Stránka 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 41 až 60 z 84

Téma: Vampire V4

  1. #41
    DRAGON2001's Avatar
    Datum registrace
    08.07.2015
    Město
    VM
    Příspěvků
    194
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    A ví se už nějaké datum vydání??? Už se o tom hodně dlouho mluví.

  2. #42
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3269
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Neví
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  3. #43
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1302
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    pro predstavu v jakem stavu se ted nachazi core 3 pro Standalone Vampire V4 - spustenych 60 AGA nebo CD32 her
    pokud se vam nektere hry budou zdat pomale (Frontier, Coala, WingCommander) tak vezte ze je to dano spustenim her pod WHDL, kde z duvodu vetsi kompatibility jedou v rychlosti A1200. Pokud se spusti tyto hry mimo WHDL, bezi jak o zivot.
    BTW v nekolika hrach se objevuji artefakty v grafice, takze to bude asi jeste nejaky ten cas trvat...

    Naposledy upravil ExiE : 26.05.2019 v 12:15:44

  4. Líbí se mi Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  5. #44
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4292
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Vampire pro A1200 snad v létě:
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  6. Líbí se mi Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  7. #45
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1302
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Quote Predseda původně napsal: View Post
    Vampire pro A1200 snad v létě
    Vampire Standalone stejne tak

    snad jen dodam, ze produkce V1200 by mela zacit v prubehu cervence. V soucasne chvili existuje jediny prototyp a ten ma nasledujici specifikace

    - Cyclone 3 FPGA
    - 128MB SDRAM
    - GOLD2.x branch core
    - No SD card reader visible card has microSD slot though

  8. #46
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3269
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    V4 Standalone... (500 MB RAM, 11,5 MB chip, AGA, Pamela, ...)

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: VControl_6619x15.jpg
Zobrazeno: 74
Velikost: 103,3 KB
ID: 9449

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 6619_x15_sysinfo.jpg
Zobrazeno: 65
Velikost: 43,0 KB
ID: 9450
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  9. Líbí se mi springy, Dedy, Turrican, IDEfix - těmto lidem se příspěvek líbí
    Nelíbí se mi TheMrKocour - tito lidé s příspěvkem nesouhlasí
  10. #47
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3269
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Na Kocoura asi furt málo :/
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  11. #48
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3321
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    To jsou dobra cisla.

  12. #49
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1302
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Quote Doda původně napsal: View Post
    To jsou dobra cisla.
    Ale pozor na to, v tech videich / obrazcich se mohou objevovat cisla z V4 kde bezi core na 100 Mhz nebo dokonce na 106 Mhz a pro beznou distribuci se zatim pocita jen s core na 85 MHz. Jestli budou k dispozici i rychleji core se zatim nevi.
    Muze to pusobit trosku nesolidne, ale Gunnar si neda rict...

  13. #50
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Kolikpa to ma kostovat?

  14. #51
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4292
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Quote k0x původně napsal: View Post
    Kolikpa to ma kostovat?
    Pokud vím, tak to nikdo zatím nikde neřekl. Můj odhad je kolem 400E.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  15. #52
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1616
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    To by ještě šlo, i když jde jen o desku, další náklady jsou jasné, i když většinu by každý amigista měl mít doma.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  16. #53
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    18
    Příspěvků
    157
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Právě na mě moc. Přece jenom tohle není Amiga ale kombajn. Nevadí mi FPGA, ale tohle je kentus. "68080" co neumí pořádně 060ku, nové zbytečné instrukce které klasický HW nemá, 11 MB Chip? K čemu, žádný soft s tím nepočítá. Bral bych 060 + RTG jako FPGA ale tohle je prostě blbost
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  17. Nelíbí se mi ExiE - tito lidé s příspěvkem nesouhlasí
  18. #54
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1396
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Tvl, kocoure! Vždyť ty mluvíš jako nejakej aktivista! Greta Thunbergová s koulema... (předpokládám) 😂

  19. #55
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1616
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    No jo, ale asi má v podstatě pravdu, chipka by stačila 4 mega, a dál nevím, 60 ku jsem neměl, akorát jsem slyšel že i ta mívá problémy s normálním softem. No ale není to na hraní her, tam asi stačí A600 a Fúria, i když mi chybí AGA. To se pokouším rozjet v MorphOSu, už mám našetřeno na registraci, tak uvidím.
    Naposledy upravil Dedy : 12.06.2019 v 21:23:21
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  20. #56
    amiga autista Lisiak4's Avatar
    Datum registrace
    13.04.2009
    Město
    Brno - Bystrc
    Věk
    40
    Příspěvků
    1862
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Quote TheMrKocour původně napsal: View Post
    Právě na mě moc. Přece jenom tohle není Amiga ale kombajn. Nevadí mi FPGA, ale tohle je kentus. "68080" co neumí pořádně 060ku, nové zbytečné instrukce které klasický HW nemá, 11 MB Chip? K čemu, žádný soft s tím nepočítá. Bral bych 060 + RTG jako FPGA ale tohle je prostě blbost
    Vidím do toho hovno, můj názor je pouze můj názor, ale já od Vampire neočekávám čistou Amigu a vůbec mi to neva. Pro mne je nový comp inspirovaný Amigou fajn. Libí se mi to více jako slepovat Amigu z "30" kusů aby to běželo supr a mělo dobrou výbavu. Pokud bych si v budoucnu něco měl ještě pořídit tak je to Minimig a Vampire standalone.
    Amiga - PMD 85

  21. #57
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1396
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    mně jenom přišlo "roztomilé" jak se themrkocour rozohnil...

  22. #58
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3269
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Quote TheMrKocour původně napsal: View Post
    Právě na mě moc.
    Očividně.

    Quote TheMrKocour původně napsal: View Post
    Přece jenom tohle není Amiga ale kombajn.
    Je to Amiga, kombajn je na obilí.

    Quote TheMrKocour původně napsal: View Post
    Nevadí mi FPGA, ale tohle je kentus.
    Výroky tohoto typu nemá cenu komentovat.

    Quote TheMrKocour původně napsal: View Post
    "68080" co neumí pořádně 060ku
    Své tvrzení podpoř nějakým důkazem prosím. Nejlépe na nejnovějším core. Pokud takový důkaz nemáš, lžeš.

    Naopak 68080 v sobě obsahuje všechny 68k procesory 68000 počínaje a 68060 konče a tím pádem je mnohem kompatibilnější než třeba samotné 040 nebo 060, které vypustili nějaké instrukce předchozích procesorů a tím způsobili nefunkčnost starších programů a her.

    Quote TheMrKocour původně napsal: View Post
    nové zbytečné instrukce které klasický HW nemá
    Tím, že 68k family skončila procesorem 68060 nevidím důvod, proč se bránit vývoji a implementaci několika moderních instrukcí používaných v moderních procesorech. Instrukce pomohou programátorům, kteří již beztak s podobnými instrukcemi pracují na x86 a budou se jim hodit při tvorbě prohlížečů, přehrávačů (viz akcelerace video přehrávače Riva, youtube plugin, 3D akcelerace, apod.). Jestli sis nevšiml doba jde dál, Amiga má možnost konečně se posunou z desítky let trvajícího zakonzervovaného stavu (limit výkonu 68060) někam dál, spousta programátorů se vrací a těší se, až zkompilují, či naprogramují něco, co Amize přinese alespoň částěčně využití jako "daily computer".

    Já jsem narozdíl od tebe několik let Amigu jako daily computer používal. Bylo by fajn Amigu zase začít zapínat nejen kvůli hraní whdloadu...

    Quote TheMrKocour původně napsal: View Post
    11 MB Chip? K čemu, žádný soft s tím nepočítá.
    Každý ví, že ChipRAM je na klasické Amize univerzální zpomalovač, zde se vývojářům povedlo zákaznické chipy přepsat do FPGA a vyrobit Chip RAM, která zajišťuje komunikaci mezi nimi násobně rychleji. Tím pádem Amigy už nic nezpomaluje, navíc komunikace je synchronizovaná s CPU a Fast RAM. To, že Chipku rozšířili, je pouze pokračování toho, co Commodore plánoval na A4000 (viz nefunkční 2/4 MB jumper switch). Rozšířenou Chip RAM využije vylepšený grafický chip SAGA (grafické RAM není nikdy dost), vylepšený zvukový chip Pamela (16/24 bit), apod...

    Quote TheMrKocour původně napsal: View Post
    Bral bych 060 + RTG jako FPGA ale tohle je prostě blbost
    060 + RTG můžeš mít už dnes, tak nechápu, proč má Apollo tým dělat něco, co už existuje. Dělají logicky to, co ještě není, posouvají možnosti 68k dál. Jenže sebelepší 060 na 1GHz bude vždy limitována zastaralou ChipRAMkou, pomalou sběrnicí a custom chipy. Apollo tým si tedy naložil mnohem větší porci a přepsal nejen CPU, ale i zbytek Amigy, aby všechno chodilo optimálněji.

    A nakonec nikdo ti to do Amigy necpe, zůstaň "konzerva", taky možnost a nikdo za to nebude nadávat.

    Já mám na rozdíl od tebe Amigu rád trochu jinak, přeji jí posun kupředu, přeju jí modernizaci. 68k je krásná platforma a Gunnar a jeho lidi dělají skvělou a užitečnou práci, narozdíl od jiných, kteří pro Amigu nikdy nic neudělali.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  23. Poděkovat Dedy, Delihc, springy - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi ExiE, Predseda - těmto lidem se příspěvek líbí
  24. #59
    Jen's Avatar
    Datum registrace
    05.05.2014
    Město
    Brno
    Příspěvků
    102
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Líbí se mi představa povýšit "retro" opět na denně použitelný počítač. Jak píše Jack, když už na stroji jsem kvůli hře, rád bych na něm třeba vyřešil pracovní korespondenci a našel pro ní informace na internetu. Samozřejmě se dá namítnout, že to jde i dnes - a jde. Ale uživatelský komfort, a třeba mp3 v CD kvalitě puštěná na pozadí, to je přesně to, co vás bezmyšlenkovitě přiměje nezapínat PC/MAC a prostě tu práci udělat na přítelkyni*, aniž by to muselo jít přes sílu, tj. nadšenecký zápal.


    * = Jak krásně perverzně to zní...
    Naposledy upravil Jen : 13.06.2019 v 03:05:45
    Amiga 600, Atari 1040 STE, Falcon 030, Powerbook G4 12", 2X MacPro 1.1

  25. Líbí se mi springy, Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  26. #60
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4292
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Vampire V4

    Tak jsem se moc nespletl, Gunnar nastínil cenu V1200 na 430 Eur. Resp. napsal, že to bude asi o 50 Eur dražší než V500 2, která se prodává kolem 380 Eur.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  27. Poděkovat springy - tito lidé za příspěvek poděkovali

Podobná témata

  1. Vampire 500
    By ExiE in forum Hardware
    Odpovědí: 437
    Poslední příspěvek: 06.04.2019, 10:23:44
  2. Vampire 600 V2-128
    By oxcom in forum Hardware
    Odpovědí: 398
    Poslední příspěvek: 26.02.2019, 14:15:23
  3. Vampire 500 V2+
    By oxcom in forum Hardware
    Odpovědí: 66
    Poslední příspěvek: 30.10.2018, 08:55:22
  4. Hardware Vampire V4
    By Solaris104 in forum Novinky
    Odpovědí: 90
    Poslední příspěvek: 04.11.2017, 19:24:23
  5. Vampire X
    By ExiE in forum Hardware
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 03.09.2016, 13:09:30

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots