Zobrazuji výsledky 1 až 6 z 6
  1. #1
    neo75's Avatar
    Datum registrace
    01.01.2019
    Město
    Plzeň
    Příspěvků
    4
    Post Thanks / Like

    Výchozí FTP a připojení A500 k internetu

    Zdravím,
    mám (asi) začátečnický dotaz. Snažím se připojit A500 k internetu a nějak to ověřit.

    Mám PLIPBOX, nainstaloval jsem i ten ovladač plipbox.device. Spustím např. program "Miami" a tváří se, že je on-line.
    Pak teda spustím "AmiFTP" a zkusím se připojit např. k "de.aminet.net". Program se tváří, že je připojen, ale nevypisuje obsah adresáře.

    Ještě jsem zkusil program "ncftp" z příkazového řádku, ten mě vyloženě vypisuje hlášení, že se mu podařilo připojit "logged into ftp.rrze.uni-erlangen.de" Opět ale na příkazy jako "dir" nebo "ls" nevypisuje obsah adresáře. Změna adresáře příkazem "cd" funguje. Ale nic to nevypíše.

    Kde by mohl být problém?
    Díky za pomoc!
    Naposledy upravil neo75 : 05.02.2019 v 22:22:15

  2. #2
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4289
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FTP a připojení A500 k internetu

    Problém kupodivu ůže být i připojení. Já jsem změnil poskytovatele internetu a z neznámého důvodu mi právě AmiFTP přestal jít. Našel jsem program SimpleFTP, který funguje.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  3. #3
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1662
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FTP a připojení A500 k internetu

    Miami obsahuje příkazy ping a traceroute, jmenují se MiamiPing a MiamiTraceRoute. Nepamatuju se, jestli se kopírují při instalaci přímo do C:, nebo zůstavají v hlavním adresáři Miami. V dosu běž na jedno nebo druhé místo a napiš MiamiPing www.google.cz nebo MiamiTraceRoute www.google.cz (nebo jinou adresu), pokud budeš s miami na netu, mělo by to vracet výsledky.
    S Aminetem přes FTP na Amize 500 mám zkušenost, že to někdy fakt dlouho trvá, než se adresář načte. Zkus ftp server na eab nebo si nainstaluj doma FileZilla server (pokud používáš windows).
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  4. #4
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3320
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FTP a připojení A500 k internetu

    Navic FTP neni dobry zpusob testu, protoze ten protokol je docela specialni. Navazuje zpetne spojeni na puvodni stanici, coz v davne dobe internetu, kdy melo kazde zarizeni verejnou IP adresu, fungovalo dobre, ale s dnesnimi NATy se musi pouzivat pasivni (to je ta vec, to si zapni v nastaveni ftp spojeni) rezim prenosu. Vysledek jsou pak prave nefungujici prikazy ls nebo dir (veskery prenos prikazu), i kdyz samotne ftp je navazano.

  5. #5
    neo75's Avatar
    Datum registrace
    01.01.2019
    Město
    Plzeň
    Příspěvků
    4
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FTP a připojení A500 k internetu

    Díky hoši, A500 mam on-line! To je na šampaňský
    "ping" funguje, hlásí to sice 30 až 40 % "packet loss", ale to je asi OK.
    Ke stejnýmu modemu mám ještě připojený komp s OS Linux Kubuntu, kde ping hlásí vždy 0% loss.

    K FTP jsem sáhl, protože bych chtěl teď stáhnout do A500 další software. Zatím jsem jej přenášel na disketách. V pasivním režimu by FTP mělo fungovat, protože na druhým kompu běží v pohodě.
    U "AmiFTP" jsem se dočetl, že neumožňuje změnu do pasivního režimu. A v "ncftp" jsem volbu nenašel - na příkaz "rstatus" to vyhodí "No data connection", takže je v aktivním režimu. Zkusím ještě jiné ftp. To SimpleFTP mi padá.
    Díky za pomoc!

  6. #6
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1662
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: FTP a připojení A500 k internetu

    Tu ztrátu paketů by mohl ověřit někdo s Pliboxem, třeba @Predseda nebo @Cerv. To by se dít nemělo.

    A proč ti SimpleFTP padá bys mohl zjistit SnoopDOSem.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

Podobná témata

  1. Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 15.12.2015, 10:10:14
  2. Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 02.06.2010, 11:58:58
  3. Připojeni Amiga joysticku k PC
    By looke in forum Emulace na ostatních platformách
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 06.12.2009, 11:51:16
  4. Alternativa připojení VGA monitoru?
    By Predseda in forum Hardware
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 08.11.2007, 20:34:59
  5. Připojení Amigy 500 k TV
    By radooz in forum Hardware
    Odpovědí: 33
    Poslední příspěvek: 08.01.2007, 23:32:50

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots