Zobrazuji výsledky 1 až 14 z 14

Téma: OpenTyrian

  1. #1
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2649
    Post Thanks / Like

    Výchozí OpenTyrian

    Možná znáte střílečku Tyrian, která vyšla svého času pro PC pro DOS. Pak se objevil její free port OpenTyrian na všechny možné platformy. Nyní i pro Amigu 68k.
    https://artishq.wordpress.com/
    Video:
    https://www.youtube.com/watch?v=l3Avlv62lPM
    Shodou okolností jsem si ji znovu dohrál o Vánocích pod Widlemi. Jsem zvědavý, jestli bude stíhat Amiga s CPU 68060 nebo bude nutná Vampire turbína.
    I love Amiga

  2. Líbí se mi lacoh, springy, Delihc - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #2
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    Testoval som to na BPPC060/66 + CGX.
    Oproti ostatnym Artiho portom je to docela svizne, ale aj tak nehratelne, lebo ked stlacim nejaku klavesu, tak reaguje cca. po sekunde, co je dost neprijemne...
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  4. Poděkovat springy - tito lidé za příspěvek poděkovali
  5. #3
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2649
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    Mě se to nepovedlo spustit. Objeví se mi error: failed to initialize SDL video: No available video devide. Navíc se mi nezobrazí pro AmigaOS 3.5 ikony. Takže netuším, jestli to nemá nějakou konfiguraci pomocí tooltype.
    I love Amiga

  6. #4
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    V tooltype ikony nic neni. Ja som mal po rozbaleni archivu dokonca typ ikony Drawer, takze mi po kliknuti pisalo ze tento drawer neni drawer. Samozrejme som zmenil typ na tool.
    Spustal som to aj tak z CLI. Ked to pustim rovno z WB, tak sa to neskor sekne (este pred spustenim hry - po menu).

    Mas graficku kartu, ci skusas aga ?
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  7. #5
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2649
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    Zkoušel jsem to na A1200 AGA, nechce se mi zapojovat A4000 s CyberVisionem.
    I love Amiga

  8. #6
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    Mozno je to len na graficku kartu, neviem.
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  9. #7
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    Tak ikonku som upravil, aby sa to pustalo z cli, takze uz to ide aj kliknutim na ikonu z WB.
    Na joysticku mi to nejde.
    Klavesy som predefinoval z kurzorovych sipiek na keypadove a uz to nema take spozdenie. Tie klavesy neviem ako testuje, ale uz som si to vsimol vo viacerych hrach ( iba v niektorych ), aj v MAME napriklad. To je asi nejky bug LYRA 2 interfaceu...
    Samozrejme, ked sa klavesy testuju inym sposobom, tak to ide v pohode aj na kurzorovych sipkach (napr. Heart of the Alien ) s Lyra2 interfacom...
    Naposledy upravil DJM : 23.05.2017 v 22:15:48
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  10. #8
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    525
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    Skúšal som to na Vampire 600 V2 a ide mi to do resetu. Problém mam pri depakovaní LHA archívu so súborom:
    OpenTyrian/data/newsh~.shpVypíše mi, že súbor už existuje (aj keď ho a adresáry nevidím) a ponúkne mi samozrejmä overwrite/cancel. Keď dám overwrite, tak po skončení depakovania a spusteni hry hodí čiernu obrazovku, ešte niečo málo dotiahne z HDD a po cca. 10 sekundách to ide do resetu. To isté urobí, aj keď zvolim pri depakovaní cancel.

    Vam ten LHA archív rozpakuje v poriadku?

    Samozrejmä STACK mám nastavený ako je v README súbore napísané. Používam WB3.1 a spúšťal som to aj z CLI.

  11. #9
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    Ja som lha archiv rozbalil vo WB3.9 unarc bez problemov. Ked pozrem do adresara data, tak su tam 3 podobne subory: newsh~.shp, newsh^.shp a newsh#.shp.
    Nemas nastaveny nejaky iny jazyk ako anglictinu vo WB, mozno ze ti to blbne koli niektoremu z tych special znakov. Ja mam vo WB anglictinu.

    PS. Ake README myslis ? V tom README, co je v archivy nic o STACKu nevidim.
    Naposledy upravil DJM : 23.05.2017 v 23:31:26
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  12. #10
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    525
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    Áno, ako píšeš sú tam 3 podobné názvy. Tieto dva tam mám (newsh^.shp a newsh#.shp) a (newsh~.shp) mi po overwrite prepíše, ale neviem, ktorý súbor. Ani podľa dľžky som ho nenašiel. Mám nastavenú angličtinu. Zrejmä budem musieť dať WB3.9.

    README - STACK pardón, dočítal som sa to na Aminete, kde už je tiež OpenTyrian:

    http://aminet.net/package/game/actio/OpenTyrian
    Requirements:
    Game was tested on Vampire 500 and 060/66Mhz (Thanks Phibrizzo).
    It needs about 8 MB of RAM and ~105MB HD free space.
    Increase stack to at least 100000 in case staring problems.
    Alt+Enter to switch between window/fullscreen

  13. #11
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    Ok, ja mu davam preventivne 1000000, lebo som nevidel nikde napisane kolko potrebuje...
    Ono su tam este potom subory newsh0.shp az po newsh9.shp a newsha.shp az po newshv.shp.
    Este ma napadlo, aky mas filesystem, ja pouzivam PFS.
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  14. #12
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    tyrdata.zip

    tu som ti zbalil tie 3 subory, skus ci ti pojdu rozbalit.
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  15. #13
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2610
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    Takze to ani nema smysl zkouset rikate?

    Tyrian je legenda - jedna z mala PC strilecek, ktera stoji za to. OpenTyrian jsem uspesne provozoval vsude mozne, takze port na Amigu vitam. Ale jestli to nejede slusne ani na 060, tak se asi nema cenu namahat.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  16. #14
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    525
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: OpenTyrian

    Dík za ZIP tých súborov, ale nepomohlo. Nakopíroval som ich do druhého adresára a potom prekopíroval ostatne súbory z OpenTyriana, takže už sa mi tam ten súbor objavil, ale po spusteni mi to aj tak ide do resetu. Zajtra skúsim nahodit WB3.9.

    Myslím, že 060 by nemala mať problém s hráteľnosťou OpenTyriana.

Podobná témata

  1. OpenTyrian
    By Delihc in forum Hry
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 18.05.2014, 18:26:26

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots