Stránka 2 z 8 PrvníPrvní 12345678 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 21 až 40 z 150
  1. #21
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    37
    Příspěvků
    2486
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Az to bude otestovane, tak bych se hlasil do fronty na ROMku, pane Chaine!
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  2. #22
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    48
    Příspěvků
    638
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote Dedy původně napsal: View Post
    A pro BFU... Stačí mít na disku WB3.1, anebo je nutné OS3.9?

    edit:už jsem se dočetl, 3.5 anebo 3.9 je nutný.
    Já si nemyslím že je nutná 3.5 nebo 3.9, pokud máš fyzickou ROM.
    Je to normální aktualizace 3.1 s tím že některé věci se nahrají přes Loadmodul.
    Nebo mi něco uniká?
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  3. #23
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    40
    Příspěvků
    4042
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    No a k novému KS máme i nový BestWB: http://lilliput.amiga-projects.net/BestWB.htm

    BestWB is a new workbench pack, much like BetterWB. It aims to be much like an enhancement, an updated extension to AmigaOS 3.1.4, without all those hardware penalties typically associated with these kind of packs. It is indeed a better 3.1.4 than 3.1.4 itself!
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  4. #24
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    36
    Příspěvků
    785
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Tak 3.5 a 3.9 urcite neni nutna kedze 3.1.4 vychadza z 3.1, ale myslel som ze 3.1.4 je samostatny system, nie len update. Proste nainstalujes na prazdny disk z diskiet a ides (este akurat BlizzKickom namapovat novu ROMku), alebo to neni tak ?
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603e/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  5. #25
    Sponzor Falcon_11's Avatar
    Datum registrace
    16.04.2009
    Město
    Kúty (SK) (Senica)
    Věk
    40
    Příspěvků
    200
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote DJM původně napsal: View Post
    Tak 3.5 a 3.9 urcite neni nutna kedze 3.1.4 vychadza z 3.1, ale myslel som ze 3.1.4 je samostatny system, nie len update. Proste nainstalujes na prazdny disk z diskiet a ides (este akurat BlizzKickom namapovat novu ROMku), alebo to neni tak ?
    Tak by to nejako malo (mohlo) fungovať, tak ako ked mapujes na blizzardppc
    Powerbook 17" G4 / 1.67GHz + Ati Mobility 9700 128bit + MAC OS X 10.5.8 + MORPHOS3.9
    Amiga 1260 / 66MHz + PPC603+ / 233Mhz + BVision + 128 MB_FastRam, AOS3.1, AOS3.9, AOS4.0, FastATA
    Amiga 1240 / 25MHz + PPC603 / 210Mhz + AGA + 64MB_FastRam, AOS3.1, 8GB_CF
    Amiga_CD32 + Paravision_SX1
    Dead Pegasos2 G4 / 1GHz + Ati_Radeon 9250 128bit + Soudblaster live 5.1 + MorphOS_3.1 Registered

    registered on
    http://amigamap.com/amiga-slovak_republic.html

  6. #26
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1523
    Post Thanks / Like

    Cool O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Neodolal jsem, včera jsem to pořídil ve verzi pro A4000 a zatím rozjel jen v emulátoru. Po pročtení vláken na eab a amiga.org jsem dospěl k závěru, že se to bude asi ještě vyvíjet, budou se opravovat chyby a asi i přidávat nové věci. Mám z toho ale dobrý pocit, z vývojářů i testerů jde znát nadšení a radost. Tipuju, že za nějakou dobu přijde OS 3.1.5 a pak uvidíme. Myslím si, že si kluci těch 796 Kč, které se mi odečetly za jednu licenci z účtu, určitě zaslouží, na fyzické disky a romku jsem nakonec nečekal, fakt si myslím, že se to bude ještě dost vyvíjet.

    Tady je shrnutí toho, co jsem vyčetl z dokumentace a krátkého používání ve winuae

    Verze 3.1.4 se skládá z 6 disket a romek. Nové romky nejsou ale nezbytné, lze patchnout stávající KS 3.1 softwarově loadmodulem, což bude mít asi za následek delší bootování, resp. nějaký reset navíc. Používání nové romky je ale doporučeno, ale není to nezbytné. Pokud budete chtít používat novou intuition.library (a vy ji budete chtít používat, protože je to výborná funkcionalita), budete mít min. jeden reset i s fyzickou romkou.


    Nový systém bude stále potřeba doplnit buď generickými cpu knihovnami (MMULib.lha) nebo pro konkrétní turbínu (040/060). Pokud máte turbínu s 030, doporučuje se do systému přidat 68030.library, která opravuje některé chyby v 030 cpu.

    Ty posuny oken mimo obrazovku jsou defaultně vypnuté (umožňuje to nová V45 intuition.library), protože to není kompatibilní s CyberGraphX prostředím. Funguje to ale s P96. Její zprovoznění je snadné, je to jen o krátké úpravě ve startup sekvenci a funguje to na klasické amize s palovým rozlišením výborně.

    Pokud budeme používat grafický systém CyberGraphX, budou se nesprávně zobrazovat nastavení kurzoru (Pointer Preferences) a Locale (Locale Preferences). Děje se to z důvodu chyby v cybergraphics.library, máme kontaktovat autora a požádat jej o opravu.

    Disky:

    • Automatická podpora disků o kapacitě 4GB a více.
    • Maxtransfer nebude potřeba nastavovat, alespoň ne pro scsi.device.
    • Soubory lze pojmenovat až 106 znaky.
    • Nativní podpora superfloppies (zip, jaz, ls-120 superdisky)
    • Já zůstanu u PFS3, bude stále rychlejší než nový FFS.


    Obsah setpatche je ořezán, opravy a dodatečné doplňky boudou do systému dodávány Loadmodulem.

    Systémové patche (např. z aminetu) pro předchozí systémy nemáme používat, OS 3.1.4 by měl většinu chyb odstraňovat, proto není většina předchozích patchů potřeba (RamLibFix, PatchRAM, StackAttack, AmberRAM, PrepareEmul, RsrvWarm, MuMove4K, SwazInfo, RomFixes,...)

    Automatické kopírování ikon do paměti FAST (není potřeba žádný patch)

    Tiskárny: přidáno/otestováno množství tiskáren, i USB.

    CLI příkazy a nástroje
    Množství nových příkazů a parametrů (WBLoad, AddDatatypes List, CPU CheckInstall, CPU CpuType, CPU CpuMMUType, CPU CpuFPUType, LoadWB Skip, LoadWB Legacy, MultiView Autoresize, …) Třeba ten Multiview Autoresize bude výborná věc v kombinaci s datatypy na prohlížení obrázků.



    OS 3.1.4 obsahuje mnoho nástrojů lepších než v OS 3.9 a kupodivu je možné je v OS 3.9 používat. Byl dokonce vytvořen skript, který všechny podstatné vychytávky z OS 3.1.4 do OS 3.9 doplní. Chápu to tak, že OS 3.1.4 by mohl být mj. vnímán jako jakýsi BoingBag5 pro OS 3.9.


    EasterEgs prý v OS 3.1.4 žádné nejsou .

    FAQ je součástí balíčku, který kupujete, a je taky na aminetu.

    Co mi není jasné:

    • má smysl používat fblit, ftext, NewWPA8, nebo je to v opraveno v systému?



    Několik obrázků:
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 001.png
Zobrazeno: 118
Velikost: 4,9 KB
ID: 8738 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 002.png
Zobrazeno: 100
Velikost: 3,3 KB
ID: 8739 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 003.png
Zobrazeno: 109
Velikost: 11,3 KB
ID: 8740 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 004.png
Zobrazeno: 95
Velikost: 5,2 KB
ID: 8741 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 005.png
Zobrazeno: 96
Velikost: 16,6 KB
ID: 8742 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 006.png
Zobrazeno: 97
Velikost: 19,5 KB
ID: 8743 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 007.png
Zobrazeno: 101
Velikost: 16,2 KB
ID: 8744 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 008.png
Zobrazeno: 93
Velikost: 14,1 KB
ID: 8745 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 009.png
Zobrazeno: 91
Velikost: 15,9 KB
ID: 8746 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 010.png
Zobrazeno: 101
Velikost: 14,1 KB
ID: 8747

    Koment k obrázkům:
    • obrázek 2 - vypnul jsem zobrazování okrajů ikon, ve výchozím stavu to tak není
    • obrázek 3 - pokud budete mít 040 cpu a výše a nebudou v systému odpovídající knihovny, při každém bootu se bude krátce zobrazovat tato hláška
    • obrázek 7 - HDToolbox s partitionem o velikosti 16 GB
    • obrázek 10 - posouvání oken stranou funguje všemi směry kromě nahoru
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  7. Poděkovat Solaris104, k0x, Predseda, ghh, Chain, springy, krtek11, CodEx, Dedy, IDEfix, Kachna Obecna - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi Lasice, DJM - těmto lidem se příspěvek líbí
  8. #27
    rok's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2013
    Město
    Nova Dubnica
    Příspěvků
    104
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    prosim +1 ROM aj pre mna.
    C= A1200, Blizzard 1230-IV/50Mhz + FPU + 64MB RAM, CF 16GB, IndyAGA MKII, PCMCIA WiFi, 24" LCD

  9. #28
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    40
    Příspěvků
    4042
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Už se těším, až mi to DaMi zase nainstaluje
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  10. #29
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2440
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    no vypda to ze se to tu zvrhava v poradnik na romky
    hlapi, vazne, ti lidi na tech bugach fakt delali, a ne chvilu
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  11. Poděkovat Delihc, Scavenger - tito lidé za příspěvek poděkovali
  12. #30
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1217
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote Predseda původně napsal: View Post
    Už se těším, až mi to DaMi zase nainstaluje
    instalater DaMi

  13. #31
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1523
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Já se na ty fyzické romky asi vykašlu, fakt si myslím, že se to bude měnit. Leda, že by chain dokázal do té romky narvat tu novou intuition.library, aby to nemuselo dělat extra reset.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  14. #32
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1523
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote Predseda původně napsal: View Post
    Už se těším, až mi to DaMi zase nainstaluje
    Tak mě napadlo, že to možná bude chodit s tím mSATA. To by byla věc.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  15. #33
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2440
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote DaMi původně napsal: View Post
    Já se na ty fyzické romky asi vykašlu, fakt si myslím, že se to bude měnit. Leda, že by chain dokázal do té romky narvat tu novou intuition.library, aby to nemuselo dělat extra reset.
    pokud to pujde zkompilovat a vejdese, proč ne.
    mám takto udělanou 3.9 a bootuje bez resetu jak prd
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  16. #34
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    69
    Příspěvků
    1436
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote Chain původně napsal: View Post
    no vypda to ze se to tu zvrhava v poradnik na romky
    hlapi, vazne, ti lidi na tech bugach fakt delali, a ne chvilu
    Samozřejmě si to koupím, ale pokud je to možné tak online verzi, vypálit KS snad už není takový hřích...
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, MacOSX 10.5.8
    Asus Zenbook Prime UX32VD

  17. #35
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    45
    Příspěvků
    2440
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    touzcite ne, dyz mas licenci a ta to jak pisou umoznuje
    Umřít v nejlepším umí málokdo. Dokázala to jen Amiga a Šlacha.

  18. #36
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    48
    Příspěvků
    638
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Tak já neodolal včera ráno ale mě to stálo pouze 770,- asi je pro A1200 levnější . Myslím že ta cena je zasloužená a nevidím důvod je nepodpořit.
    Ještě A1200 má v boot amiga mičudu a ně fajfku.
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: obr0.png
Zobrazeno: 81
Velikost: 19,8 KB
ID: 8754
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  19. #37
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    36
    Příspěvků
    785
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Tak to sa mi nepaci, ze na A1200 neni fajka... Ten hranaty boing ball vypada otrasne...
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603e/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  20. #38
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    3129
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote DaMi původně napsal: View Post
    Tak mě napadlo, že to možná bude chodit s tím mSATA. To by byla věc.
    To se tim asi nevyresi.

  21. #39
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1217
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Na a1k.org uz je thread specialne pro report 3.1.4 bugu.

  22. #40
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1523
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote bigmac původně napsal: View Post
    Ještě A1200 má v boot amiga mičudu a ně fajfku.
    To je zajímavé. Asi to vychází z toho jejich 2 roky starého KS.

    Quote k0x původně napsal: View Post
    Na a1k.org uz je thread specialne pro report 3.1.4 bugu.
    To je dobrá zpráva, kluci na tom určitě budou makat.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots