrew : 28.03.2017 v 21:58:14

Podobná témata

  1. Scalos pomoc
    By Poison in forum Aplikace
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 11.04.2016, 14:10:51
  2. Pomoc znovuzrozenému
    By pantercz in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 43
    Poslední příspěvek: 07.03.2013, 17:53:19
  3. Prosba o pomoc
    By pegas77 in forum Ostatní
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 10.01.2012, 02:02:18
  4. Pomoc
    By doksy in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 68
    Poslední příspěvek: 18.11.2009, 19:35:30
  5. Amiga a-500 plus pomoc!!!
    By PPHAMER in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 37
    Poslední příspěvek: 19.10.2008, 17:37:42

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots