Stránka 1 z 6 123456 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 113
  1. #1
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    46
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí Seznam funkčních a nefunkčních CF karet v redukci na IDE!

    Pokud jste vyzkoušeli kartu která tu NENÍ uvedena, pošlete jí jako příspěvek to tohoto vlákna. Následně bude přidána do seznamu.
    (poslední update tučně)

    100% Funkční (Working)

    • 32MB Pretec ( Predseda )
    • 32MB Canon ( Fery, Chain )
    • 64MB SanDisk ( Booboo ) + ( ACARD UWSCSI - IDE) 8,2 MB/s !!! A4000 CSPPC UWSCSI
    • 128MB Power pro Canon ( Chain )
    • 256MB FI ( Fery )
    • 256MB Kingmax ( DaMi )
    • 256MB Kingston 3.3V ( Chain)
    • 256MB EMTEC HIGH SPEED 40x ( Chain )
    • 512MB Sandisk ( Fery, Cyberian )
    • 512MB KINGSTON ( IDEfix, Prober, Networ )
    • 512MB OEM SAMSUNG SLC ( Chain )
    • 512MB Goodram ( DaMi )
    • 512MB PQI F1 40x ( FCI )
    • 512MB EMTEC ( Chain )
    • 1024MB Samsung ( Predseda )
    • 1024MB PQI ( IDEfix )
    • 1024MB Sandisk ( Boboo )
    • 1024MB IBM Microdrive ( Chain )
    • 1024MB Kingston ( Eddie )
    • 1024MB Pretec Cheetah 80x ( Bloom )
    • 1024MB A-DATA 80x (Starej_Mraf)
    • 2048MB Goodram ( DaMi )
    • 2048MB KINGSTON 50X Elite Pro ( CodEx )
    • 2048MB KINGSTON 33X ( Prober )
    • 2048MB Sandisk (Solaris104)
    • 2048MB Sandisk Ultra II ( Fery )
    • 2048MB A-DATA speedy (Starej_Mraf)
    • 2048MB A-DATA 120x Turbo ( Briolm )
    • 4096MB Sandisk ( Solaris104 )
    • 4096MB SanDisk Extreme III (Chain)
    • 4096MB SanDisk Ultra II (Solaris104)
    • 4096MB KINGSTON Compact Flash I (komplikator)
    • 4096MB A-DATA - SPEEDY (venox)
    • 4096MB A-DATA SUPER 80x ( Chain )
    • 4096MB Transcend 133x MLC ( Marien )
    • 8192MB KingSton ( EXA )

    ------------------------------------------------------------
    Poznámka: Pro zapojení CF v kombinaci s CD mechanikou je zapotřebí 4xEIDE.
    Naposledy upravil Prober : 02.12.2008 v 14:38:47

  2. #2
    Sponzor Chain's Avatar
    Datum registrace
    15.12.2005
    Město
    Třebíč
    Věk
    46
    Příspěvků
    2443
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Nefunkční (not working)

    • 256 MB Kingston 5V ( voodoo )
    • 1024MB Transcend ( Predseda )
    • 1024MB Kingston ( IDEfix )
    • 2048MB KINGSTON ( Networ )
    • 2048MB PRETEC Cheetah Ultra 80x ( Chain )
    • 4096MB Transcend 166x ( AMF )
    Naposledy upravil Starej_Mraf : 14.07.2008 v 08:57:57

  3. #3
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2684
    Post Thanks / Like

    Thumbs down CF a Zakladne dosky

    Zistil som, ze niektore revizie dosiek A1200 su haklive na urcite znacky CF kariet (Nevim ci iba na SanDisk ine doma nemam). SanDisk 64MB a 1GB nefunguju korektne s doskami 1B, mam tych dosiek niekolko s ani jednou nespolupracuje korektne. U inych revizii dosiek 1D1 / 1D4 pri tej samej karte a adapterom problem nebol! Paradoxne problem sa preukazal pri CF adapteroch co sa priamo nasuvaju na 2,5" IDE konektor. Iny CF IDE adapter 3,5" napojeny na 40 zil. IDE kabel spolu s Harddiskom, CF karta bezi korektne. Myslim, ze u revizii dosiek 1B je inak nastavena hodnota pull-up (Terminacia) odporov na IDE, inak si to neviem vysvetlit. Ak mate niekto dosku 1B skuste zaexperimentovat a pridat skusenosti do vlakna.

  4. #4
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Question duální redukce CF-IDE

    Tak jsem tu s otázečkou, bude-li fungovat na jedné kšandě tahle duální redukce http://aukro.cz/item1257869641_reduk...levny_ssd.html , a na druhém konektoru například dvd mechanika...
    samozřejmě na A1200.

  5. #5
    Sponzor Starej_Mraf's Avatar
    Datum registrace
    14.07.2007
    Město
    Starý Vestec
    Věk
    42
    Příspěvků
    1576
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    O redukci ani tak nejde, jde spíš o konkrétní mechaniku a CF kartu. Ale problém bývá s balíkem idefix pro rozchození CD (zahřívání karty a podobně, víc o tom napsal někde Amigoun, zkus hledat tady ve fóru). S OS3.9 mi to při pokusech chodilo jen někdy a jen s některýma mechanikama nebo kartama. Ale v zásadě to lze vyladit do funkční podoby.

  6. #6
    ATO.sk Wolfus's Avatar
    Datum registrace
    07.06.2007
    Město
    Slovensko - BA/DS
    Věk
    37
    Příspěvků
    1141
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Starej_Mraf původně napsal: View Post
    Ale problém bývá s balíkem idefix
    Pocujes Idefix? Vraj si balik a su s tebou problemy
    ???

  7. #7
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Smile


  8. #8
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí


  9. #9
    Marwin's Avatar
    Datum registrace
    26.11.2006
    Město
    Liberec
    Věk
    47
    Příspěvků
    394
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    2 Wolfus: Pan nam boduje
    AMCA PPC 603e+270MHz,68060/50MHz,192MB Ram,Grex,4xeide,cdrw,zip250,voodoo3..

  10. #10
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1640
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Quote Wolfus původně napsal: View Post
    Pocujes Idefix? Vraj si balik a su s tebou problemy

    Fšim sem si už když to napsal, ale taktně jsem to přešel...




    Chasník docela riskuje...




    A tady už snad podesátý upozorňuji tvůrce tohoto fóra na to, že mi zde chybí smajlík s vyvrhnutými střevy... Sakra práce...
    AmigaServiceMan

  11. #11
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Co, kdo, kde? Nic nevím...

  12. #12
    Sponzor uunek's Avatar
    Datum registrace
    18.11.2008
    Město
    Třebíč
    Příspěvků
    467
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    "problem byva s balikem idefix", asi to vzal idefix osobne ;-)...

  13. #13
    Sponzor los_carlos's Avatar
    Datum registrace
    03.06.2010
    Město
    Dobříš
    Věk
    43
    Příspěvků
    124
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    cerstve zakoupen adapter CF zde: http://www.sintech-shop.cz/shop.php?...f2f1ab3ca73370
    plus CF karta Kingston 4GB zde: http://www.softcom.cz/produkt/kingst...a-4gb/?flist=1
    instalece na PC pod winuae 1.4.2a (2007.5.13.) podle navodu zde: http://www.amigaportal.cz/index.php?...&Itemid=200273 , ale bez vysledku. Jeste zkusim pod novejsi verzi

  14. #14
    Sponzor uunek's Avatar
    Datum registrace
    18.11.2008
    Město
    Třebíč
    Příspěvků
    467
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tahle ti s nejvetsi pravdepodobnosti nepojede, zkousel jsem tu samou. Pokud si pamatuji, tak mi sla pouzit pouze pres redukci PCMCIA.

  15. #15
    Čestný člen Prober's Avatar
    Datum registrace
    04.07.2005
    Město
    Ostrava
    Věk
    42
    Příspěvků
    3215
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    No, mě zrovna tahle šlapala bez problémů. Diabol může potvrdit, má ji ted doma.

    U většiny problémů mi pomohlo z karty odstranit veškeré oddíly (správce disku) a pak to šlo bez problémů. Co máš za Windows?

  16. #16
    Sponzor los_carlos's Avatar
    Datum registrace
    03.06.2010
    Město
    Dobříš
    Věk
    43
    Příspěvků
    124
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    win XP prof. (5.1 sestaveni 2600)


    jo a MB A1200 rev1b, plus nejaka uprava ale nevim proc a nac, tak uz sem to kdysi koupi,l viz foto: http://www.amigaportal.cz/forum/album.php?albumid=27
    ...aha tak ta "uprava" je i na desce rev 1d... tak to asi ma tak bejt
    Naposledy upravil los_carlos : 12.11.2010 v 21:39:15

  17. #17
    ExSpawn's Avatar
    Datum registrace
    25.03.2007
    Město
    ********
    Příspěvků
    169
    Post Thanks / Like

    Výchozí

    Tuhle karu mám take v svojí 1200 a běží bez problémů.

    Quote Prober původně napsal: View Post
    No, mě zrovna tahle šlapala bez problémů. Diabol může potvrdit, má ji ted doma.

    U většiny problémů mi pomohlo z karty odstranit veškeré oddíly (správce disku) a pak to šlo bez problémů. Co máš za Windows?

  18. #18
    captain.future's Avatar
    Datum registrace
    27.03.2008
    Město
    Senica
    Věk
    40
    Příspěvků
    3
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Seznam funkčních a nefunkčních CF karet v redukci na IDE!

    Kupil som tuto CF kartu PRETEC 8GB 233x a funguje v IDE redukcii a tak isto PCMCIA redukcii (tejto PRETEC). Skusal som ju aj v kombinacii s optickou mechanikou a funguje (mechaniku som mal nastavenu na cable select CF ako master) a zaujimave je aj to ze funguje aj s Maxtransfer nastavenym na maximum na 0xFFFFFFFF alebo aj s lubovolnym inym uplne bezchybne.

  19. #19
    TherioN's Avatar
    Datum registrace
    26.07.2007
    Město
    Banská Bystrica
    Věk
    45
    Příspěvků
    265
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Seznam funkčních a nefunkčních CF karet v redukci na IDE!

    Chcel som sa spytat ci nemate niekto skusenosti s redukciou IDE - SD karta, kedze CF karty sa uz takmer ani nepredavaju

    napr. nieco taketo:

    http://www.ebay.com/itm/Secure-Digit...item3f14fafb36

    ci to bude fungovat na Amige
    --------------------------------------------------
    AMD RYZEN 7 2700x 16GB DDR4 RAM AMD 7850 2GB, MAC OS X HighSierra, A1200 + Blizzard 1230/50Mhz + 32MB RAM

  20. #20
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    931
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Seznam funkčních a nefunkčních CF karet v redukci na IDE!

    Ahoj, tu z fora to pouziva Omachel a funguje mu to. Tak isto funguju aj redukcie IDE-SATA na pripojenie novych SATA diskov.

    Ked tak napis Omachelovi, rozbehal tam myslim aj 8GB SD kartu.
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

Podobná témata

  1. Seznam funkčních a nefunkčních CF karet v PCMCIA
    By Starej_Mraf in forum Hardware
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 30.08.2019, 23:49:10
  2. Funkční myši s PS/2 redukcí
    By Boboo in forum Hardware
    Odpovědí: 44
    Poslední příspěvek: 20.11.2017, 22:32:49
  3. Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 05.03.2013, 13:43:59
  4. robertmision@seznam.cz
    By Vejce in forum Zkušenosti s obchodníky
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 04.03.2013, 21:24:09
  5. Seznam a funkčnost VGA boxů u Amigy
    By Amigoun in forum Hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 04.12.2011, 20:28:14

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots