Stránka 4 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 61 až 80 z 94
  1. #61
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Takze na RTC asi mozme zabudnut?

    Asi čina jak vyšita.... https://www.digchip.com/datasheets/p...563/AX5210.php
    Amiga 1200, ACA1231@42Mhz, HD-CF8GB SanDisk, BenQ 912

  2. #62
    Cyberian's Avatar
    Datum registrace
    16.12.2016
    Město
    Klimkovice
    Věk
    36
    Příspěvků
    147
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Možná to bude klon ze Shenzenu z tohoto chipu https://datasheets.maximintegrated.com/en/ds/DS3232.pdf a pak by se dalo předpokládát, že na 16 pinu je napětí z baterie. (Pin 1 se počítá od vlisované tečky na integráči). Jinak na chipy od AssLicku (čti Aslic) to našlo akorát balení chipsů
    Naposledy upravil Cyberian : 08.10.2019 v 14:02:17
    “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” - Thor Heyerdahl

  3. #63
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2686
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Já se díval na datasheet klasického RTC M6242B a zajímavé je, že se dělá v 18 pinovém DIL a ve 24 pinovém SMD, kde jsou NC vývody. Možná je to klon tohoto čipu.
    Naposledy upravil Solaris104 : 08.10.2019 v 14:07:05
    I love Amiga

  4. #64
    Cyberian's Avatar
    Datum registrace
    16.12.2016
    Město
    Klimkovice
    Věk
    36
    Příspěvků
    147
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Člověče, já jsem *** ono to má 24 a né 20 pinů. Zkus měřit na posledních 5 pinech. Na konci na 24pinu bude s vysokou pravdě podobností VCC, tedy napájecí napětí z amigy, ale na přechozích pinech 23-16 by ses měl doměřit na VBAT, napětí baterie. Pokud tam najdeš obě dvě napětí, tak pak baterii zkus vytáhnout jestli zmizí. On taky může být vadný ten RTC chip. Co si o tom myslí zdejší hardweráři? Přeci jen mát evětší praxi než já
    “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” - Thor Heyerdahl

  5. #65
    rEVERz's Avatar
    Datum registrace
    05.11.2018
    Město
    Praha
    Příspěvků
    58
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Tak asi by se to dalo nějak mlutimetrem dopískat kam co vede

  6. Líbí se mi Cyberian - těmto lidem se příspěvek líbí
  7. #66
    Cyberian's Avatar
    Datum registrace
    16.12.2016
    Město
    Klimkovice
    Věk
    36
    Příspěvků
    147
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Uhm, zastavit stát
    ACA1231 doesn't use clock as usual. Meaning by using the Time/Date prefs doesn't save the clock.
    I had this issue some time ago until I found some a1k.org thread that Jens said you got to use the obsolete setclock command in Startup-Sequence.
    IIRC you need to set the time then use a:
    1> setclock save

    ...and in startup-sequence issue a:
    1> setclock load

    ...and logically it will be ok.

    Zdroj: http://eab.abime.net/showthread.php?t=64693

    Tohle se zkoušelo?
    Naposledy upravil Cyberian : 08.10.2019 v 14:24:29
    “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” - Thor Heyerdahl

  8. Poděkovat springy - tito lidé za příspěvek poděkovali
  9. #67
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1501
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    A co ACA1233? Má to taky přes ten setclock?

  10. #68
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2686
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Quote springy původně napsal: View Post
    A co ACA1233? Má to taky přes ten setclock?
    Tady se o tom nic nepíše a obsahuje ten samý chip
    http://wiki.icomp.de/wiki/RTC_module
    I love Amiga

  11. #69
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    42
    Příspěvků
    4558
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Cože??? Kvůli hodinám zasahovat do startup-sequence? To jako fakt?
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  12. #70
    springy's Avatar
    Datum registrace
    20.02.2013
    Město
    České Budějovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    1501
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Ona je to vlastně jedna z těch karet, co už má hodiny na modulu, co se platí zvlášť. Tak snad to už jde přes prefs.

  13. #71
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Ja som to pisal tu http://www.amigamortal.cz/forum/show...l=1#post117454 ale predajca nic take nespominal, ze to takto treba robit. Mne to neslo ani s tym prikazom. On teda ten predajca tvrdi ze jemu cas drzala. Neviem ci s tou 0,3V bateriou?
    Amiga 1200, ACA1231@42Mhz, HD-CF8GB SanDisk, BenQ 912

  14. #72
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    45
    Příspěvků
    3563
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Mas moznost to zkusit v jine Amize na jinak nainstalovanem systemu? Pokud to nebude chodit ani jinde za jinych podminek, tak to podle me proste nefunguje.

  15. #73
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Skúsim na ďalšej CFke mam instalnuty iný WB tak to testnem.
    Amiga 1200, ACA1231@42Mhz, HD-CF8GB SanDisk, BenQ 912

  16. #74
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Vcera som to skusal na druhej CFke s inym WB a robi to uplne to iste, takze system mozeme vylucit. Po vypnuti do 3min je vsetko vynulovane. Dnes skusim pomerat na tom cipe ci tam dojde tie 3V s bat.
    A dalsia otazka pri restarte amigy normalne CTR AMIGA+AMIGA preco obcas nahodi zltu obrazovku? Niekedy vobec a niekedy aj 2 -3x to zablika na oranzovo a potom sa chyti a bootuje. Ziadne zamrzanie ani nic podobne sa mi este nekonalo ale tie zlte (chybove) obrazovky ma uz zacinaju sra*!! Konektor na amige ocisteny je. Zaujimave je, ze to robi nahodne .
    Amiga 1200, ACA1231@42Mhz, HD-CF8GB SanDisk, BenQ 912

  17. #75
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2686
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    A přes ty příkazy setclock save asetclock load nenačte datum?
    I love Amiga

  18. #76
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    45
    Příspěvků
    3563
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Ta zluta obrazovka, to neni dobre.

    1) Zakladni otazka, mas ReCap?

    2) Karty ACA obcas nefunguji s nahodnou deskou, to je znamy fakt a je potreb udelat Timig Fix. Optimalni by bylo to zkusit v jine Amize, ale chapu, ze asi dalsi nemas, ale zda se mi to skoro nutne.

  19. Poděkovat octavius - tito lidé za příspěvek poděkovali
  20. #77
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    RECAP jasna vec Bez ACA to mzemem as 100x restrarnut a bez jedineho problemu. Robi to len s ACA. Reviziu mam 1D4. Mam taky pocit, ze ta karta je tak rychla ze ako keby sa amiga nestacila inicializovat ale mozem sa mylit. Bootovanie je otazkou par sekund ked povedzme zapnem amcu zdrojom tak ziadna zlta obrazovka nevyskoci a nabootovane mam snad za 5sek. Ten Timing Fix treba aj pre 1D4 dosku?
    Amiga 1200, ACA1231@42Mhz, HD-CF8GB SanDisk, BenQ 912

  21. #78
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    45
    Příspěvků
    3563
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Ja presne nevim, pro jake desky je to nutne, nebo jestli to je zavisle na revizi, spis je to takove polo-nahodne Ja mam tech A1200 vic a v jedne (zkousel jsem 4) mi moje ACA1232 nejde vubec a ani jsem o nerozchodil. Nakonec jsem ale zjistil, ze jsem ten timingfix delal spatne, ale uz se mi k tomu nechce vracet.

    Teoreticky jsem na nejake polovicni ceste k problemu a muze to pak souviset i s tema hodinama. To jen hadam, ale pokud ti to nekdo jiny vyzkousi ve svoji A1200, asi to bude nejjednodussi.

  22. Poděkovat octavius - tito lidé za příspěvek poděkovali
  23. #79
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    No vidis, to ma nenapadlo, ze by to mohlo mat spojitost i s tymi hodinami!! Ako ten zlty screen ma az tak nehneva pokial sa nic nezhorsi alebo to nebude horsie. Keby som v okoli niekoho nasiel rad by som to testol.
    Amiga 1200, ACA1231@42Mhz, HD-CF8GB SanDisk, BenQ 912

  24. #80
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Skusil som najst na cipe nejake napajanie. Na 13 alebo 14 vyvode z cipu je pri vlozenej baterii nejakych 2,74V. Nikde inde na ziadnej nozicke som uz ziadne napatie nenameral. Divim sa, ze tam nie je 3V.
    Amiga 1200, ACA1231@42Mhz, HD-CF8GB SanDisk, BenQ 912

Podobná témata

  1. K: Turbokartu pro A500
    By Denny T in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.01.2019, 12:30:10
  2. Koupím Kupim veci na Amigu 500 - hdd, ram, turbokartu...
    By venox in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 26.02.2015, 06:45:08
  3. Koupím Turbokartu pro A1200
    By Angelou in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 27.07.2014, 10:13:14
  4. Koupím Turbokartu
    By Poison in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 29
    Poslední příspěvek: 26.03.2014, 22:21:17
  5. Vhodná CF redukce pro ACA turbokartu
    By webtv in forum Hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.01.2011, 23:10:31

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots