Zobrazuji výsledky 1 až 11 z 11
  1. #1
    Joe's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2019
    Město
    J
    Věk
    40
    Příspěvků
    6
    Post Thanks / Like

    Výchozí MKII + SCSI module - Big SCSI HDD 73 - 146 GB partisny je videt dvojmo

    Ahoj lidicky,

    zkousel jsem vsechno mozny. disky funguji ale porad vidim dvojmo odilly. Daji se skryt we WB ale to neni chodny reseni.
    Mrknene pls na muj thread zde:

    http://eab.abime.net/showthread.php?...09#post1304709

    Diky za kazdej tip.

    JOE

  2. #2
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3310
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MKII + SCSI module - Big SCSI HDD 73 - 146 GB partisny je videt dvojmo

    Nemel jsem silu cist to vlaknu na EAB peclive a jen jsem to probehl.

    1) Nepises jaky tan mas filesystem. Tim to nebude, ale jasna volba je PFS.

    2) Mas to spravne terminovane? Na obou koncich?

    3) Nepamatuju si jak, ale jde vlezt jeste pred bootem Amigy do nastaveni toho Cyberstormu, neco jako early setup. Pokud by byla chyba v detekci tech LUN (ale to bych nerekl), tak je tady muzes povypinat a nechat si jen ten jeden spravny co ma disk.

    4) Jaku LUN mas nastven na diskua jaky ma Cyberstorm?

  3. #3
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3265
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MKII + SCSI module - Big SCSI HDD 73 - 146 GB partisny je videt dvojmo

    Mám to taky tak a prostě jsem to ve WB zakázal. Terminaci mám všude dobře, dokonce jsem nakoupil nivé terminátory neb jsem myslel, že by ty moje mohly být vadné. Na CSMK3 jsem nic tskového neměl, ale u MK1 a MK2 mám stejný problém.
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

  4. #4
    Joe's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2019
    Město
    J
    Věk
    40
    Příspěvků
    6
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MKII + SCSI module - Big SCSI HDD 73 - 146 GB partisny je videt dvojmo

    Takze kluci, neco k tomu:

    - mam filesystemy FFS i PFS
    - PFS mam udelanej od Jacka na 34 GB disku a je to pozad videt
    - to skryti we WB udelat jde ale stejne je to k nicemu, po prve je pozad videt vsechny disky vratane tech duplicitnich v boot menu Amigy a po druhe, kdyz chci testnout rychlost
    disku v SysInfu tak po spusteni programu vecsinou padne system, nebo kdyz ne tak az pak kdyz dam testnout nejakou partisnu
    - na prvnim konci to mam terminovane na auto a na druhem konci jsem zkousel terminovat jak osobitnim terminatorem, tak i terminatorem na disku a vysledek pozad stejny
    - Cybertorm MKII nema boot menu, Cyberstorm MK III a vejs jiz ma
    - Cyberstorm ma myslim nastaveny LUN0
    - disk 0 ID0, disk 1 ID1, disk 2 ID2 ....
    - kdyz jsem mel predtim 34 GB disk v DraCo toweru tak tam s tim problem nebyl, behalo to jak melo, taky tam bylo SCSI-II ale od macrosystemu


    JOE

  5. #5
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1646
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MKII + SCSI module - Big SCSI HDD 73 - 146 GB partisny je videt dvojmo

    To co radí thomas (nastavení last LUNu) nebo Jope (vypnutí multiple LUN supportu) nezabralo?
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  6. #6
    Joe's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2019
    Město
    J
    Věk
    40
    Příspěvků
    6
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MKII + SCSI module - Big SCSI HDD 73 - 146 GB partisny je videt dvojmo

    Takze k multiplu LUNu:

    1.Bez multiple LUNu
    Kdyz mam disk s dvema partisnama DH0, DH1 tak ve WB vidim dalsi dva DH2 a DH3 ktere jsou Unreadable a NDOS a pouze prvni dva jsou citelni a daji se formatovat. V HDToolboxe vidim pouze jeden disk.

    2. Vypnuti multiple LUNu
    Disky DH1 az DH3 vidim ve WB vsechny jak readable ale realne citatelne jsou jenom prvni dva. V HDToolboxu ted vidim pro zmenu 4x disky na styrech LUNech.

    Takze co mam k tomu říct, jeden pripad lepsi nez druhej. Zkousel jsem nejaky programky doporucene na opravu vyse uvedeneho ale moc uspokojive to nefunguje, například DisMount partisnu nebo RGBFlag a podobne.

    Nejaky dalsi napady?

    JOE

  7. #7
    Joe's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2019
    Město
    J
    Věk
    40
    Příspěvků
    6
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MKII + SCSI module - Big SCSI HDD 73 - 146 GB partisny je videt dvojmo

    Zdar kluci,

    takze zadne dalsi napady s tim nemate? Nikdo se s tim nepotkal?

    Diky za odpoved.


    Joe

  8. #8
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1525
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MKII + SCSI module - Big SCSI HDD 73 - 146 GB partisny je videt dvojmo

    Jacku - na 4000T kde mas scsi2sd ti to dela taky?

    Joe - da se ten disk switchovat na nizsi kapacitu? Pokud jsi to zkousel i s mensimi disky, tak kde je ta hranice kdy se to zaclo chovat takto?

  9. #9
    Joe's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2019
    Město
    J
    Věk
    40
    Příspěvků
    6
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MKII + SCSI module - Big SCSI HDD 73 - 146 GB partisny je videt dvojmo

    Jack mel muj 34 GB disk ktery mi rozdelil na nekolik casti a nahodil tam SFS filesystem. Rikal ze na internim radici mu taky ukazovalo 2x disky i ty mensi.
    Na Cyberstormu MK I nebo MKII ted nevim ktery ted ma, to nezkousel jelikoz nema scsi modul. Takze predpokladam ze na MKIII i MKPPC to nejspis nedela.

    Starsi disky s mensi kapacitou to ukazuje OK, jenom ty vecsi disky na dvojmo, coz clovek pak straci prehled taky v early startup boot menu kde vidi komplet
    vsechny disky vcetne tech co tam nemaji byt. Proste bordel.

    Taky kdyz jsem dismountnul nechtene disky prikazem dismount DHX1, .... tak jsem je pak v systemu nevidel a ukazovali se jenom ty realny a nejak to funguje.
    No ale treba kdyz chci otestovat rychlost scsci v sysinfu tak mi to po stisku tlacitka vecsinou zamrzne a nasleduje reboot, takze to taky nemuzu poradne otestovat rychlost.

    Taky nejak difne funguje asynchronni mod, kdyz ho ulozim v Phase5 toole a otestuji rychlost tak je to nejakych 9,5 M/s ale po reboote se to samo prenastavi spatky na
    synchro nebo mozna asynchro ignoruje, tak nevim kde je problem. Taky porad lezt do Phase5 toolu a stale to tam sejvovat me nebavi kdyz se to porad vypina, je to na palici.


    Taky jsem nekde cetl, ted nevim kde, musim to najit, ze MK I, II maji dva verze scsi chipu na scsi module, tak mozna je nektery lepsi a nektery horsi. Byli tam napsany i cisla cipu
    ktera MK ma ktery chip.


    Joe

  10. #10
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    44
    Příspěvků
    1646
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MKII + SCSI module - Big SCSI HDD 73 - 146 GB partisny je videt dvojmo

    Tak co, někam jsi pokročil? Já jsem si s tím včera trochu hrál na Blizzardu 1230 IV a SCSI Kitu IV (CS MK1 ani MK2 nemám).

    Co je Reselection a Synchronní/Asynchronní režim atd. je dobře popsáno v manuálu pro UnitControl a SCSIConfig třeba tady. Pokud tam máš jen jeden scsi disk, resp. jedno scsi zařízení, doporučuju Reselection vypnout a data přenášet v synchronním režimu. Trvalé nastavení Reselection a Synchronního režimu dosáhneš zápisem do RDB přes HDInstTools nebo SCSIConfig (viz příloha). HDToolBox (ani ve WB 3.9) to kupodivu neumí. Jestli se pletu, tak mě někdo opravte, ale já to tam nenašel.

    UnitControl slouží pro nastavování přístupu k scsi zařízení v reálném čase, takže kdykoli za chodu můžeš nastavit/přepnout Reselection, počet aktivních LUN a další věci. Nastavení platí do nejbližšího resetu. CS MK3 toto umí uložit do své romky, předchozí CS nikoli. Nicméně můžeš si do Startup-sekvence (nebo spíš User-Startup) přidat UnitControl. Cokoli lze nastavit v jeho GUI, lze nastavit i v shellu, tedy použít při bootování (viz příloha).

    Problém s dublováním partišnů bych řešil tak, že bych:
    1. Vyrobil jednu funkční partišnu o velikosti třeba 1GB
    2. Pak bych vyrobil druhou o velikosti např. 4GB a pak bych ji zvětšoval a hledal, kde je ta mez, která způsobuje zdvojení.
    3. a pak bych zkoušel v HDInstTools zatržítka Last Unit, Last Lun, Last TID

    Souborový systém není důležitý, to zdvojení se děje na nižší úrovni.

    Jinak dobře se to dá testovat asi i ve WinUAE - umí emulovat CS MK1, MK2 i jejich SCSI moduly.

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: UnitControl-HDInstTools.png
Zobrazeno: 44
Velikost: 154,4 KB
ID: 9438
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  11. Poděkovat k0x, IDEfix, springy, Falcon_11 - tito lidé za příspěvek poděkovali
  12. #11
    Joe's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2019
    Město
    J
    Věk
    40
    Příspěvků
    6
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: MKII + SCSI module - Big SCSI HDD 73 - 146 GB partisny je videt dvojmo

    Ahoj DaMi,

    zatim jsem nepokrocil. Nebyl na to cas. Ja mam ty partisny vsechny nastaveny pres HDToolBox a ne pres HDInstTools, cetl jsem ze je to vzajem ne nekompaktibilni, takze radeji do toho sahat nebudu abych neprisel o partisny, mam ich dost.

    Jeste k tomu reselection, jak sem se jiz zminoval:

    Kdyz je to ulozeny bez reselection a mam napriklad jenom jeden partion DH0, tak HDToolBoxe vidim jako dva disky s tim ze DH0 i DH1 je readable ale realne jenom DH0 nikoli DH1. Kdy se sahne na DH1 tak vypise ze disk je nedostupny a podobne.

    Kdyz je nastaveny a ulozeny reselection tak HDToolBox vidi spravne jenom jeden disk DH0 ale kdyz dam prikaz info tak se pak vypise i disk DH1 ktery
    je jiz unreadable a samozrejme se neda na neho sahat.

    Myslim ze je to tim scsi chipem, musim dohledat ty rozdili v cipech, nekde jsem to cetl na webu. Jsou tam nejaky nepatrny rozdili.

    Jsem si jist ze na Mk III a CyberstormPPC tohle nedela.


    JOE

Podobná témata

  1. Daruji SCSI disky
    By Doda in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 07.11.2016, 14:14:50
  2. Koupím Hdd scsi
    By pepapantak in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 20.11.2013, 13:58:48
  3. SCSI vs IDE
    By Chain in forum Hardware
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 07.02.2013, 20:06:36
  4. SCSI v Mediátorovi
    By jack-3d in forum Hardware
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 09.04.2011, 12:05:02

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots