Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 34

Téma: A1200+

  1. #1
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí A1200+

    A1200+ by Jeroen Vandezande

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: A1200plus.jpg
Zobrazeno: 182
Velikost: 30,5 KB
ID: 8659Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: A1200+Render.jpg
Zobrazeno: 223
Velikost: 42,8 KB
ID: 8660

  2. Líbí se mi ghh, Dedy, Poison - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #2
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2597
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Co to je? Nova kompaktibilni deska?
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  4. #3
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    https://bitbucket.org/jvandezande/amiga-1200

    This project is a re-implementation of the Amiga 1200 board started from the schematics. I made some changes and enhancements to the original schematics.
    Features

    • All Original AA chips are needed and can be put into the sockets. These include Lisa, Paula, Alice, The two CIA chips and the Keyboard controller.
    • Gayle, Budgie and the DRAM have been removed and the functionality has been moved to a daughterboard. This board can also contain a CPU.
    • Video output has been moved to a seperate output board. This board get all Lisa output signals and also all the typical Zorro signals. This means that an RTG card can be developed.
    • The PCMCIA slot has been removed and in the free space a power switch, boot selector switch (DF0:/DF1 and a uSD card slot have been added.
    • A single supply universal power input has been added. (15V - 36V)
    • two PC standard 3 Pin fan headers are added to the board.
    • Terrible Fire compatible SPI port for network chip
    • Extension board connector for mouse/joystick. (one is in development that has USB Mouse and two classic DB-9 connectors and autoswitches when fire button is pressed)

  5. #4
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: FB_IMG_1536339868284.jpg
Zobrazeno: 190
Velikost: 70,6 KB
ID: 8704
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  6. Líbí se mi Turrican, k0x, DaMi, zdenek_j, krtek11 - těmto lidem se příspěvek líbí
  7. #5
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Impressive!

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: a1200plus_rev1.jpg
Zobrazeno: 76
Velikost: 124,1 KB
ID: 9524Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: photo_2019-07-19_19-55-21 (3).jpg
Zobrazeno: 93
Velikost: 68,5 KB
ID: 9525

  8. Líbí se mi Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  9. #6
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1350
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Quote k0x původně napsal: View Post
    Impressive!
    Me prijdou ty prepinace na leve strane dost priserny...

  10. #7
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1684
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    To by se snad dalo vyřešit tlačítky nebo senzory, jinak se mi to docela líbí, hlavně ten daughterboard, tam by mohlo jít o volitelné CPU, tedy alespoň 030 v základu.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  11. #8
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    18
    Příspěvků
    196
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Nechápu proč odebrali PCMCIA hlavní přednost A1200, chápu že je tam SD slot, ale přece jen už jen kvůli síťovce, wifi, squirrel scsi. A to samé IDE port
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  12. #9
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1684
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Power swith dozadu a boot selector je dnes na nic, a pro net bude asi připraven
    Terrible Fire compatible SPI port for network chip.
    tak by se možná dala pcmcia oželet. To s tím IDE portem jsem si nevšiml, to bude určo chybka, anebo bude jiný a jinde?
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  13. #10
    Marty's Avatar
    Datum registrace
    12.05.2017
    Město
    Praha - Zličín
    Věk
    37
    Příspěvků
    40
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Quote Dedy původně napsal: View Post
    tak by se možná dala pcmcia oželet. To s tím IDE portem jsem si nevšiml, to bude určo chybka, anebo bude jiný a jinde?
    Místo toho tam je ta paměťovka, ne?
    Halda C64 a k tomu nějaká ta Amiga

  14. #11
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    18
    Příspěvků
    196
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Není tam a to je škoda, přece jenom já radši používám IDE disk, hlavně tam nezapojíš například buffer interface od Elboxu a ten PCMCIA by mě štval hodně.
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  15. #12
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Proč ???
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

  16. #13
    Marty's Avatar
    Datum registrace
    12.05.2017
    Město
    Praha - Zličín
    Věk
    37
    Příspěvků
    40
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Quote TheMrKocour původně napsal: View Post
    Není tam a to je škoda, přece jenom já radši používám IDE disk, hlavně tam nezapojíš například buffer interface od Elboxu a ten PCMCIA by mě štval hodně.
    Tak ale tohle je zjevně zamýšlený tak, aby to umožnilo používat modernější HW za cenu zavření cesty ke starému HW. Naopak je tam ale potenciál pro Zorro, to asi není špatné, ne? Já to prostě vidím jako třeba Ultimate64 a podobné věci, prostě je to moderní remake/reimplementace s úpravami odpovídajícími době.
    Halda C64 a k tomu nějaká ta Amiga

  17. Líbí se mi k0x, Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  18. #14
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Sto lidi - sto chuti a pokud se jedna o Amigisty tak tim tuplem


    Jeden uryvek z twitteru:

    "However (because ideas come cheap , I would replace these physical switches with either smaller bi-state buttons or software only options and I would keep PCMCIA."



    Pokud to chapu spravne, tak se ma jednat o reimplementaci A1200 technologie do moderni doby. Tedy vyuziva to puvodni zakaznicke chipy, ale nektere interface uz nejsou zahrnuty, neb jsou k dispozici modernejsi alternativy, ktere jsou rychlejsi, mensi, levnejsi - staci si doplnit.


    PCMCIA je z dnesniho pohledu uz obskurni technologie.
    Neznam situaci, ale dovedu si predstavit, ze samotne komponenty jako PCMCIA konektor pomalu nabyvaji na cene.


    IDE - ma dneska smysl implementovat IDE?
    Neni jednoduchsi, rychlejsi, variabilnejsi micro/SD? IDE disky jsou dneska opravdu retro a clovek neveri dnes novemu SATA disku, natoz 15 letemu PATA disku. Ano, je tam moznost pripojit stary disk, ale kolikrat to clovek pouzije? Classic Amiga je dneska o CF a SD, tedy stejne se IDE nasledne konvertuje.



    Jeste odbocim. Hese kdyz publikoval svou A4000ATX, tak semu ozvalo par lidi, ze by radi integrovane PCI sloty. Za mne super napad a snad se toho dockame, ale objevily se tam i nazory aby zaimplementoval SCSI, ktere je dneska hodne drahy konicek sam o sobe. Na ted kdyz Chucky uz ma hotovou ReAmiga 3000D, tak s objevily nazory, necht tam zameni onboard SCSI za IDE



    @Boboo - mohl bys prosim porovnat z tveho pohledu jak jsou na tom jednotlive technologie pro ukladani dat z pohledu privetivosti k retro hw? Kdyby jsi dneska delal new classic hw Amigu - jakou technologii pro disk by jsi zvolil?

  19. #15
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    18
    Příspěvků
    196
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Jeste odbocim. Hese kdyz publikoval svou A4000ATX, tak semu ozvalo par lidi, ze by radi integrovane PCI sloty.
    To bych moc rád. Pokud by ta ATX deska s PCI byla vychytaná tak bych si do toho nechal předělat svoji A4000D. Přece ten desktop je malej a takhle se to všechno krásně uchladí
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  20. #16
    Atomic Noro's Avatar
    Datum registrace
    13.02.2007
    Město
    Plzeň
    Věk
    43
    Příspěvků
    85
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Mám doma dvě volné desky z Amigy 1200 ze ktrerých by šlo vše kuchnout takže by to mělo smysl vyzkoušet. Možnost dát tam jiné CPU a RAMky a zároveň zachovat AGA HW není blbé.
    WE KILL NEO! WE FUCK TRINITY! WE ARE ATMIC


    Dum spiro spero!

  21. Líbí se mi Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí
  22. #17
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: EAk0jtRXUAAs7Wk.jpg large.jpg
Zobrazeno: 79
Velikost: 207,1 KB
ID: 9569Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: EAoBnwyWsAAxlzl.jpg large ss.jpg
Zobrazeno: 80
Velikost: 169,8 KB
ID: 9570
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: D_3GF6MXUAAYeNS.jpg large.jpg
Zobrazeno: 80
Velikost: 240,3 KB
ID: 9571Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: D__Hv_9W4AAEsFQ.jpg large.jpg
Zobrazeno: 69
Velikost: 84,4 KB
ID: 9572

  23. Líbí se mi oxcom, bogy, jack-3d, davesade, Poison, krtek11 - těmto lidem se příspěvek líbí
  24. #18
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: ED2XB1gXoAA0jXe.jpg
Zobrazeno: 51
Velikost: 193,5 KB
ID: 9700

  25. #19
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: ED7mb2mXoAAJhjR.jpg
Zobrazeno: 56
Velikost: 167,1 KB
ID: 9701Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: ED7mcnoW4AAoZkc.jpg
Zobrazeno: 35
Velikost: 152,1 KB
ID: 9702

    Most through-hole soldered... Let the testing begin.

  26. #20
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1347
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: A1200+

    Ta krabička vlevo to je zdroj? Zajímavý
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

Podobná témata

  1. Stock A1200 pomalsia ako A1200?
    By andrew in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 15.01.2017, 11:39:55

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots