Zobrazuji výsledky 1 až 16 z 16
  1. #1
    Sponzor Lasice's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2007
    Město
    Libochovice
    Věk
    41
    Příspěvků
    838
    Post Thanks / Like

    Výchozí turbína pro A500

    přátelé, mám pár newbie dotazů k A500
    jakou turbínu pro A500 by jste volili?
    dá se do A500 nacpat cfka nebo jiné úložiště?
    chipRAM 1MB, fastRAM? budou se dát hrát whdload hry?
    co ještě by jste doporučili za modifikaci/rozšíření k co nejpohodlnější práci a hraní na 5ti kilu?
    forever

  2. #2
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1603
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    Tvl, Lasičko, kde si byl posledních pět let...?

    Začínáš mi připomínat jednu scénku z jednoho filmu - Macháček a hymna tak nějak instrumentálně...

    AmigaServiceMan

  3. #3
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4286
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    Fajn, keců máš na dva řádky, ale poradíš mu teda?

    Pro A500 je i Vampír, ale to asi neni zrovna to řešení.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  4. Poděkovat Lasice - tito lidé za příspěvek poděkovali
  5. #4
    Sponzor Lasice's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2007
    Město
    Libochovice
    Věk
    41
    Příspěvků
    838
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    Quote IDEfix původně napsal: View Post
    Tvl, Lasičko, kde si byl posledních pět let...?

    Začínáš mi připomínat jednu scénku z jednoho filmu - Macháček a hymna tak nějak instrumentálně...

    v hospodě a občas jsem si udělal volno na prase párty a vraný
    no jde, že se v tom ztrácím, toho železa je teď dost, zajímá mě co používají ostatní, postřehy čemu se vyhnout nebo co je naopak nutnost pořídit
    Naposledy upravil Lasice : 13.06.2019 v 09:58:59
    forever

  6. #5
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2590
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    Možná by bylo dobré vědět, jestli chceš interní nebo externí turbínu a s jakým CPU. pro A500 jich jsou hromady.
    I love Amiga

  7. #6
    Sponzor Lasice's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2007
    Město
    Libochovice
    Věk
    41
    Příspěvků
    838
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    Quote Solaris104 původně napsal: View Post
    Možná by bylo dobré vědět, jestli chceš interní nebo externí turbínu a s jakým CPU. pro A500 jich jsou hromady.
    no právě, mraky a proto se ptám je jedno jestli interní nebo externí, koukal jsem na aca500, vampire500, vampire v4 pro 500? gvp530(ale to už je asi nesehnatelné) našel jsem nějakej mtec 020, jaké další?
    forever

  8. #7
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2590
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    Já mám ACA500+ a jsem spokojený. Šlo mi hlavně o paměť pro WHDLoad.
    https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/...CA500plus.html
    jako interní není špatná tato
    https://sordan.ie/product/583/turbo-...ide-amiga-500/
    https://sordan.ie/product/631/wicher...ram--fast-ide/
    u tohoto je málo RAM na můj vkus
    https://amigastore.eu/en/702-terrible-fire-530.html
    I love Amiga

  9. Líbí se mi Lasice - těmto lidem se příspěvek líbí
  10. #8
    Sponzor Lasice's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2007
    Město
    Libochovice
    Věk
    41
    Příspěvků
    838
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    Quote Solaris104 původně napsal: View Post
    Já mám ACA500+ a jsem spokojený. Šlo mi hlavně o paměť pro WHDLoad.
    https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/...CA500plus.html
    jako interní není špatná tato
    https://sordan.ie/product/583/turbo-...ide-amiga-500/
    https://sordan.ie/product/631/wicher...ram--fast-ide/
    u tohoto je málo RAM na můj vkus
    https://amigastore.eu/en/702-terrible-fire-530.html
    aca500 přesně, paměť a whdload, to by mohla být cesta, kouknu ještě na ty ostatní
    forever

  11. #9
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2590
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    I love Amiga

  12. Poděkovat Lasice - tito lidé za příspěvek poděkovali
  13. #10
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3320
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    ACA500+ je super, ale je proste externi. Jako velmi prijemna turbina se mi zda ta HC533 od Sordana, je interni a parametry dostacujici, sel bych asi do ni. 1MB chip ri staci a pokud nemas A500+ pripadne desku verze 8, tak to stejne nejde nijak rozsirit.

  14. Líbí se mi Lasice - těmto lidem se příspěvek líbí
  15. #11
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1608
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    Wicher je jen cca o 5 éček dražší a má fast IDE a 12MB ram? Není to lepší volba?
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  16. Líbí se mi Jen - těmto lidem se příspěvek líbí
  17. #12
    Sponzor Lasice's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2007
    Město
    Libochovice
    Věk
    41
    Příspěvků
    838
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    Quote Doda původně napsal: View Post
    ACA500+ je super, ale je proste externi. Jako velmi prijemna turbina se mi zda ta HC533 od Sordana, je interni a parametry dostacujici, sel bych asi do ni. 1MB chip ri staci a pokud nemas A500+ pripadne desku verze 8, tak to stejne nejde nijak rozsirit.
    díky za info ta aca500+ se mi právě líbí i její cena, kouknu ještě na tu od sordana
    forever

  18. #13
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3320
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    Mozna jo, Wicher je taky ve vsem asi o 25% rychlejsi, ale ja ty veci z Polska nejak nemam rad. Ale klidne. Kazdopadne ani jedna ta karta neni skladem.

  19. #14
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3320
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    Quote Lasice původně napsal: View Post
    díky za info ta aca500+ se mi právě líbí i její cena, kouknu ještě na tu od sordana
    ACA500+ je vybavou urcte nejlepsi karta, jen je proste externi, coz se kazdemu nemusi zamlouvat. Me to nevadi, ale interni by proste byla lepsi. Zas vyhoda toho je prenos dat pres druhy CF slot a mega-zajivama vec, ze si do ni muzes zapojit Blizzard nebo jinou ACA pro 1200. Ale jen na takove to nase hrani je interni karta asi porad dobra volba.

  20. Líbí se mi Lasice - těmto lidem se příspěvek líbí
  21. #15
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2590
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    U té ACA500+ se mi líbí, že si tam nahodím softwarově jakoukoliv ROMku (třeba i 3.1.4), instalačka WB 3.1 je součástí ACA, stačí si pořídit jen 2 CF karty. A navíc si mohu dokoupit síťovku xsurf 500. Jako kdyby tu kartu udělal Jens v interním provedení, byla by pro mé potřeby dokonalá.
    I love Amiga

  22. #16
    Scener jack-3d's Avatar
    Datum registrace
    28.04.2009
    Město
    Brno
    Věk
    36
    Příspěvků
    3269
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: turbína pro A500

    Wicher 500i je naskladněný v Retroami
    http://jack.untergrund.net [ AMIGA 600 AMIGA 1200 AMIGA 1200T AMIGA 2000 AMIGA 4000 AMIGA 4000T CD32 Mac mini G4 ]

Podobná témata

  1. Vyměním FDD pro A500 nebo A500+
    By AmiFish in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 05.02.2016, 18:01:44
  2. Hardware Decelerator 4030 - nová 030 turbína pro velké Amigy
    By jack-3d in forum Novinky
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 06.12.2015, 15:47:16
  3. Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 02.06.2010, 11:58:58
  4. A1200 desktop a turbina 1260 nebo PPC
    By True in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 16.06.2007, 06:36:51

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots