Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 23
  1. #1
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2611
    Post Thanks / Like

    Exclamation Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Zacal jsem si chystat Amigu na party a odvolavam se timto na DaMiho, ktery mi koncem minuleho roku pomahal nainstalovat ciste WB3.1. Instalace probehla primo na CF kartu v emulatoru WinUAE. CF kartu jsem vlozil do Amigy, ta nabootovala, tak jsem to vesele uklidil s tim, ze na pretahani dat si udelam cas pozdeji - coz je ted.

    Jenze co jsem si asi nevsiml je, ze sice mi Amiga nabootouje krasne rychle, ale kurzor mysi se sekundu po bootu promeni na "cekaci" ikonku hodinek a nic se nedeje. Mysi lze jezdit, klavesnice reaguje, muzu stahovat hlavni okno WB, ale nejde otevrit zadny adresar ve WB.

    Kdyz nabootuju bez SS, tak pak pomoci LoadWB uspesne nastartuju system a vsechno jede.

    Cili - domnivam se, ze to muze byt nejaka prkotina. Ma nekdo nejaky napad prosim, kam se kouknout? Jako muzu si to zase preinstalovat (DaMi mi uz udelal partitions, jak jsem chtel...), ale jestli je na to nejaka snadna rada, budu radeji samozrejme.

    Diky!
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  2. #2
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Prozkoumej SS, US a WBStartup.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  3. #3
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Tak tak, buď je něco v SS anebo chybí parametr DoNotWait u něčeho ve WBStartup jak píše Dami.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  4. #4
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2611
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Hmm, je to divny. Krom MUI se mi zda, ze tam jsou jen same zakladni veci.
    Na poslednich radcich startup sequence je pak:

    loadwb
    endcli >NIL:

    Schvalne jsem zakomentoval ten posledni radek.

    Po restartu mi CLI skutecne zustane bezet, ale WB se jaksi neobjevi .

    Mno, zatim tam kopiruji data na druhou partici, takze to neboli. Asi mi nezbyde, nez postupne zakomentovavat celou ssequenci a zjistit, kde je hacek. Mozna v 060 library? Setpatch se tam pousti na zacatku. Pridal jsem i Prepareemul pro Shapeshifter a to podle vseho funguje dobre.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  5. #5
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4461
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    No po LoadWB musí následovat EndCli.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  6. #6
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2611
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Hmm, tak to bych mohl potom spusti NewCLI? A skrz to nejak investigovat?
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  7. #7
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    931
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Nabootuj bez startovacky, spusti cli a snoopdos. Potom spusti startup-sequence a pockaj si na com sa to zasekne...
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

  8. #8
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2611
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Jo vidis, to mne nenapadlo! Akorat teda budu za blba - jak spustim tu startup-sequenci "rucne"?
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  9. #9
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4461
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    execute s:startup-sequence
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  10. Poděkovat davesade - tito lidé za příspěvek poděkovali
  11. #10
    Atomic Noro's Avatar
    Datum registrace
    14.02.2007
    Město
    Plzeň
    Věk
    43
    Příspěvků
    86
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Hele podle mě pokud děláš instalaci, tak něco co jsi nainstaloval se mohlo něco hodit do USER-STARTUP.

    Kdyby jsi sem hodil zdroják te Startup sequence tak se na to mrknu a budu vědět hned
    WE KILL NEO! WE FUCK TRINITY! WE ARE ATMIC


    Dum spiro spero!

  12. #11
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2611
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Snoop dos mi sice neco vypsal, ale nerozumim tomu ani zbla. Neni tam zadna ocividna chyba. Zkusim vytahat ty ssequence a hodim je sem...
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  13. #12
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4461
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    startup-sequenci je nejlepší nechat původní, všechny kraviny cpát pokud možno do user-startup
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  14. #13
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1395
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Quote Predseda původně napsal: View Post
    startup-sequenci je nejlepší nechat původní, všechny kraviny cpát pokud možno do user-startup
    takove male povzbuzeni... tohle nedavno napsal Olaf Barthel

    AmigaOS lacks an error logging and reporting mechanism, which affects the entire early system startup process (with the boot shell executing the S:Startup-Sequence script). If anything goes wrong during S:Startup-Sequence execution it's very hard to figure out what happened, and it's worse for S:User-Startup execution which is likely to be immediately followed by LoadWB and EndShell: the boot shell window closes instantly after it has briefly shown any error messages.

  15. #14
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4461
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Nj, jenže user-startup můžeš jednoduše z bootu vyřadit celou.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  16. #15
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1727
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    @Dave: Nevím jaké kroky jsi už podnikl, ale ještě by šlo zkomtrolovat jestli je nainstalovaná správná verze setpatche,, to mi kdysi dalo hodně zabrat....
    Naposledy upravil Dedy : 11.06.2019 v 09:48:03
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  17. #16
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3469
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Me pripada, ze to mozna dela neco ve WBStartup. Nekam si presun obsah toho adresare a zkus nabootovat.

  18. Poděkovat davesade - tito lidé za příspěvek poděkovali
  19. #17
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2611
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Tak jsme na to s Damim koukli primo u mne doma, nepomohlo ocesani ssequence, ani vyhozeni wbstartupu - porad stejna pisnicka. Takze si vzal mou CF kartu, ja zatim v pohode preziju na zalozni .
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  20. #18
    voodoo's Avatar
    Datum registrace
    15.10.2006
    Město
    Púchov, SK
    Věk
    41
    Příspěvků
    931
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Som zvedavý čo to bude, mne kedysi blbla CF karta, keď som nemal nastavený správne maxtransfer.
    A1260 34MB Ram SCSI; A600 Furia EC020; A500; A500+; CDTV; A3000;

  21. #19
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Nepřišel jsem na to. Cfku jsem připravoval Davemu někdy v prosinci ve winuae (emuloval jsem B1260), nahrál tam WB3.1 a BetterWB, v emulátoru to jelo v pohodě. MaxTransfer je v pohodě taky (1fe00), CFka snad taky (Sandisk 4GB). V pátek jsem CFku od Daveho vyzvedl a zkusil v mé A1200 s B1260 a systém bez problémů se vším všudy najel, měl jsem to puštěno asi 2 hodiny a bylo to stabilní. Nevím kde je problém. Buď v Daveho Amize (je v pekelně strašném stavu - měl bys to Dave dát do pořádku) nebo mám ještě podezření na ten BetterWB. SnoopDos behěm bootu taky nic podezřelého neukazoval. Dal jsem mu tam čistý WB3.1 (+68060 knihovny), tak uvidíme. Dave má ještě jednu CFku se starším systémem, který mu normálně najíždí, amigou to asi nebude.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  22. #20
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2650
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Cista instalace WB3.1, kurzor mysi se zmeni na hodinky = neda se nic ovladat

    Má Dave na Amize recap?
    I love Amiga

Podobná témata

  1. Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 06.11.2018, 21:41:01
  2. WB 3.1 - vetsi kurzor mysi?
    By RuThaN in forum AmigaOS obecně
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 16.10.2016, 11:24:43
  3. AmigaOS 3.9 + kurzor myšky
    By om0tm in forum AmigaOS obecně
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 17.01.2011, 18:13:32
  4. Myši pro Amigu
    By kloss in forum Hardware
    Odpovědí: 48
    Poslední příspěvek: 20.12.2007, 20:12:40

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots