Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazuji výsledky 21 až 35 z 35
  1. #21
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4383
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Číst umím, ale tohle je Amiga - že jeden zdroj táhne v pohodě dvě Amigy neznamená, že potáhne i třetí.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  2. #22
    kunilingus's Avatar
    Datum registrace
    29.12.2015
    Město
    Hill Valley 1955
    Příspěvků
    798
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    To je podle me o vsech starych pekacich zplacanych takrka na kolene, ale abych se priznal, postupoval bych tak i pri testovani PC
    Ooou nly a mííííí gáááááááá, mejks it pááá si bľľľľľľľľ ♫♫♫

  3. #23
    Kachna Obecna's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Hrádek nad Nisou
    Věk
    40
    Příspěvků
    217
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Dobrá, test s jiným starým "těžkým" zdrojem dopadl s neočekávaným výsledkem se stejným defektem obrazu. Normálně jedu na spínaným.
    Amiga 600 rev.1.5, A604 1MB ChipRAM, ROM 3.1, Fúria S628 68000/28 1,5MB Fast, FuriaRAM 8MB Fast, SUBWAY USB, IDE FIX Express, CF 4GB 3x; MAS Player
    Efika 5200B Directron Case + PicoPSU, HDD, Radeon 9250 128Mb, MorphOS Registered

  4. Poděkovat Predseda - tito lidé za příspěvek poděkovali
  5. #24
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Je to Commodore nebo AT dvanactka?

    http://eab.abime.net/showthread.php?t=82260

  6. #25
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    A na TV/CRT jinem zobrazovadle to dela take?

    http://eab.abime.net/showthread.php?t=76460

  7. #26
    Kachna Obecna's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Hrádek nad Nisou
    Věk
    40
    Příspěvků
    217
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Kox - nechápu otázku?
    Zdroj ? 391029-02 vs 391029-03
    Obraz ? RGB - redukce 390682-01 na VGA a monitor BENQ BL702-BA r.v.2004

    Obraz i zdroj provozovaný na A600 bez problémů i na druhé A1200 (2B). Tady se stejnýma podmínkami připojím tuhle desku (1B) a je tam ten bordel.

    Hlavní otázka byla jestli jste se s tím někdo nesetkal, asi bude problém ještě někde na desce na úrovni HW, ale vzhledem k provedenému recapu je otázka kde by mohl být problém (polovodiče, keramika, cívky)
    Naposledy upravil Kachna Obecna : 26.08.2019 v 23:10:57
    Amiga 600 rev.1.5, A604 1MB ChipRAM, ROM 3.1, Fúria S628 68000/28 1,5MB Fast, FuriaRAM 8MB Fast, SUBWAY USB, IDE FIX Express, CF 4GB 3x; MAS Player
    Efika 5200B Directron Case + PicoPSU, HDD, Radeon 9250 128Mb, MorphOS Registered

  8. #27
    kunilingus's Avatar
    Datum registrace
    29.12.2015
    Město
    Hill Valley 1955
    Příspěvků
    798
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Jak píše kox, zkusit jine zobrazovadlo, plus jinej grafickej vystup (RF modulator), zkusil bych RGB->SCART misto RGB->VGA adapteru
    Ooou nly a mííííí gáááááááá, mejks it pááá si bľľľľľľľľ ♫♫♫

  9. #28
    kunilingus's Avatar
    Datum registrace
    29.12.2015
    Město
    Hill Valley 1955
    Příspěvků
    798
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Quote Kachna Obecna původně napsal: View Post
    Dobrá, test s jiným starým "těžkým" zdrojem dopadl s neočekávaným výsledkem se stejným defektem obrazu
    Průměrně inteligentní běloch se nejdřív snaží vyloučit triviality a omezit lokalitu problému, až pak se chápe pájky..
    Ooou nly a mííííí gáááááááá, mejks it pááá si bľľľľľľľľ ♫♫♫

  10. #29
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Zajimavy prekladatelsky orisek

    Zjevne se s touhle anomalii zde zatim nikdo nesetkal.


    - testni to na jinem zobrazovadle pomoci RGB (scart tv/monitor nebo nejaky externi scandoubler ci konvertor do VGA/HDMI)
    - postni fotky te desky
    - neni to myslim uplne relevantni, ale muzes zkusit RF/composite vystup

  11. #30
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3406
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Quote Kachna Obecna původně napsal: View Post
    Sorry, asi píšu do špatného fóra, zkusím jinde.
    Priste si rady pro tebe spis necham pro sebe.

  12. Líbí se mi Predseda - těmto lidem se příspěvek líbí
    Nelíbí se mi kunilingus - tito lidé s příspěvkem nesouhlasí
  13. #31
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1624
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Měl jsem stejný problém, i když ne tak markantní, na jedné A1200 desce a ani po recapu to nezmizelo. Ta deska měla víc závad, které se mi podařilo opravit, ale tenhle obrazový bordel ani omylem (a to sem zkusil vyměnit i video DAC). S největší pravděpodobností to způsobují keramické kondenzátory, které se nacucali toho sajrajtu, co tam vyblily ty zkurv... elektrolity. No, a hledejte to, který z těch malejch, hnědejch hajzlíků to dělá...
    Je jich tam milion...
    AmigaServiceMan

  14. #32
    rEVERz's Avatar
    Datum registrace
    05.11.2018
    Město
    Praha
    Příspěvků
    37
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Začal bych asi u těch pár signálů okolo videa, tedy RGB(DAC) a H/VSYNC(Alice). Druhou A1200 jako ethalon a samo že osciloskopem.
    Nevím v jakém stavu ta deska byla před recapem, kde to bylo vyteklé apod.

  15. #33
    Kachna Obecna's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Hrádek nad Nisou
    Věk
    40
    Příspěvků
    217
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Konečně jsme se někam dostali, teť tu mám tunu možností, tak postupně prověřím a pochlubím se jak jsem nepochodil...
    Amiga 600 rev.1.5, A604 1MB ChipRAM, ROM 3.1, Fúria S628 68000/28 1,5MB Fast, FuriaRAM 8MB Fast, SUBWAY USB, IDE FIX Express, CF 4GB 3x; MAS Player
    Efika 5200B Directron Case + PicoPSU, HDD, Radeon 9250 128Mb, MorphOS Registered

  16. #34
    rEVERz's Avatar
    Datum registrace
    05.11.2018
    Město
    Praha
    Příspěvků
    37
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Tak z DAC ty RGB vedou přes odpory přímo na konektor videa. Pak jsou tam jen clamp diody, odpory kvůli impedanci a koďany do encoderu.
    To snad není tak těžké prověřit.
    Taky by šlo barevné složky odpojovat, ale to jsem zkoušel jen s monitorem přes scart...

  17. #35
    Kachna Obecna's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Hrádek nad Nisou
    Věk
    40
    Příspěvků
    217
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Doje.... tedy mrtvá A1200

    Tak pánové první etapa. Zkoušení videa na TV. Přes cinch, RGB, vga, GBS 8220, kabely, monitory. Jedna Amiga, druhá i třetí
    Zjištění dnešního dne že Amiga má neskutečně mizerný video výstup (buď jsem puntičkář, nebo jsem zhýčkanej jinýma platformama), není to ani tak problém v ostrosti či barvách, ale v tom bordelu na pozadí či popředí. Televize vyfiltruje 90% bordelu.
    Amiga 600 rev.1.5, A604 1MB ChipRAM, ROM 3.1, Fúria S628 68000/28 1,5MB Fast, FuriaRAM 8MB Fast, SUBWAY USB, IDE FIX Express, CF 4GB 3x; MAS Player
    Efika 5200B Directron Case + PicoPSU, HDD, Radeon 9250 128Mb, MorphOS Registered

Podobná témata

  1. Stock A1200 pomalsia ako A1200?
    By andrew in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 15.01.2017, 11:39:55
  2. Mrtvá disketovka
    By harmonica in forum Hardware
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 01.09.2009, 11:54:33

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots