Stránka 5 z 5 PrvníPrvní 12345
Zobrazuji výsledky 81 až 91 z 91

Téma: Vampire V4

  1. #81
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    33
    Příspěvků
    1107
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    O víkendu snad za pomoci IDEfixe sprovozním Svého Vampíra. Pak zjistím jeho výrobní číslo, zaregistruju ho a už se jen budu těšit na GOLD 2.7 (a třeba i další).

  2. #82
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    789
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: pcb_rev3B.jpg
Zobrazeno: 59
Velikost: 58,1 KB
ID: 7899

  3. Poděkovat jack-3d - tito lidé za příspěvek poděkovali
  4. #83
    DRAGON2001's Avatar
    Datum registrace
    08.07.2015
    Město
    VM
    Příspěvků
    150
    Post Thanks / Like

  5. Poděkovat jack-3d - tito lidé za příspěvek poděkovali
  6. #84
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    51
    Příspěvků
    1361
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    A teď ještě ke každému modelu Amigy vyrobit redukci...
    A1200 Infinitiv, BPPC166/040/25,128MB, Bvision, HDD 8,6GB PFS3, CDRW, 4xEIDE Buff. 19'' LCD
    A1200 Infinitiv, Mediator, Apollo1260/80, 64MB, VooDoo3 3000, SB128, LAN, HDD 20GB PFS3, Combo ASUS.
    A1200 Desktop, B1230, 32MB, HDD 2,5'' 30GB PFS3, slimCD-ROM, scandoubler. A1200 Desktop, B1220, CF-IDE 1GB PFS3.
    A600, Apollo620, 4MB Fast, 2MB Chip, Kick3.1, CF-IDE 512MB. A k tomu ještě CD32, 2x A600, 2x A500+, M1438S, CF-PCMCIA...
    Jo, a ještě PEGASOS I. a EFIKA.

  7. #85
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    974
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Podle poslednich zprav jiz Majsta obnovuje vyrobu Vampire 600 V2 a dokonce slibuje nejake male prekvapeni...

    Co se tyce V4, tak podle prepisu z IRC je "hotovy" model pro A500, na modelu pro A1200 se intenzivne pracuje. Co se tyce verzi pro A3000/4000 ty jsou v podstate v nedohlednu...

  8. #86
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    391
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Vyzerá, že Gunnar ma hotové FPU pre Vampire V4 a má to slušný výkon 66 MFLOPS. Samozrejmä uvidíme, čo ukáže prax. Pre porovnanie, 68060 na 75 MHz ponúka výkon 42 MFLOPS.


    Naposledy upravil oxcom : 11.10.2017 v 09:55:02

  9. Líbí se mi springy, jack-3d, Angelou - těmto lidem se příspěvek líbí
  10. #87
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    34
    Příspěvků
    2997
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4



    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 500+ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  11. #88
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    391
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Áno, Gunnarovi sa podarilo ďalšie navýšenie výkonu FPU. Zaujímavé je, že na druhom obrazku (SysSpeed) je na pozadí spustený FEMU. Tu sa ponúka otázka, či je program FEMU nutný na spustenie FPU, podobne ako je to teraz na Vampiroch V2. Ten rozdiel MFLOPSov je celkom veľký. Gunnar všade píše, že Sysinfo, zle vypisuje hodnoty testov, ale ako už bolo písané, stále ho používa na prezentáciu svojich výsledkov. Myslím, že treba počkat na videá, kde bude vidieť ako FPU pracuje, samozrejmä na programoch, kde sa FPU využíva naplno.

    Ešte som si všimol zaujímavej veci. Testy FPU majú byť na Vampire V4. V avízovanom popise na mat V4 512 MB, na obrazku je vidiet len 127 MB ako je aj na Vampiroch V2, že by ešte na V4 nemali dokončený radič pre FastRAM. Tu je ešte malé porovnanie FPU na Vampire V4 a procesore 68060.

    Vampire V4:
    Sysinfo MFLOPS - 73.25
    SysSpeed MFLOPS - 45.26

    68060-75 MHz:

    Sysinfo MFLOPS - 42.06
    SysSpeed MFLOPS - 39.90

  12. #89
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    974
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Ty screenshoty poridil Claudio Guglielmotti (Apollo Team Member) a jde o Vampire500.
    Jedna se o partial-hardFPU (castecne hardwarove FPU, tezko rict, co to rpesne znamena), nekteri clenove tymu maji ve V2 modifikovane core, ktere obsahuji hardfpu, a zase neobsahuji jine casti, nicmene je velmi nepravdepodobne, ze by z toho bylo do budoucna nejake oficialni core pro verejnost.
    Naposledy upravil ExiE : 11.10.2017 v 12:29:55

  13. #90
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    34
    Příspěvků
    2997
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Trocha teorie ohledně Vampire v2 versus v4 os Gunnara:

    The Vampire2 does have a AMIGA bus with 24 address and 16 Data lines.
    This bus on the Vampire2 does perfectly match the A500/A1000/A2000/A600

    The Vampire4 has an AMIGA bus with 32 Address and 32 Data lines.
    This matches the A1200/A3000/CD32/A4000.
    When you connect the Vampire4 to an A500/600/A2000/A600 this works too - just some lines are then not connected.

    The Vamp4 was designed from the beginning to be able to be connected to all AMIGA models.
    Tedy Vampír v2 používá 24 adresových and 16 datových linek (hardwaráři prominou, je možný, že se jedná o 24 a 16 bitové hodnoty). Takže Vampír v2 perfektně pasuje pro Amigy 500, 600, 1000 a 2000.

    Vampír v4 používá již 32 adresových a 32 datových linek. To pasuje přesně pro A1200, A3000(T), A4000(T) a CD32.

    Samozřejmě Vampír v4 lze napojit též na A500, A600, A1000 a A2000 s tím, že se některé linky prostě nejsou propojené.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 500+ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  14. Poděkovat Dedy - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi oxcom - těmto lidem se příspěvek líbí
  15. #91
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    391
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Tu je prvé video s Vampire V4 v A500+. V Sysinfe sa moc neukázolo (92 MIPS) a FastRAM má len 125 MB. Ešte bude treba optimalizovať.


Podobná témata

  1. Vampire 500
    By ExiE in forum Hardware
    Odpovědí: 429
    Poslední příspěvek: 16.11.2017, 16:59:43
  2. Vampire 600 V2-128
    By oxcom in forum Hardware
    Odpovědí: 346
    Poslední příspěvek: 04.11.2017, 17:44:19
  3. Vampire 500 V2+
    By oxcom in forum Hardware
    Odpovědí: 32
    Poslední příspěvek: 20.10.2017, 22:02:44
  4. Vampire standalone
    By ExiE in forum Ostatní
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 21.03.2017, 23:14:15
  5. Vampire X
    By ExiE in forum Hardware
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 03.09.2016, 14:09:30

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots