Zobrazuji výsledky 1 až 9 z 9
  1. #1
    Sniper2003's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Litoměřice
    Věk
    39
    Příspěvků
    234
    Post Thanks / Like

    Výchozí Amiga 2000 odpaleny rgb port

    Pratele roky jsem nebyl aktivni,ale jsem zpet,zase nakupuju Amigy a rvu si vlasy co jsem to tenkrat udelal za chybu.No ale k věci.Mam A2000,ktera mela tu zavadu,ze mela jen cernobily obraz přes A520 jak video,tak RF out plus nemel jsem obraz ani přes VGA redukci,A520 i VGA redukce slape skvele s A500.Samozrejme ze vse PAL.Bylo mi doporuceno zkusit překlenovat pojistku C205,coz jsem udelal a odpalil jsem obraz kompletne na RGB portu a na monochrome out na desce vidim jen duchy,ale rozpoznam ze Amiga nabootuje do workbenche (vidim ikony a celkove WB,ale jen jako stiny).Byl by tu někdo kdo by mi poradil co s tim,pripadne pomoci s opravou?V Amize mam rom 3.1 a gotek,plus ide radic.Diky za rady.
    Uz jen emulator,ale A1200 to zase brzo opet jisti... :)

  2. #2
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1418
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 odpaleny rgb port

    Hmm, před chvílí jsem něco takového četl ve skupině Commodore Amiga na FB... Počkat, neřešil jsi to náhodou ty?

  3. #3
    klacko's Avatar
    Datum registrace
    11.01.2009
    Město
    Ostrava
    Věk
    45
    Příspěvků
    77
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 odpaleny rgb port

    Ahoj. Nejsem žádný hardware specialista. Myslím ale, že by to mohl být vadný videohybrid. https://www.google.cz/search?q=amiga...3U4cPST5nlo7M:
    A1200 BPPC 603e/060 240/66 SCSI 128Mb. Indivision MK1, ELBOX FAST ATA 1200, case EZ-Z4, HDD SCSI 10k 36 GB, SCSI ZIP,
    DDS DAT, DVD-RW IDE, optical mouse by EXA, PC KEY 1200

  4. #4
    klacko's Avatar
    Datum registrace
    11.01.2009
    Město
    Ostrava
    Věk
    45
    Příspěvků
    77
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 odpaleny rgb port

    A1200 BPPC 603e/060 240/66 SCSI 128Mb. Indivision MK1, ELBOX FAST ATA 1200, case EZ-Z4, HDD SCSI 10k 36 GB, SCSI ZIP,
    DDS DAT, DVD-RW IDE, optical mouse by EXA, PC KEY 1200

  5. #5
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    507
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 odpaleny rgb port

    Ťažko povedať, čo tam mohlo odísť, ale možno by za pokus stálo, vyskúšať nejaký ScanDoubler do Video slotu alebo Indivision ECS. Jednoducho treba len skúsiť.

  6. #6
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3372
    Post Thanks / Like

    Výchozí Amiga 2000 odpaleny rgb port

    Pojistka C205? Kde jsi tohle precetl? Dival jste se nekdo do schematu? Jestli jsi zkratoval C205, tak jsi jen oddelal napajeni videohybridu, pravdepodobne rezistor R215 nebo filtr EMI200, coz se snadno opravi. Zkratoval jsi tim zem a +5V pres tyto dve soucastky. Pripadne to mohlo prepalit plosnak.

  7. #7
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1613
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 odpaleny rgb port

    Quote Sniper2003 původně napsal: View Post
    Bylo mi doporuceno zkusit překlenovat pojistku C205.
    Tvl, tak toho geniuse, co ti tohle poradil, bych vzal lopatou do xichtu...

    Uhelkou...

    Na plocho...
    AmigaServiceMan

  8. Líbí se mi Dedy, Scavenger, Chain, krtek11, jack-3d, zdenek_j, Falcon_11, Sciner - těmto lidem se příspěvek líbí
  9. #8
    andrew's Avatar
    Datum registrace
    23.05.2016
    Město
    SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    255
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 odpaleny rgb port

    Potreboval by som tiez pomoct trosku mimo temy - podarilo sa mi odpiect na A2000 poistku F1 - 4A (mouse/joy porty). Som uplny amater, ale myslim ze tych 4A je vela
    Vedel by ma niekto odporucit na eshop/ebay cim konkretne to nahradit? Je velka blbost nahradit to niecim takymto + sklenenu poistku?
    https://www.sos.sk/products/stelvio/...00-ptf50-16921

    vdaka!

    EDIT: tak tie 4 Amp budu spravne:
    https://computerarchive.org/files/co...(1983_Jan).pdf
    http://www.amigawiki.de/doku.php?id=de:parts:pico_fuse

    Sklenenna poistka 4A "Fast Acting" by spolu s tym drziakom mala byt ok, ale nic nepokazim (okrem poistky) ak tam dam nieco mensie na zaciatok.
    Naposledy upravil andrew : 29.06.2018 v 15:58:13

  10. #9
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga 2000 odpaleny rgb port

    4A bych tam teda nedaval, na portech mas odber joystickama par mA, takovych 250mA rychla pojistka by to vyresila.
    ja koupil set pojistek vcetne krabicky a je zasoba
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  11. Líbí se mi andrew - těmto lidem se příspěvek líbí

Podobná témata

  1. Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 20.06.2017, 13:51:57
  2. Prodám Amiga 2000
    By Poison in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 30
    Poslední příspěvek: 26.06.2015, 09:58:17
  3. Software 68k International Karate Atari ST port na Amiga
    By spajdr in forum Novinky
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 08.04.2013, 12:01:23
  4. Propojení Amiga-PC přes parallerní port
    By webtv in forum Hardware
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 14.09.2008, 13:02:53
  5. Amiga 2000 divná sim
    By Joska in forum Hardware
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 01.08.2007, 17:14:47

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots