Stránka 1 z 5 12345 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 91

Téma: Vampire V4

  1. #1
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2648
    Post Thanks / Like

    Výchozí Vampire V4

    Jestli jsme to dobře pochopil, tak Vampire V4 bude fungovat samostaně nebo jako turbokarta pro Amigu 1000/500/2000/CDTV, přes adaptér v Amize 600 a bude verze pro Amigu 1200. Podrobnosti zde:
    http://forum.apollo-accelerators.com...php?f=8&t=1804
    I love Amiga

  2. Poděkovat Kachna Obecna - tito lidé za příspěvek poděkovali
  3. #2
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    525
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Akurát som o tom písal, tak už to nebudem skracovať.
    Apollo tím uviedol bližšie info o pripravovanom Standalone, ale nielen o ňom.

    - The Vampire V4 Standalone System
    - The Vampire V4 for Amiga Classic compatible with
    - Amiga 1000/500/2000/CDTV
    - Amiga 600 with kippa’s adapter (if produced)
    - The Vampire V4 for Amiga 1200

    Tu je základné info:

    Vampire V4 is powered by:
    - FPGA : Altera Cyclone V A5 (77k LE, 28nm technology)
    - RAM : 512MB DDR3 (up to 1GB/s)

    And supports:
    - FastIDE with 40/44-pin connectors
    - Digital Video-out up to 720p@60Hz
    - Dual Kickstart-flashrom (for safety)
    - MicroSD Storage

    Tu je PDF s podrobnešími informaciami: http://www.apollo-accelerators.com/f...ement_v1_5.pdf

    Vyzerá to tak, že doska Standalone by mala byť univerzálna a použiteľná aj v Amigách 1000/500/2000/CDTV. Pre A600 len so špeciálnym adaptérom, ak ho Kipper vôbec bude vyrábať. Doska bude veľkostne podobná Vampire 500 V2+. Myslím, že Cyclone V už dá Amige veľký výpočetný výkon. Uvidíme ako bude vyzerať hotový kus.
    Takže predpokladám, že vo verzii pre A1200 bude tiež Cyclone V.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: v4.jpg
Zobrazeno: 105
Velikost: 286,2 KB
ID: 7776  

  4. Poděkovat Kachna Obecna, bigmac - tito lidé za příspěvek poděkovali
  5. #3
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1475
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Sakra, teď abych prodal svou V2... ale kdo by jí teď chtěl, že? Snad se na V2 nevykašlou a budou jí stále vylepšovat.

  6. #4
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    525
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Nuž to je vývoj. Samozrejmä teraz sa núkajú otázky. Ako ďalej s Vampirami V2, bude pokračovať vývoj jadier? Nebude GOLD3 posledné jadro pre tieto karty? Samozrejmä to ukáže čas. Myslím, že kompatibilita nového Vampira V4 pre Amigy 500/600 ... tomu nasvedčuje.

  7. #5
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    683
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Tohle bych spíš viděl na A1200 a v A2000 nechám holt v2+, ale jinak ty usb porty a internet mě potěšili...
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  8. #6
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4458
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Jsem zvědavý na návrh desky pro V1200. Jak budou ty porty vyvedené. Doufám že se to vejde do desktopu normálně.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  9. #7
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1172
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Quote springy původně napsal: View Post
    Sakra, teď abych prodal svou V2... ale kdo by jí teď chtěl, že? Snad se na V2 nevykašlou a budou jí stále vylepšovat.
    To určitě nebudou. Jakmile bude hardware V4, V2 skončila. Podobně jako V1.
    Začínám se obávat, aby aspoň Gold3 ještě vykopli pro V2.
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  10. Líbí se mi lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí
  11. #8
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3465
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    V1 karet se prodalo par a byl to experiment, ale V2 karet je hodne a nejspis (spis vsichni budou radi) se na to uplne nevybodnou a do nejakeho stavu to dodelaji.

  12. #9
    Omachel's Avatar
    Datum registrace
    28.08.2007
    Město
    Prievidza
    Věk
    39
    Příspěvků
    486
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Ti co dali 800 Eur za V2 si musia buchat hlavu, ale aspon podporili vyvoj. Naozaj som necakal novu verziu Vampira aj pre A500/A600. Cerstvi majitelia V2-ky asi nebudu nadseni.
    A1200/KS3.1/34MB/030/50MHz/16GB SD-IDE/INDIVISION/A1200/KS3.1/66MB/060/66MHz/16GB SD-IDE/INDIVISION MK2/WHDLOAD REG/

  13. Líbí se mi springy - těmto lidem se příspěvek líbí
  14. #10
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1390
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Jen pro zajimavost dodavam, ze to co se prodava jako Vampire V2, je interne oznacovano jako V3, skutecna V2 se nikdy do prodeje nedostala, a proto ted mame V4.

  15. #11
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1390
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    A dalsi stripky:

    • karty se budou vyrabet v Nemecku
    • predpokladana cena pry bude vyssi nez V500+, ale ne zas tak o moc...


    porovnani instruction a data cache

    V1 Icache=4KB , DCache=4KB
    V2 Icache=16KB , DCache=32KB

    V4 dve otestovane konfigurace
    Icache=32KB , DCache=64KB
    Icache=32KB , DCache=128KB

    a nakonec hrube porovnani rychlosti - prehravac videa
    riva0.52 verbose noaudio norender noskip FPS=1000 ram:TopGun_640x360.mpg

    A4000 with 68060@60 MHz == 13.7 FPS
    A500 + VampireV2 68080@78 MHz == 47.5 FPS
    A500 + VampireV4 68080@93 MHz == 61.7 FPS

  16. #12
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3296
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Quote Omachel původně napsal: View Post
    Ti co dali 800 Eur za V2 si musia buchat hlavu, ale aspon podporili vyvoj. Naozaj som necakal novu verziu Vampira aj pre A500/A600. Cerstvi majitelia V2-ky asi nebudu nadseni.
    Lidi co za to dali 800 EUR, tak nejspíš nemají problém s prachama a tudíž budou jedni z prvních, kdo si V4ku koupí.

    Nechápu proč by měli být majitelé V2+ jakkoliv zklamaní? To je jako kdybych měl Cyberstorm MK2 a zrovna vyšel nový Cyberstorm MK3, no tak hold budu mít chvíli MK2 a uvidím, jestli si čase pořídím novější model, nebo mi stávající stačí.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  17. Líbí se mi oxcom - těmto lidem se příspěvek líbí
  18. #13
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    525
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Presne tak, za to že vyšiel nový model nebudem sa zbavovať "starého". Čas vždy ukáže ako ďalej. Možné je vždy všetko. A na prvé testy V4 v praxi si musíme ešte počkať.

    Predpokladám, že pre V2 ešte vydajú jadro GOLD 3 a potom sa uvidí ako bude Apollo tím postupovať ďalej. Vydaním info o pripravovanej V4, je aj čiastočne odpoveď, prečo sa s FPU pre V2 neponáhľali. Tým samozrejmä predpokladám, že FPU pre V2 už nebude.

  19. Líbí se mi lacoh - těmto lidem se příspěvek líbí
  20. #14
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1172
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Nesmíme zapomínat, že lidí, co dělají vývoj není zas tak moc, aby všechno stíhali. To že budou rychlejší karty je rozhodně pozitivum. Hlavně aby časem někdo konečně vyrobil také adaptér s konektorem pro velké amigy.
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  21. #15
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1475
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Quote Omachel původně napsal: View Post
    Ti co dali 800 Eur za V2 si musia buchat hlavu, ale aspon podporili vyvoj. Naozaj som necakal novu verziu Vampira aj pre A500/A600. Cerstvi majitelia V2-ky asi nebudu nadseni.
    Nejsem...
    To asi ani nebudou ty přídavné moduly pro V2, nebude FPU, prostě nic, co jsem doufal, že Vapire 2 jednou bude a V4 tím možná už je... Ano, podpořil jsem vývoj, ale moc radosti mi to nepřináší.
    Naposledy upravil springy : 04.08.2017 v 14:36:57

  22. #16
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1390
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Quote oxcom původně napsal: View Post
    Predpokladám, že pre V2 ešte vydajú jadro GOLD 3 a potom sa uvidí ako bude Apollo tím postupovať ďalej. Vydaním info o pripravovanej V4, je aj čiastočne odpoveď, prečo sa s FPU pre V2 neponáhľali. Tým samozrejmä predpokladám, že FPU pre V2 už nebude.
    Co se FPU tyce je to pravdepodobnejsi a klidne to muze byt i nedostatkem mista na chipu... to neni dosud jasne
    Pokud jde o aktualizace jako takove, tak ty by mely pokracovat i po Core3, to uz bylo receno.

  23. #17
    Amiga Times Magazin Amigoun's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Praha
    Věk
    40
    Příspěvků
    1172
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Podle toho benchmarku ten výkon u V4 oproti V2 stoupnul jen o pár desítek procent, což není až takové terno. Doufejme, že tedy aspoň to FPU tam časem dostanou.
    A500, A500+, Amiga 600HD/ACA630, A600 V2-Apollo 68080, Amiga 1200/Blizz1230/50, CD32, A3000, A4000/060, Minimig, Powerbook G4 17" MorphOS, SAM460cr AmigaOS4 God is great!

  24. #18
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2684
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    @ExiE
    Kludne to moze byt aj nedostatkom miesta v cipe, momentalne tiez riesim tuto dilemu noveho FW pre Furia.
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  25. #19
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1390
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4


  26. Poděkovat jack-3d - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi oxcom, Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  27. #20
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4458
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    No a hlavně tam píšou, že podpora a vývoj V2 nekončí.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



Podobná témata

  1. Vampire 500 V2+
    By oxcom in forum Hardware
    Odpovědí: 67
    Poslední příspěvek: 26.10.2019, 20:30:11
  2. Vampire 500
    By ExiE in forum Hardware
    Odpovědí: 437
    Poslední příspěvek: 06.04.2019, 11:23:44
  3. Vampire 600 V2-128
    By oxcom in forum Hardware
    Odpovědí: 398
    Poslední příspěvek: 26.02.2019, 15:15:23
  4. Vampire standalone
    By ExiE in forum Ostatní
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 21.03.2017, 23:14:15
  5. Vampire X
    By ExiE in forum Hardware
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 03.09.2016, 14:09:30

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots