Stránka 9 z 10 PrvníPrvní 12345678910 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 161 až 180 z 198
  1. #161
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    37
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    DaMi:
    dakujem Krabicky a tip-top musi byt
    Ad 060 kniznice: z tejto stranky mam postahovane, ale nefunguju
    Uvidim co odpisu z Hyperionu po sviatkoch

    Ale nikto, co mate 040, prip 060 karty, ste sa s niecim podobnym nestretli? prip ak ano, tak mate nejaku radu?
    dakujem a vsetkym pekne Vianoce

  2. Líbí se mi DaMi - těmto lidem se příspěvek líbí
  3. #162
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    36
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Zrusil som aj 68030.library z LIBS ( premenoval som na 68030.librarydisabled ) a SetPatch uz nehlasi otravnu hlasku pri boote.
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

  4. #163
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3345
    Post Thanks / Like

    Výchozí Amiga OS 3.1.4 vydán

    WBCTRL je prikaz (program) a i kdyz to podle Aminetu vypada ze je pouze pro OS3.9, tak treba BestWB ho urcite pouziva.

  5. #164
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote jan původně napsal: View Post
    Ale nikto, co mate 040, prip 060 karty, ste sa s niecim podobnym nestretli? prip ak ano, tak mate nejaku radu?
    Já to zkusil jen v emulátoru a tam mi to jede, tedy čistá instalace 3.1.4 + BestWB + 040_060Libs.lha (z phase5.a1k.org). Pokusoval jsem s tím tak, že jsem to nainstaloval na romku 3.1 i na 3.1.4, a žádný problém.

    Otázka je, jestli se ti třeba při instalaci z diskety se starými knihovnami do systému nenahrálo ještě něco jiného.

    Když 040 resp. 060 knihovny smažeš, workbench by měl normálně fungovat, 3.1.4 toto má odladěno, nejde to do powercycle jako u 3.1.

    Taky bys to mohl zkusit nainstalovat s původními 3.1 romkami a po instalaci tam dát 060 knihovny, abys věděl jak se to bude chovat.

    Ještě si říkám, že bys mohl zkusit nakopírovat 060 knihovny z toho původního funkčního 3.9 systému.
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: 68060.png
Zobrazeno: 59
Velikost: 35,1 KB
ID: 8966
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  6. Líbí se mi springy - těmto lidem se příspěvek líbí
  7. #165
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    37
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Ahojte
    Konfiguracia je teda nasledovna:
    Mam Kickstart ROM (fyzicky vymenene čipy) 3.1.4
    NA 4GB CF HDD mam dve bootable particie
    na prvu som dal 3.1.4 cistu instalaciu
    na druhej mam zaloznu 3.9 a tam ide vsetko ako ma, bez chybovych hlasok s kniznicami z phase5.a1k.org

    A kniznice z tejto stranky mi pod OS 3.1.4 sposobuju System failures
    Ked tieto kniznice z 3.1.4 vymazem tak system nabehne s tou "chybovou hlaskou" o "A 68040 or 68060 processor was found in the system, but a corresponding CPU library is missing. This may lead to serious system instabilities..."
    Naposledy upravil jan : 24.12.2018 v 12:23:05

  8. #166
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Jestli mi někdo poskytnete obraz diskety s romkou, tak to zkusím u sebe na Blizzardu 1260. Mám to koupeno jen pro A4000.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  9. Líbí se mi jan - těmto lidem se příspěvek líbí
  10. #167
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    37
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Uz mi odpisali aj z Hyperionu
    je potrebne nainstalovat okrem poslednej 68060.library (46.7) aj MMULib z AmiNetu

    Bohuzial nemam to moznost teraz odskusat

    Jedine co sa mi podarilo pri stavajucom probleme, tak pri "early boot" (prave a lave tlacitko mysi pri bootovani) je potrebne zakliknut "Disable CPU Caches"
    a vtedy ide vsetko ako ma!!!
    D

  11. #168
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    37
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Ok odpoved z Hyperionu:
    ak by to niekomu pomohlo, ja to vyskusam neskor
    moj EPROM bol napaleny 150ns

    "After checking with our developers, we assume your Kickstart EPROMs are simply
    too slow to respond to burst access done by your Blizzard 1260 with activated
    caches.

    To verify this, you could replace the 3.4.1 ROM with your original 3.1 and
    re-install AmigaOS 3.1.4 using the "ModulesA1200" disk, which can be found in
    the downloadable archive on our website (restricted download area only
    accessible after registering your product with your free Hyperion account).

    That way, the AmigaOS 3.1.4 Kickstart modules are loaded from disk and present
    in memory after a reset (just like it was done for AmigaOS 3.5/3.9). If then
    your system boots fine, it is basically secured your EPROMs are too slow for
    your Blizzard1260 and need replacement by faster ones (at least 120ns access speed).


    Another test would be to boot without Caches, install the aforementioned MMULib
    package and edit "ENVARC:MMU-Configuration" inserting these lines:

    ClearTTx
    SetCacheMode 0x00f80000 size 0x00080000 CacheInhibit


    Saving and rebooting with activated caches might now also work with your current
    3.1.4 EPROMs.

  12. Poděkovat DaMi - tito lidé za příspěvek poděkovali
  13. #169
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Znamená to tedy, že sis tu epromku pálil sám (případně ti to někdo napálil), nebo je to ta ofiko z Alinea Computer?
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  14. #170
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    37
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Ahojte
    kupoval som tu:
    https://sordan.ie/search/?q=3.1.4

    Po niekolkych vymenenych emailoch tak sordan napalil EPROM so 150ns Access Time
    v hyperione skusali 120 ns, pricom uviedli ze 150ns je optimum

  15. Poděkovat DaMi - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi davesade - těmto lidem se příspěvek líbí
  16. #171
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    @Jan: Ten Blizzard 1260 ti jede na 50 MHz, nebo je přetaktovaný? A pokud ano, jak?
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  17. #172
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1638
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote jan původně napsal: View Post
    Ahojte
    kupoval som tu:
    https://sordan.ie/search/?q=3.1.4

    Po niekolkych vymenenych emailoch tak sordan napalil EPROM so 150ns Access Time
    v hyperione skusali 120 ns, pricom uviedli ze 150ns je optimum
    A je v kickstartu už i ta nov intuition.library, anebo se stle natahuje loadmole m?
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  18. #173
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    37
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    @DaMi - je NOS, je tam klasicky 50MHz, nie je pretaktovany

    @Dedy - ci je tam nova intuiton.library ti neviem povedat, ako to zistim?

    zajtra vecer by som chcel rozbehat podla navodu od Hyperionu

    Plus budem mat novy EPROM 3.1.4 so 120ns, ale ten pride az v priebehu dalsieho mesiaca asi

  19. #174
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1638
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Hlavně by měla umožnit okna mimo obrazovku, jestli se teda nepletu...
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  20. #175
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote Dedy původně napsal: View Post
    A je v kickstartu už i ta nov intuition.library, anebo se stle natahuje loadmole m?
    V Kickstartu není a ve výchozím stavu ani není aktivovaná, protože není kompatibilní s CybergraphX, stále je potřeba ji jednoduše aktivovat Loadmodulem.

    @Jan: Já stále nechápu tu "hysterii" s pořizováním nových kickstartů. Kickstart 3.1.4 je jedna z instalačních disket a zavádí se po bootu WB 3.1.4 loadmodulem do ramky, kde je k ní rychlejší přístup. Přístup systému do fyzického kickstartu bude vždy pomalejší a stejně si jej budeš dřív nebo později kickovat do ramky. Nehledě na to, bude časem nový workbench s novou romkou. Ale na druhou stranu chápu ten "feeling". Nicméně je potřeba vědět, že pro používání WB 3.1.4 není fyzický kickstart (vůbec) třeba.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  21. Poděkovat Dedy - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi jan - těmto lidem se příspěvek líbí
  22. #176
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    37
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    @DaMi: ) presne ten "feeling", chcel som niecim tu Amču "oživiť" ) a podporit tich, ktori co sa tomu (hardware a software) venuju

  23. #177
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4321
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Ano, vždyť celá Amiga je především o feelingu.

  24. Líbí se mi jan, Dedy, DaMi - těmto lidem se příspěvek líbí
  25. #178
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Quote jan původně napsal: View Post
    @DaMi: ) presne ten "feeling", chcel som niecim tu Amču "oživiť" ) a podporit tich, ktori co sa tomu (hardware a software) venuju
    Já si jen říkal, jestli si třeba nemyslíš, že se 3.1.4 dá nainstalovat jen s fyzickým 3.1.4 KS, teď už vím, že jsi znalý

    Quote Predseda původně napsal: View Post
    Ano, vždyť celá Amiga je především o feelingu.
    To jsi napsal, Předsedo, móóc hezky
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  26. #179
    jan's Avatar
    Datum registrace
    31.08.2012
    Město
    Bratislava
    Věk
    37
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Ahojte tak
    uz to funguje ako ma:

    v startup-sequence je potrebne doplnit len nasledovne:
    C:CPU CHECKINSTALL NOCACHE

    a ide perfektne
    Ze by bola rychlejsia ale asi ani nie ale start je podstatne rychlejsi (bez rebootu, co je logicke)

    Mozno co som spozoroval, tak rychlejsie sa pripajala Amiga cez PCMCIA Wifikartu na internet, ale to moze byt len subjektivny pocit (nakolko som sa pripajal cez iPhone), co som doposial tiez este neskusal...ale vsetko slo na prvu supu... co u mna asi neolo dlhsiu dobu zvykom
    Pekny den vsetkym

  27. #180
    D.T.A. Software Studio DJM's Avatar
    Datum registrace
    03.02.2013
    Město
    Nitrianske Rudno
    Věk
    36
    Příspěvků
    907
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Amiga OS 3.1.4 vydán

    Ale s vypnutim cache si spomalujes vykon a vlastne to mas to iste ako ked si predtym vypinal CACHE v boot menu. To sa mi nezda ako dobre riesenie.
    Amiga 1200T (E/Box)+BlizzardPPC 603p/363+060/66+BVision PPC+256MB+KS3.1+Cocolino+Lyra 2+Fast Ata MK-IV+320GB WD Blue 3200AAJB PATA HDD(PFS3)+dvdrw+dvd+cf2ide
    Amiga 1200+BlizzardPPC 603e/210+040/25+128MB+KS3.1+CF4GB(PFS3)

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots