Stránka 10 z 10 PrvníPrvní 12345678910
Zobrazuji výsledky 181 až 191 z 191
  1. #181
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1575
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Na obrázku v mém příspěvku #164 je v pravém dolním rohu vidět, že mám všechny cache zapnuté (mají status ON), jinak ti Blizzard 1260 pojede jen na dva válce ze čtyř . Možná to teď na nějaké pokusování nevadí, vyřeší to pak ten nový KS.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  2. Líbí se mi jan - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #182
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    37
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    @DJM:
    hm neviem
    Robil som SysInfo 3.24 a ukazovalo Dhrystones v Amiga OS3.1.4 37100 a AmigaOS3.9 - 37101

    Oasobne sa mi nezdal system pomalsi
    Alebo aku mam skusit aplikaciu na zmeranie a porovnat?

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: IMG_6400.jpg
Zobrazeno: 30
Velikost: 107,3 KB
ID: 8976Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: IMG_6401.jpg
Zobrazeno: 34
Velikost: 98,0 KB
ID: 8975

    Aku pouzivas verziu SysInfo? Lebo mne ukazuje procesor 68040!!!
    myslel som ze mam najaktualnejsiu verziu:
    http://aminet.net/package/util/moni/SysInfo
    Naposledy upravil jan : 30.12.2018 v 18:04:38

  4. #183
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    36
    Příspěvků
    826
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Neviem co su presne dhrystones, ale mne to v sysinfo 3.15 ukazuje 49139 so zapnutym CACHE a 64759 s vypnutym.
    Jasne to vidiet na MIPS cisle, u mna bez cache 6.75 a s CACHE 51.28, co si myslim ze je znacny rozdiel a poznam to uz aj pri otvarani adresara vo WB.
    Mozes si v systeme skusit prikaz CPU NOCACHE a CPU CACHE aky bude rozdiel medzi tym.
    Alebo dat len vo WB prikaz CPU bez parametru a vypise ti ci ho mas zapnute alebo vypnute. Mozno ze ho mas nakoniec aj zapnute.



    Update: Updatol si prispevok, kym som pisal tento. Tak podla tych tvojich obrazkov mas CACHE zapnute, vidis to vpravo v sysinfe, kde to mozes zapinat a vypinat napr. pomocou tlacitka ALL...
    Naposledy upravil DJM : 30.12.2018 v 18:11:38
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  5. #184
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1149
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote DJM původně napsal: View Post
    Neviem co su presne dhrystones, ale mne to v sysinfo 3.15 ukazuje 49139 so zapnutym CACHE a 64759 s vypnutym.
    Urcite takto?

  6. #185
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    37
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    @DJM
    Ved prave to
    to co som pisal ze v startup-sequence musi za "C:CPU CHECKINSTALL" (tak dava standradne AOS3.1.4, akonci System Failure) "NOCACHE"
    vtedy system spusti...
    To s tou rychlostou je velky rozdiel 64759 u teba a 37100 u mna (OS 3.1.4 aj 3.9)...
    Dnes to uz nevyskusam, ale mohol by som ta poprosit hodit link (SysInfo 3.15) kde ho stiahnem
    Nenasiel som ho nikde a skusil by som to s tym istym SysInfo ako mas ty..

    Dakujem Vam
    Nebudem uz spamovat k tejto teme

    Zatial vsetkym vsetko dobre do Noveho roku!!!

  7. #186
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    36
    Příspěvků
    826
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    @exie: ano takto mi to ukazuje +- nejake drobne pri opakovanom teste (49133)

    @jan: je ale divne ze ked CACHE vypinas v SS, tak ho mas nakoniec aj tak zapnute. Nieco ti ho musi zapinat. Ten rozdiel mozno robi aj to ze ja mam 060 na 66Mhz...
    Naposledy upravil DJM : 30.12.2018 v 18:36:14
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  8. #187
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1149
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote ExiE původně napsal: View Post
    Urcite takto?
    ja spis myslel jestli to cislo je skutecne vyssi s vyplou cache? protoze pak je ten test pravdepodobne nepouzitelny pokud mene neni vice coz v pripade dhrystones (coz by melo byt mereni celočíselného výkonu počítače) neni pravdepodobne...

  9. #188
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    36
    Příspěvků
    826
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    je to divne ale s vypnutou CACHE mi ukazuje vacsie cislo
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  10. #189
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1575
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Já myslím, že Janovy hodnoty ze SysInfo kolem 37 tis Dhrystones jsou pro Blizzarda 1260 na 50 Mhz odpovídající. A tu při bootu systému vypnutou cache musí něco později zapínat.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  11. Líbí se mi jan - těmto lidem se příspěvek líbí
  12. #190
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    37
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    @Dami: Ano mam B1260 na 50MHz
    @DJM: Je to zvlastne lebo- Ano dam NOCACHE pri bootovani, ale neskor ide tak ako keby bol n OS3.9

    Kazdopadne mam objednany este jeden Kickstart s AccessTime 120ns, tak potom uvidim

    Mam este tretiu Amigu1200 klasicku v desktope (nie Tower), kde mam orifginal ROM 3.0 mam ju osadit 3.1.4? ))) (tiez ma Blizzarda 1260)
    to je uz asi na ine vlakno )))

  13. #191
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    36
    Příspěvků
    826
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote jan původně napsal: View Post
    Mam este tretiu Amigu1200 klasicku v desktope (nie Tower), kde mam orifginal ROM 3.0 mam ju osadit 3.1.4? ))) (tiez ma Blizzarda 1260)
    to je uz asi na ine vlakno )))
    Ako som tu uz pisal, ja som pred tyzdnom robil brachovi recap a instaloval som mu tam OS 3.1.4. On tam ma tiez ROM 3.0. Kickstart 3.1.4 tam mapujem softwarovo blizkickom, takze jeden reset navyse pri prvom spusteni a ide to bez problemov. Mne robila problemy akurat mmu.library, ktora na B1230 brzdila niektore dema (napr. spominany FridayAtEight od PolkaB.) Ked som ju vyhodil vratane 68030.library tak ide vsetko ok.

    PS: Mne sa to lubi este asi viac namapovat to softwarovo ako prehadzovat cipy. Potom ked sa niekedy budes nahodou chciet vratit k povodnej 3.0 alebo 3.1, tak nemusis zase prehadzovat cipy.
    Moja hlavna amiga mala tiez povodne 3.0 a prehodil som cipy za 3.1 aby som ju "zmodernizoval", ale aj tak ked chcem pouzit blizkick, co pouzivam v OS3.9 koli niektorym modulom ako BPPCfix Noclick a ine tak musim namapovat kick3.1 do fastky, takze som to kupoval uplne zbytocne...
    Naposledy upravil DJM : 30.12.2018 v 19:57:06
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots