Stránka 10 z 11 PrvníPrvní 1234567891011 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 181 až 200 z 202
  1. #181
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1673
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Na obrázku v mém příspěvku #164 je v pravém dolním rohu vidět, že mám všechny cache zapnuté (mají status ON), jinak ti Blizzard 1260 pojede jen na dva válce ze čtyř . Možná to teď na nějaké pokusování nevadí, vyřeší to pak ten nový KS.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  2. Líbí se mi jan - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #182
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    38
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    @DJM:
    hm neviem
    Robil som SysInfo 3.24 a ukazovalo Dhrystones v Amiga OS3.1.4 37100 a AmigaOS3.9 - 37101

    Oasobne sa mi nezdal system pomalsi
    Alebo aku mam skusit aplikaciu na zmeranie a porovnat?

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: IMG_6400.jpg
Zobrazeno: 73
Velikost: 107,3 KB
ID: 8976Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: IMG_6401.jpg
Zobrazeno: 74
Velikost: 98,0 KB
ID: 8975

    Aku pouzivas verziu SysInfo? Lebo mne ukazuje procesor 68040!!!
    myslel som ze mam najaktualnejsiu verziu:
    http://aminet.net/package/util/moni/SysInfo
    Naposledy upravil jan : 30.12.2018 v 17:04:38

  4. #183
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Neviem co su presne dhrystones, ale mne to v sysinfo 3.15 ukazuje 49139 so zapnutym CACHE a 64759 s vypnutym.
    Jasne to vidiet na MIPS cisle, u mna bez cache 6.75 a s CACHE 51.28, co si myslim ze je znacny rozdiel a poznam to uz aj pri otvarani adresara vo WB.
    Mozes si v systeme skusit prikaz CPU NOCACHE a CPU CACHE aky bude rozdiel medzi tym.
    Alebo dat len vo WB prikaz CPU bez parametru a vypise ti ci ho mas zapnute alebo vypnute. Mozno ze ho mas nakoniec aj zapnute.



    Update: Updatol si prispevok, kym som pisal tento. Tak podla tych tvojich obrazkov mas CACHE zapnute, vidis to vpravo v sysinfe, kde to mozes zapinat a vypinat napr. pomocou tlacitka ALL...
    Naposledy upravil DJM : 30.12.2018 v 17:11:38
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  5. #184
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1328
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote DJM původně napsal: View Post
    Neviem co su presne dhrystones, ale mne to v sysinfo 3.15 ukazuje 49139 so zapnutym CACHE a 64759 s vypnutym.
    Urcite takto?

  6. #185
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    38
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    @DJM
    Ved prave to
    to co som pisal ze v startup-sequence musi za "C:CPU CHECKINSTALL" (tak dava standradne AOS3.1.4, akonci System Failure) "NOCACHE"
    vtedy system spusti...
    To s tou rychlostou je velky rozdiel 64759 u teba a 37100 u mna (OS 3.1.4 aj 3.9)...
    Dnes to uz nevyskusam, ale mohol by som ta poprosit hodit link (SysInfo 3.15) kde ho stiahnem
    Nenasiel som ho nikde a skusil by som to s tym istym SysInfo ako mas ty..

    Dakujem Vam
    Nebudem uz spamovat k tejto teme

    Zatial vsetkym vsetko dobre do Noveho roku!!!

  7. #186
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    @exie: ano takto mi to ukazuje +- nejake drobne pri opakovanom teste (49133)

    @jan: je ale divne ze ked CACHE vypinas v SS, tak ho mas nakoniec aj tak zapnute. Nieco ti ho musi zapinat. Ten rozdiel mozno robi aj to ze ja mam 060 na 66Mhz...
    Naposledy upravil DJM : 30.12.2018 v 17:36:14
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  8. #187
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1328
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote ExiE původně napsal: View Post
    Urcite takto?
    ja spis myslel jestli to cislo je skutecne vyssi s vyplou cache? protoze pak je ten test pravdepodobne nepouzitelny pokud mene neni vice coz v pripade dhrystones (coz by melo byt mereni celočíselného výkonu počítače) neni pravdepodobne...

  9. #188
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    je to divne ale s vypnutou CACHE mi ukazuje vacsie cislo
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  10. #189
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1673
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Já myslím, že Janovy hodnoty ze SysInfo kolem 37 tis Dhrystones jsou pro Blizzarda 1260 na 50 Mhz odpovídající. A tu při bootu systému vypnutou cache musí něco později zapínat.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  11. Líbí se mi jan - těmto lidem se příspěvek líbí
  12. #190
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    38
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    @Dami: Ano mam B1260 na 50MHz
    @DJM: Je to zvlastne lebo- Ano dam NOCACHE pri bootovani, ale neskor ide tak ako keby bol n OS3.9

    Kazdopadne mam objednany este jeden Kickstart s AccessTime 120ns, tak potom uvidim

    Mam este tretiu Amigu1200 klasicku v desktope (nie Tower), kde mam orifginal ROM 3.0 mam ju osadit 3.1.4? ))) (tiez ma Blizzarda 1260)
    to je uz asi na ine vlakno )))

  13. #191
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    37
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote jan původně napsal: View Post
    Mam este tretiu Amigu1200 klasicku v desktope (nie Tower), kde mam orifginal ROM 3.0 mam ju osadit 3.1.4? ))) (tiez ma Blizzarda 1260)
    to je uz asi na ine vlakno )))
    Ako som tu uz pisal, ja som pred tyzdnom robil brachovi recap a instaloval som mu tam OS 3.1.4. On tam ma tiez ROM 3.0. Kickstart 3.1.4 tam mapujem softwarovo blizkickom, takze jeden reset navyse pri prvom spusteni a ide to bez problemov. Mne robila problemy akurat mmu.library, ktora na B1230 brzdila niektore dema (napr. spominany FridayAtEight od PolkaB.) Ked som ju vyhodil vratane 68030.library tak ide vsetko ok.

    PS: Mne sa to lubi este asi viac namapovat to softwarovo ako prehadzovat cipy. Potom ked sa niekedy budes nahodou chciet vratit k povodnej 3.0 alebo 3.1, tak nemusis zase prehadzovat cipy.
    Moja hlavna amiga mala tiez povodne 3.0 a prehodil som cipy za 3.1 aby som ju "zmodernizoval", ale aj tak ked chcem pouzit blizkick, co pouzivam v OS3.9 koli niektorym modulom ako BPPCfix Noclick a ine tak musim namapovat kick3.1 do fastky, takze som to kupoval uplne zbytocne...
    Naposledy upravil DJM : 30.12.2018 v 18:57:06
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  14. #192
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1674
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Byla vydana opravna verze 3.1.4.1

  15. Poděkovat bigmac - tito lidé za příspěvek poděkovali
  16. #193
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1328
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote k0x původně napsal: View Post
    Byla vydana opravna verze 3.1.4.1
    ty to flakas...

    prestoze jde prevazne o opravy chyb, mimo jine CDFileSystem, the new intution support, audio device, disk support (Format, FastFileSystem and HDToolBox), the Shell, several AmigaDOS commands, DiskDoctor, and many more components

    tak se tam veslo i par novinek

    • Danish (dansk) and swedish (svenska) AmigaOS catalogs.
    • Setpatch now has the ability to load both an audio.device and a Shell-Seg update by itself.
    • Audio.device got improved compatibility with some non-standard programming practices.
    • HDToolBox now suggests more adequate block sizes for large drives.
    • CrossDOS is now more tolerant to wrongly configured mountlists and foreign character sets.


    kompletni info v anglictine + download v restricted area po prihlaseni
    http://hyperion-entertainment.com
    Naposledy upravil ExiE : 08.07.2019 v 15:19:56

  17. #194
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2622
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Takže je i nová ROM 3.1.4.1?
    I love Amiga

  18. #195
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1674
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    @ExiE - jsem venku s kindrama. Na beletrii neni cas

  19. #196
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1328
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Na teto adrese https://forum.amiga.org/index.php?to....msg844240#new Thomas Richter postupne popisuje (anglicky) konkretnejsi opravy ci vylepseni AmigaOS 3.1.4.1

  20. #197
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1674
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    3.1.4.1 je update stavajici 3.1.4 instalace nebo jsou k dispozici updatovana instalacni media a lze instalovat rovnou 3.1.4.1?


    Update 3.1.4.1 znamena i novou verzi Kickstartu?

  21. #198
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1673
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Je to jen minoritní update opravující pár věcí, pokud nejsi programátor nebo nepoužíváš exotický software nebo hardware, změnu nepoznáš. Podle mě updatovaná instalační média ani updatovaný kickstart nebude, protože to nebude potřeba. Aktualizace probíhá velmi jednoduše z diskety nebo obrazu adf přes installer. Instaloval jsem v pondělí a změnu jsem nezaznamenal. Aktualizace je jen jedna pro všechny verze 3.1.4 (A500/600/2000,A1200,A3000,A4000,A400T). Aktualizace neovlivní jádro systému a asi i proto se nezměno číslování.

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 3.1.4.png
Zobrazeno: 53
Velikost: 1,3 KB
ID: 9506 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 3.1.4.1.png
Zobrazeno: 54
Velikost: 1,4 KB
ID: 9507

    Mám verzi pro A4000 s kicknutou romkou (nemám vypálený kickstart) a mám aktivní V45 intuition.library umožňující posouvání oken mimo obrazovku.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  22. Poděkovat Predseda, k0x - tito lidé za příspěvek poděkovali
  23. #199
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1674
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Letos mame cukrovi brzo

    Ted se divam ze musim rict cukrari at tam priste nazdobi i pozici chipu.
    Naposledy upravil k0x : 24.08.2019 v 17:01:59

  24. Líbí se mi Sciner, Turrican - těmto lidem se příspěvek líbí
  25. #200
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1614
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    A co kdyby se pan k0x podíval těm čipům na bříško...?
    AmigaServiceMan

  26. Poděkovat k0x - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi Kachna Obecna, Dedy - těmto lidem se příspěvek líbí

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots