Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 21 až 40 z 54

Téma: Metro Siege

  1. #21
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3407
    Post Thanks / Like

    Výchozí Metro Siege

    Quote ExiE původně napsal: View Post
    ja si myslim, ze ECS je na trhu az od poloviny roku 1990, kdy se to objevilo v A3000. ECS maji vsechny A500+ a A600, CDTV.
    I po roce 1990 se prodavaly ruzne verze klasicke A500, ktere obsahovaly OCS, byly take revize s ruzne namichanym chipsetem, podle toho co kde jeste vyskrabli...
    To je mozne. Ona ta diskuse zacala hlavne kvuli 1MB CHIP, coz je pouze cast ECS a abych byl presny, tak se mi uplne nezda, ze by nejrozsirenejsi konfigurace A500 like stroje byla s Agnus, co umi pouze 512KB CHIP. To jsem videl jen na nejakych starych deskach 3 (pochopitelne taky v A1000/2000) a tech podle me zas tolik neni. Zadnou nemam , coz je statisticky prekvapujici, protoze tech petistovek mam fakt dost.

  2. #22
    Moskyti + Horizontal Lamerz Delihc's Avatar
    Datum registrace
    14.05.2009
    Město
    Brno (Boskovice)
    Věk
    39
    Příspěvků
    1099
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Snad to bude dobře hratelný.
    Panda Libor

  3. #23
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1347
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Quote Doda původně napsal: View Post
    To je mozne. Ona ta diskuse zacala hlavne kvuli 1MB CHIP, coz je pouze cast ECS a abych byl presny, tak se mi uplne nezda, ze by nejrozsirenejsi konfigurace A500 like stroje byla s Agnus, co umi pouze 512KB CHIP. To jsem videl jen na nejakych starych deskach 3 (pochopitelne taky v A1000/2000) a tech podle me zas tolik neni. Zadnou nemam , coz je statisticky prekvapujici, protoze tech petistovek mam fakt dost.
    hmm, chces rict ze mas nejakou nemodifikovanou A500 (bez +), ktera ma 1 MB chip uz z vyroby?

    ja ziju v domeni, ze A500 se vzdy prodavala pouze s 512 KB chip a nevim o zadne revizi, ktera by mela 1 MB chip, s tim prisla az A500+ a A600.
    Proto vetsina lidi kupovala k A500 dalsich 512 MB fast(slow) ram...

  4. #24
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4384
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Tady John vysvětluje triky s copperem, které dopomohly té barevnosti. Jak můžete vidět, vytvořili tím barevné přechody nejen pro oblohu vzadu, jak to bývá běžné, ale i pro zdi, chodník a silnici. Výsledek je výborný a přitom je to jen chytré využití jednoduchého triku, který Amiga umožňuje a který se dřív využíval celkem často. Škoda že dnes už to programátoři moc neumějí.

    http://eab.abime.net/showpost.php?p=...&postcount=105



    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  5. Líbí se mi Dedy, davesade, springy, Lasice - těmto lidem se příspěvek líbí
  6. #25
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3407
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Nekdo udela hru a nekdo se u toho jeste bavi, to je dobre.

  7. Líbí se mi Lasice - těmto lidem se příspěvek líbí
  8. #26
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3407
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Quote ExiE původně napsal: View Post
    hmm, chces rict ze mas nejakou nemodifikovanou A500 (bez +), ktera ma 1 MB chip uz z vyroby?

    ja ziju v domeni, ze A500 se vzdy prodavala pouze s 512 KB chip a nevim o zadne revizi, ktera by mela 1 MB chip, s tim prisla az A500+ a A600.
    Proto vetsina lidi kupovala k A500 dalsich 512 MB fast(slow) ram...
    Aha, ona to vetsina lidi nevi ze 512KB v trapdooru v A500 jde jumperem (nebo dvouma, jsou to pajeci plosky) na zakladni desce Amigy prehodit z vychoziho stavu SLOW na CHIP. To jde v kazde A500 ktera ma FAT Agnus a to ma podle me kazda, krome desky revize 3.

    Takze ve skutecnosti mozna kdysi byla nejbeznejsi konfigurace 0.5 CHIP +0.5 SLOW, ale to jen proto, ze to nikdo nevedel, ze snadnou modifikaci dosahnes cele 1MB CHIP. Pripadne vetsina A500 je revize 6 nebo vice a tam slo zbyle RAM chipy doosadit na desku.

    Nevim jestli nejaka takova A500 rev 6 s 1MB CHIP vysla uz z vyroby, to jsem nikdy nevidel, ale budto to slo doosadit, pripadne sla prenou trapdoorova pamet na chip jen prehozenim propojky. Jensova ACA500 to ma dokonce jako volbu v menu, ze ti SLOW v trapdooru prehodi na CHIP "softwarove".

  9. #27
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2597
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Ja si myslim, ze je dobre, kdyz je hra psana pro OCS ze dvou duvodu:
    1) Je to originalni HW a dobre se na nem ukazuje, co vsechno se z Amigy da vymackat bez jakychkoliv rozsireni.
    2) Dosud jsem nevidel jedinou AGA hru, ktera by ukazovala neco, z ceho by slo obhajit AGA only nalepku.

    Paradoxne - Chaos Guns byly psane pro 030+ s AGA (protoze 256 barev), ale mezi nami devcaty - ta hra na to proste nevypadala, ze potrebuje tolik vykonu na to, jak malo predvadela z hlediska performance. Jasne, ja vim, ze to nebylo psane v assembleru, ale beznemu hraci je to putna.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  10. Poděkovat Lisiak4 - tito lidé za příspěvek poděkovali
  11. #28
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1347
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Quote Doda původně napsal: View Post
    Aha, ona to vetsina lidi nevi ze 512KB v trapdooru v A500 jde jumperem (nebo dvouma, jsou to pajeci plosky) na zakladni desce Amigy prehodit z vychoziho stavu SLOW na CHIP. To jde v kazde A500 ktera ma FAT Agnus a to ma podle me kazda, krome desky revize 3.

    Takze ve skutecnosti mozna kdysi byla nejbeznejsi konfigurace 0.5 CHIP +0.5 SLOW, ale to jen proto, ze to nikdo nevedel, ze snadnou modifikaci dosahnes cele 1MB CHIP. Pripadne vetsina A500 je revize 6 nebo vice a tam slo zbyle RAM chipy doosadit na desku.

    Nevim jestli nejaka takova A500 rev 6 s 1MB CHIP vysla uz z vyroby, to jsem nikdy nevidel, ale budto to slo doosadit, pripadne sla prenou trapdoorova pamet na chip jen prehozenim propojky. Jensova ACA500 to ma dokonce jako volbu v menu, ze ti SLOW v trapdooru prehodi na CHIP "softwarove".
    i tady si myslim, ze nemas uplne pravdu, ale popravde ruku do ohne za to nedam ("uz je to davno")
    az do revize 5.x mela Amiga 500 Agnus 8370 / 8371, ktery je oznacovan uz jako Fat Agnus, ale podporuje pouze 512 KB CHIP
    az revize 8372(A) nekdy take nazyvana fatter agnus, ktera se objevila v A500 revize 6, umi adresovat 1 MB CHIP ram

    ona je to navic dvousecna zbran, stejne jako vyvojari nepodporuji AGA, ale chteji se soustredit na OCS/ECS aby zasahli maximalni mozne mnozstvi uzivatelu, tak musi brat v potaz i te pul mega fastky a nemuzou spolehat na 1MB chipram...
    Naposledy upravil ExiE : 02.09.2019 v 12:48:06

  12. #29
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3407
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Quote ExiE původně napsal: View Post
    i tady si myslim, ze nemas uplne pravdu, ale popravde ruku do ohne za to nedam ("uz je to davno")
    az do revize 5.x mela Amiga 500 Agnus 8370 / 8371, ktery je oznacovan uz jako Fat Agnus, ale podporuje pouze 512 KB CHIP
    az revize 8372(A) nekdy take nazyvana fatter agnus, ktera se objevila v A500 revize 6, umi adresovat 1 MB CHIP ram

    ona je to navic dvousecna zbran, stejne jako vyvojari nepodporuji AGA, ale chteji se soustredit na OCS/ECS aby zasahli maximalni mozne mnozstvi uzivatelu, tak musi brat v potaz i te pul mega fastky a nemuzou spolehat na 1MB chipram...
    Ja taky vychazim jen s toho co pisou na internetu a co mi dava smysl. Je pravda, ze i rev 5 maji starou Agnus, to jsem asi nenapsal dobre. Tyhle desky taky maji 16 RAM obvodu a tam nejde co pisu. Asi to historicky nedava moc smysl, ale drtiva vetsina A500 co jsem videl, tak byla rev 6 nebo rev 8. Ja zadnou tuhle starsi verzi v tom mem mnozstvi ani nemam, coz je divne, pokud jich asi je tolik, takze to je duvod proc ja si myslim, ze tech novejsich je vic.

  13. #30
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4384
    Post Thanks / Like
    Naposledy upravil Predseda : 02.09.2019 v 14:25:48
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  14. #31
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1347
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    pokud to odvodim z prodejnich cisel Amigy v nemecku
    Amiga 500 1,081,000
    Amiga 500+ 79,500
    Amiga 600 193,000

    tak zustava otazka kolik A500 se prodalo pred revizi 6.
    Kdyz o tom tak premyslim, tak je mozne, ze tech ECS verzi bude ve vysledku vic...
    Nicmene zase porad zustava otazka, kolik lidi ma prepnutou rozsirujici kartu jako CHIP, protoze co si pamatuju z doby kdy jsem mel ja A500, tak nektere hry meli s A500+ problemy, protoze nemela fastku...

  15. #32
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4384
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Některé hry měly s A500+ problémy prostě právě kvůli ECS. Několik jsem jich takhle musel vrátit do JRC, protože nejely na šestikuli. Pak vycházely v re-edici a na krabičce byla nálepka Now compatible with Amiga 500+ / 600. Namátkou Bubble Bobble nebo Head over Heels.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  16. #33
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Myslím, že ten problém nebyl kvůli ECS, ale kvůli KS 2.0.
    I love Amiga

  17. Líbí se mi Predseda - těmto lidem se příspěvek líbí
  18. #34
    Moderátor davesade's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Los Angeles 2019, Praha
    Věk
    38
    Příspěvků
    2597
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Jako nevim, jestli jsem moc narocnej, ale proti OCS verzim (podobnych her) nevidim podstatny rozdil "ktery by obhajil nalepku AGA only" - zakaznickou zakladnu mas objektivne mensi. Reseni s copperem tak, jak ho Tsak vyse popisuje, mi prijde mnohem vic elegantni a vic "amigovske".

    Tim nerikam, ze nevidim rozdil, ale prijde mi to malo. Cim jsem starsi, tim vic mi AGA prijde jako vetsi a vetsi provar / zklamani. Ale mozna jsem jen divnej.
    Amiga 1200 + Blizzard 1260 + 64 MB RAM + CF2IDE + Indivision AGA Mk1 + PCMCIA2CF + WHDLoad registered

  19. #35
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4384
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Quote davesade původně napsal: View Post
    Tim nerikam, ze nevidim rozdil, ale prijde mi to malo. Cim jsem starsi, tim vic mi AGA prijde jako vetsi a vetsi provar / zklamani. Ale mozna jsem jen divnej.
    Ono je to asi tím, že EGA -> VGA byl mnohem, mnohem větší (viditelnější) skok než OCS -> AGA.
    Obecně se AGA v hrách nejvýrazjěni projevuje spíš v paralaxním backgroundu, kde ti zbývá prostor pro novou vrstvu.
    Naposledy upravil Predseda : 02.09.2019 v 14:40:21
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  20. Líbí se mi davesade - těmto lidem se příspěvek líbí
  21. #36
    kunilingus's Avatar
    Datum registrace
    29.12.2015
    Město
    Hill Valley 1955
    Příspěvků
    798
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Quote davesade původně napsal: View Post
    Cim jsem starsi, tim vic mi AGA prijde jako vetsi a vetsi provar / zklamani. Ale mozna jsem jen divnej.
    Nejsi divnej.
    Co se mě týče, tak jediná zřetelná výhoda A1200 proti A600 byla ta, že settlers měl hudbu, plus fakt, že na A600 nefachal slamtilt (tušim ale, že v ECS by vypadal hůř)
    Ooou nly a mííííí gáááááááá, mejks it pááá si bľľľľľľľľ ♫♫♫

  22. #37
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2633
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Nevidíte rozdíl ECS/AGA, protože vývojáři AGA nikdy naplno nevyužili jako OCS/ECS. Dnes kdejaká kravina v Amosu nebo backbone vyžaduje CPU 68030 a nějakou FAST RAM. Dovede si představit grafické orgie třeba u Shadow of the Beast, kdyby byl AGA a čipset využitý naplno s CPU 68030 a FAST RAM? Já vidím třeba hodně velký potenciál v AGA Dual Playfield, kde je 16 a16 barev, kdežto u OCS jen 8 a 8. Když se k tomu přidá efekt s copperem, tak je to nádhera. Srovnejte Flink vs Agony. Ale tady jsme celkem OT.
    I love Amiga

  23. Líbí se mi Predseda, k0x, springy - těmto lidem se příspěvek líbí
  24. #38
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1347
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    jo AGA byla jen zaplata, prilis malo a prilis pozde na problemy commodore, ktere se jiz v te dobe zacinalo potapet.
    Po technicke strance to bylo nedostatecne vylepseni, pomala sbernice, chybejici fast ram, coz zase vedlo vyvojare k tomu, ze nevyuzivali veskery potencial hardwaru
    A rozdil tam videt je i u dalsich her, jen proste neni dost velky. Jeste bych dodal Banshee a treba UFO.

  25. #39
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1720
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    Quote Solaris104 původně napsal: View Post
    Dnes kdejaká kravina v Amosu nebo backbone

    co je backbone?

  26. #40
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4384
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Metro Siege

    amos
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots