Stránka 4 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 61 až 80 z 83

Téma: Hid2ami

  1. #61
    Kachna Obecna's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Hrádek nad Nisou
    Věk
    40
    Příspěvků
    197
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Já mám nyní kousek taky funkční, při oživení se problémy nevyskytli až na FW. Jen hledám vhodný konektor canon, protože ten klasický je krátký... První usb laserová game myš po mladým (má dojebaný prostřední tlačítko) fungovala na poprvý. Takže super. Co se týče nějakého zprovoznění dalších tlačítek, neb kolečka přes amiga SW, je možné???
    Prý už někdo tvoří krabičku, který bude vytisknutelná na 3D tiskárně přes stažení na githubu...
    Amiga 600 rev.1.5, A604 1MB ChipRAM, ROM 3.1, Fúria S628 68000/28 1,5MB Fast, FuriaRAM 8MB Fast, SUBWAY USB, IDE FIX Express, CF 4GB 3x; MAS Player
    Efika 5200B Directron Case + PicoPSU, HDD, Radeon 9250 128Mb, MorphOS Registered

  2. #62
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1309
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Quote Kachna Obecna původně napsal: View Post
    Já mám nyní kousek taky funkční, při oživení se problémy nevyskytli až na FW. Jen hledám vhodný konektor canon, protože ten klasický je krátký... První usb laserová game myš po mladým (má dojebaný prostřední tlačítko) fungovala na poprvý. Takže super. Co se týče nějakého zprovoznění dalších tlačítek, neb kolečka přes amiga SW, je možné???
    Prý už někdo tvoří krabičku, který bude vytisknutelná na 3D tiskárně přes stažení na githubu...
    s koleckem je problem. Autor je trosku tvrdohlavy a razi teorii, ze je lepsi, kdyz ma mys naprosto presny pohyb, coz by implementace kolecka mohla narusit. Me NEpodpora FreeWheel celkem stve...
    Pokud muzes, zkus to take nadhodit smerem k autorovi, treba si da rict...

  3. #63
    Sampedenawa's Avatar
    Datum registrace
    30.01.2019
    Město
    Minestrun
    Věk
    58
    Příspěvků
    13
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Quote ExiE původně napsal: View Post
    Autor je trosku tvrdohlavy

  4. Líbí se mi rok - těmto lidem se příspěvek líbí
  5. #64
    rok's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2013
    Město
    Nova Dubnica
    Příspěvků
    147
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Samp, I am curious. Board is based on a fast 32-bit MCU, capable of >40 MHz clock.
    Why then the clock is only 8 MHz ? Or am I wrong and MCU does have its own clock multiplier ? Or 8 MHz because of power consumption limits ?
    Naposledy upravil rok : 25.03.2019 v 19:31:18
    C= A1200, Blizzard 1230-IV/50Mhz + FPU + 64MB RAM, CF 16GB, IndyAGA MKII, PCMCIA WiFi, 24" LCD

  6. #65
    Sampedenawa's Avatar
    Datum registrace
    30.01.2019
    Město
    Minestrun
    Věk
    58
    Příspěvků
    13
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Quote rok původně napsal: View Post
    Samp, I am curious. Board is based on a fast 32-bit MCU, capable of >40 MHz clock.
    Why then the clock is only 8 MHz ? Or am I wrong and MCU does have its own clock multiplier ?
    The MCU builds its required clock signals all internally, by mean of a very complex (but extremely powerful) set of PLL, prescalers, etc.

    I set the MCU running @ 72MHz, made starting from the external 8MHz clock

    Naposledy upravil Sampedenawa : 25.03.2019 v 19:35:02

  7. Líbí se mi davesade - těmto lidem se příspěvek líbí
  8. #66
    rok's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2013
    Město
    Nova Dubnica
    Příspěvků
    147
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    I see. Thanks for explanation.
    C= A1200, Blizzard 1230-IV/50Mhz + FPU + 64MB RAM, CF 16GB, IndyAGA MKII, PCMCIA WiFi, 24" LCD

  9. #67
    Sampedenawa's Avatar
    Datum registrace
    30.01.2019
    Město
    Minestrun
    Věk
    58
    Příspěvků
    13
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Hello !

    If someone could be interested having a preassembled board, I am launching reservations for a new batch of 30 boards (Rev1.1 pcb) on Amibay.

    Grazie a tutti

    Naposledy upravil Sampedenawa : 03.04.2019 v 23:19:58

  10. Líbí se mi DaMi, IDEfix, springy - těmto lidem se příspěvek líbí
  11. #68
    Sampedenawa's Avatar
    Datum registrace
    30.01.2019
    Město
    Minestrun
    Věk
    58
    Příspěvků
    13
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    .... work in progress from Belgium .....

  12. #69
    Sampedenawa's Avatar
    Datum registrace
    30.01.2019
    Město
    Minestrun
    Věk
    58
    Příspěvků
    13
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    For those interested, thanks to user GothDevil (from Amigaimpact.org) we now have a 3D-printable shellbox for HID2AMI (stl/step files free to download !)


    Have a look here: https://github.com/EmberHeavyIndustr...rce-shell-case



    Naposledy upravil Solaris104 : 16.04.2019 v 08:46:04

  13. Poděkovat jack-3d, Kachna Obecna - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi Predseda, Solaris104, IDEfix, davesade - těmto lidem se příspěvek líbí
  14. #70
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4322
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Thank you
    Naposledy upravil Predseda : 16.04.2019 v 08:47:27
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  15. #71
    Sampedenawa's Avatar
    Datum registrace
    30.01.2019
    Město
    Minestrun
    Věk
    58
    Příspěvků
    13
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Hello !

    Just to inform that I am receiving the new boards from the 2nd production batch.

    I ordered 30 boards and I still have 8 of them available should anyone want an assembled one.

    If interested, please leave a post on Amibay thread here: http://www.amibay.com/showthread.php?104588-HID2AMI-HID-MOUSE-AND-GAMEPAD-to-AMIGA-ADAPTOR&highlight=hid2ami

    Thanks !

  16. #72
    rok's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2013
    Město
    Nova Dubnica
    Příspěvků
    147
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Konecne som si nasiel cas a dokoncil 2 Hid2Ami adaptery. Jeden je rev. 1.0.0 a druhy 1.1.0.
    Na oboch verziach PCB som kvoli pouzitemu typu DSUB konektora musel odrezat cca 2mm PCB.
    Fungovali na prve zapojenie, hned po napaleni FW.

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: IMG_20190521_182707_small.jpg
Zobrazeno: 24
Velikost: 168,4 KB
ID: 9415 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: IMG_20190521_182731_small.jpg
Zobrazeno: 23
Velikost: 150,7 KB
ID: 9416

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: IMG_20190521_180603_small.jpg
Zobrazeno: 26
Velikost: 194,0 KB
ID: 9417 Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: IMG_20190521_180538_small.jpg
Zobrazeno: 28
Velikost: 94,6 KB
ID: 9418

    Vyskusane Logitech mysi:
    Logitech Notebook Optical Mouse Plus - ok
    Logitech Wireless Mouse M510 – ok
    Logitech RX250 optical mouse - ok

    Microsoft Classic Intellimouse 2018 - nefunguje. Poslal som HID report autorovi, aby mys zapracoval.

    Gamepad:
    Logitech Wireless Gamepad F710 - ok.

    Este mi ostali 2 sady suciastok na dalsie dva adaptery, ak ich spravim, ponuknem ich tu na fore.
    C= A1200, Blizzard 1230-IV/50Mhz + FPU + 64MB RAM, CF 16GB, IndyAGA MKII, PCMCIA WiFi, 24" LCD

  17. Líbí se mi Lasice, springy, Sampedenawa - těmto lidem se příspěvek líbí
  18. #73
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Quote rok původně napsal: View Post
    Microsoft Classic Intellimouse 2018 - nefunguje. Poslal som HID report autorovi, aby mys zapracoval.
    Jak získáš ten HID report? Mám tu také jednu takovou co nefunguje a rád bych poslal info...
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  19. #74
    rok's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2013
    Město
    Nova Dubnica
    Příspěvků
    147
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Cely postup je na guthub stranke projektu, nic zlozite. Stiahnes software, spustis ho, najdes v zozname USB zariadeni tu mys, a vyexportujes zobrazene informacie.

  20. Poděkovat bigmac - tito lidé za příspěvek poděkovali
  21. #75
    bigmac's Avatar
    Datum registrace
    21.04.2009
    Město
    Jičín, Staré Hrady
    Věk
    49
    Příspěvků
    668
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Ještě jsem dám odkaz na konektor (canon 9pin) který mi doporučil Solaris a musím říci je vynikající. Po zasunutí do Amigy drží redukce jak přišitá.
    https://www.tme.eu/cz/details/mhdd9f...mh-connectors/
    Minimig 4MB/ARM ; FPGA Arcade ; Amiga 500 ; Amiga 2000 ; Amiga 1200 ; AOS 4.1 FE -> WinUAE

  22. Poděkovat springy, k0x - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi rok - těmto lidem se příspěvek líbí
  23. #76
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4322
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Akorát má ten věčný problém - není kompatibilní s A600
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  24. #77
    rok's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2013
    Město
    Nova Dubnica
    Příspěvků
    147
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Problem s nefunkcnou mysou MS Classic Intellimouse 2018 je vyrieseny, novy FW je verzia 1.8c.
    C= A1200, Blizzard 1230-IV/50Mhz + FPU + 64MB RAM, CF 16GB, IndyAGA MKII, PCMCIA WiFi, 24" LCD

  25. #78
    Atomic Noro's Avatar
    Datum registrace
    13.02.2007
    Město
    Plzeň
    Věk
    43
    Příspěvků
    73
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Quote k0x původně napsal: View Post
    Misto konektoru tam muze byt Canon9 kabel, tedy cela krabicka se pak muze presunouti dale od Amigy. Totez lze provest pomoci Canon9 prodluzky zejo

    Invazivni metoda pak muze byt odpajeni puvodniho portu na amize a nahrazeni timto adapterem. Jako jasne neni to inplace upgrade, muselo by se to nejak vymyslet, ale taky mozne.


    Jeste si tak rikam - jakmile je to odladene - a resi se defakto uz jen upgrade a opravy firmware, nedalo by se to nejak "miniaturizovat" pouzitim kompaktnejsich soucastek?
    Přemýšlím, o tom, že některé novější Amigy 1200 od Amiga Technologies, neměli port pro myš pevně spojený, ale měli tam propojku a malý tišťák s konektorem spojený přes konektor uvnitř Amigy. Tam by to šlo doslova snadno schovat dovnitř.
    Bohužel moje dvandy to nemají ani jedna. Vzpomínám si, že ABBY to tak měl v té svojí.

  26. #79
    rok's Avatar
    Datum registrace
    15.01.2013
    Město
    Nova Dubnica
    Příspěvků
    147
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    Ano, mam presne tento model Amigy. Muselo by sa ale vymysliet mechanicke uchytenie toho plosaku. Plosak s DSUB konektorom je prichyteny skrutkami DSUB konentora o plech tienenia. USB konektor ziadne take skrutky nema.
    C= A1200, Blizzard 1230-IV/50Mhz + FPU + 64MB RAM, CF 16GB, IndyAGA MKII, PCMCIA WiFi, 24" LCD

  27. #80
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3345
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Hid2ami

    On to neni uplne novy napad, obcas si to nekdo podobne zabuduje, ale ja pro to uplne nadseny nejsem. Mit ten interface venku neni takova potiz a navic prijdes o moznost druheho joye.

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots