Zobrazuji výsledky 1 až 16 z 16
  1. #1
    amigaPeto's Avatar
    Datum registrace
    04.01.2019
    Město
    Kežmarok
    Věk
    35
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí AmigaOS4.1 na Pegasos2

    ahoj,vie mi niekto poradit ako spravne nainstalovat amigaos4.1 na pegasos,tak aby sa mi spustil pri zapnuti pegasosa?? teraz ak zapnem,tak musim zadat cestu kde je nainstalovany a tak mi system spusti : musim zadat: boot hd:0 amigaboot.of
    Diky...

  2. #2
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1613
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    Já si to už bohužel moc nepamatuju, Pegasose nemám 10 let, ale asi bude třeba upravit BootScript. Mrkni na Derrikův článek, BootCreator je na Aminetu. A toto ti asi taky pomůže.

    btw: vítej v komunitě a ať ti pegasos dobře slouží
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  3. #3
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    69
    Příspěvků
    1523
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    Jj, pokud se dobře pamatuju, tak bootcretor by to měl vyřešit.
    A taky Tě tady zdravím, ať se Ti tu líbí.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, MacOSX 10.5.8
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  4. #4
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1279
    Post Thanks / Like

    Lightbulb O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    Koukni na tohle http://www.amedia-computer.com/amiga...s2_English.pdf
    Na boot partition musis dat soubor amigaboot.of a bootmenu ktery si vytvoris pomoci programu bootcreator. Nebo uprav ten co jsem ti kdysi posilal.
    Ted si nejsem uplne jistej jestli je jeste potreba neco nastavit ve firmware (setenv neco...)
    Koukni jeste na tohle http://ghh.8u.cz/friends/PegasosFirmware.txt
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  5. #5
    amigaPeto's Avatar
    Datum registrace
    04.01.2019
    Město
    Kežmarok
    Věk
    35
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    Dakujem za odpovede..a dakujem za prijatie..v pegasososu sa moc nevyznam,radsej ak by bol nejaky videonavod ako to urobim... po rokoch som sa stal zase amigistom a tak davam do kopy svoje stroje.. ale ten hardware na to je neskutocne drahy...

  6. #6
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1613
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    Video návod asi není, ale ten můj a ghh zmiňovaný odkaz na textový návod určitě funguje dobře. A pokud máš ofiko koupený AmigaOS 4.1, je k němu tištěný návod a ten obsahuje popis instalace taky.
    Njn, ceny amiga hw jsou šílené, ale tak to je a bude hůř.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  7. #7
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1279
    Post Thanks / Like

    Lightbulb O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    Tohle by mohlo bej ono
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: os4install.jpg
Zobrazeno: 49
Velikost: 63,0 KB
ID: 8995
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  8. #8
    amigaPeto's Avatar
    Datum registrace
    04.01.2019
    Město
    Kežmarok
    Věk
    35
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    podla toho som to robil a nefunguje to

  9. #9
    amigaPeto's Avatar
    Datum registrace
    04.01.2019
    Město
    Kežmarok
    Věk
    35
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    ma tu niekto pegasos2 s amigaos4.1?

  10. #10
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    69
    Příspěvků
    1523
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    Zkus kontaktovat Uunka.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, MacOSX 10.5.8
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  11. Líbí se mi k0x - těmto lidem se příspěvek líbí
  12. #11
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1613
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    Pegasose má snad ještě Fery a Falcon_11. Případně po e-mailu by asi dokázal poradit Derrik nebo Prober. Nebo se pak můžeš ještě zeptat u Hyperionu nebo MorhpOS zone.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  13. #12
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    52
    Příspěvků
    1555
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    Mám Peginu2 s MOS/AOS4.1 a ano, musíš použít bootcreator. Návod k použití je tuším přímo v balíku s ním.
    AmigaServiceMan

  14. #13
    Sponzor Falcon_11's Avatar
    Datum registrace
    16.04.2009
    Město
    Kúty (SK) (Senica)
    Věk
    40
    Příspěvků
    206
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    Quote DaMi původně napsal: View Post
    Pegasose má snad ještě Fery a Falcon_11. Případně po e-mailu by asi dokázal poradit Derrik nebo Prober. Nebo se pak můžeš ještě zeptat u Hyperionu nebo MorhpOS zone.
    Pegasa 2 ešte mám, ale je DEATH a je u IDEFixe, snáď sa mu podarí ho opraviť. Na bootovanie použi buď bootcreator, alebo to natvrdo napis do smart firmware (niečo ako BIOS)
    Powerbook 17" G4 / 1.67GHz + Ati Mobility 9700 128bit + MAC OS X 10.5.8 + MORPHOS3.9
    Amiga 1260 / 66MHz + PPC603+ / 233Mhz + BVision + 128 MB_FastRam, AOS3.1, AOS3.9, AOS4.0, FastATA
    Amiga 1240 / 25MHz + PPC603 / 210Mhz + AGA + 64MB_FastRam, AOS3.1, 8GB_CF
    Amiga_CD32 + Paravision_SX1
    Dead Pegasos2 G4 / 1GHz + Ati_Radeon 9250 128bit + Soudblaster live 5.1 + MorphOS_3.1 Registered

    registered on
    http://amigamap.com/amiga-slovak_republic.html

  15. #14
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1279
    Post Thanks / Like

    Lightbulb O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    Napis ve firmware: printenv schvalne co to vypise. Hledej boot-device , boot-file a auto-boot-timeout. Tam by melo bejt hd:0 jako device a amigaboot.of jako file. Tohle by mohlo bootovat rovnou do OS4 a nemel by bejt potreba soubor bootmenu.
    Co se stane kdyz napises jenom boot ?
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  16. #15
    amigaPeto's Avatar
    Datum registrace
    04.01.2019
    Město
    Kežmarok
    Věk
    35
    Příspěvků
    19
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    neurobi nic... musim vypisat to cele co som napisal,..skusim sa stym pohrat,ale momentalne som mimo domova,nemam ho zo sebou...dakujem

  17. #16
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    42
    Příspěvků
    1279
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: AmigaOS4.1 na Pegasos2

    Nic pri boot nebo nic pri printenv?
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

Podobná témata

  1. AmigaOS4 FAQ
    By ExiE in forum AmigaOS 4.x Classic
    Odpovědí: 81
    Poslední příspěvek: 15.07.2015, 01:41:15
  2. Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 26.01.2014, 14:21:55
  3. AmigaOS4.x + MorphOS kompatibilni HW
    By InfinityX in forum Hardware
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 29.11.2012, 08:20:23
  4. AmigaOS4 venku !!
    By Prober in forum AmigaOS 4.x obecně
    Odpovědí: 97
    Poslední příspěvek: 24.09.2009, 22:03:44
  5. Problém při instalaci AmigaOS4
    By kloss in forum AmigaOS 4.x obecně
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 22.03.2008, 18:09:32

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots