Stránka 1 z 5 12345 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 94
  1. #1
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí Turbokartu do A1200 ktoru?

    Premyslam nad turbo kartou od individual computer. Ktoru by ste doporucili kupit?

    Premyslam nad tymito:
    1. ACA1233n-26 za 199€ (CPU Mhz: MC68030 26.67MHz, IDE-speeder, MMU)
    2.
    ACA1233n-40EC za 259€ (CPU Mhz: MC68EC030 40MHz, IDE-speeder, no MMU)

    1. je 26Mhz a ma MMU, ktory asi nepotrebujem?? Ci?
    2. je 40Mhz a nema MMU.

    26Mhz verzia bez MMU uz nie je na sklade. Takze otazka je ci vziat 40Mhz bez MMU za 259€ alebo 26Mhz s MMU za 199€

  2. #2
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    18
    Příspěvků
    206
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Záleží co budeš dělat. Jinak za 250E bez problému koupíš Blizzarda 030IV
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  3. #3
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Tak je to viac menej na hranie a dema mody. Ziadna vyskumna cinnost. Len blizzard je 20r. HW a toto je novsie, netvrdim lepsie len novsie Zase ani blizza 030 len tak lahko nekupis...

  4. #4
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4419
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Určitě bych nekupoval pomalou 26MHz kartu. MMU nepotřebuješ.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  5. #5
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2641
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Přiznám se, že ani nevím, kde se MMU využívá. Ale raději bych šel do plnohodnotné 68030, ta ACA1233 stojí 279EUR. Možná to nějaké dema využijí.
    I love Amiga

  6. #6
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    A ta ACA1233n-40EC za 259€ je to velky pruser ked neni plnohodnotna ?

  7. #7
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    18
    Příspěvků
    206
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    MMU třeba pro ShapeShiftera s rychlým videodriverem
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  8. #8
    Sponzor Lasice's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2007
    Město
    Libochovice
    Věk
    41
    Příspěvků
    885
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    pořád se mi zdá ten blizz 1230/50 jako nejlepší volba
    forever

  9. #9
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    jop len kde ho kupit za "rozumny" peniz

  10. #10
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3448
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    MMU vyuzijes velmi vzacne, skoro bych to ignoroval.

  11. #11
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Ok, takze v MMU mame jasno a teraz kde kupit stareho Blizza IV ked je lepsi ako karty od Jensena??

  12. #12
    Sponzor Lasice's Avatar
    Datum registrace
    03.05.2007
    Město
    Libochovice
    Věk
    41
    Příspěvků
    885
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Quote octavius původně napsal: View Post
    jop len kde ho kupit za "rozumny" peniz
    nojo teď jsem prolít letmo ebay a jsou tam za 11-13k no tvl
    forever

  13. #13
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    To ja viem preto som pisal sem, ze ktoru novu turbinu. Uz to nejaky mesiac sledujem aj ebay aj amibay...

    Ok, takze v MMU mame jasno a teraz kde kupit stareho Blizza IV ked je lepsi ako karty od Jensena??

    Ja mam smolu proste, ked som mal amcu ako novu tak na turbo karty neboli penize a teraz by aj boli ak by stali podobne ako vtedy lenze stoja dvojnasobok.
    Naposledy upravil octavius : 05.09.2019 v 13:02:32

  14. #14
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3448
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Podobne dotazy, ani ta diskuse potom, nedavaji podle me nikdy smysl. Pokud si na tom predevsim hrajes, jako drtiva vetsina z nas, tak ti dobre poslouzi i tam nejlevnejsi varianta ACA a pojede ti na tom 99.5% veci uplne stejne. Pochopitelne je hrozne zabavne mit co nejlepsi turbinu, nejlepe "sedesatku" a jeste to co nejvic pretaktovat, ale presne pro tech 99.5% pripadu to je uplne jedno, ta zavaba bude skoro stejna.

  15. Poděkovat octavius - tito lidé za příspěvek poděkovali
  16. #15
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Dakujem za info. To znie zaujimavo a ked si to aj trocha premietneme do financii tak v podstate len RAM 4/8MB stoji 70€ a to este s PCMCIA len 4MB takze za 199€ sa mi celkom nepovedal by som ekonomicke zda ACA1233n-26 s 128MB ram ako tak dobra volba... Ja viem ze ma tiez laka ta 40Mhz verzia ale vyuzijem ju?

    Este taka otazka da sa ta 27Mhz verzia trocha pretaktovat?

  17. #16
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    523
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Ak môžem poradiť, zober od Jensa toto:

    https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/...aca1221ec.html

    Vidím s kontextu, že riešiš v podstate cenu. Na WHDLoad hry a demá ti ACA1221ec bude stačiť. Samozrejmä vždy sa stretneš s hrou alebo demom, ktoré može mať vyššie nároky na CPU a RAM, ale s tým sa stretneš aj keby si zobral od Jensa momentálne jeho najdrahšiu ACU 1233n-55 za 380 EUR. Keď píšeš, že využitie bude "Tak je to viac menej na hranie a dema mody. Ziadna vyskumna cinnost.", tak je to pre teba teraz nejlepšia voľba. Ono aj tak, ak v budúcnosti zistiš, že výkonu je ti už málo (pretože zmeníš názor - už nie len hry a demá), tak zrejmä budeš chcieť isť do výkonnejšej turbokarty (predpokladám CPU 68060 možno Vampire). Každého, koho Amiga chytila, týmto musel prejsť. A momentálne aspoň nebudeš mať vysoké vstupné náklady.

    Keď nepotrebuješ teraz MMU, tak rozdiel vo výkone medzi ACA1221ec a ACA1233n-26ec prípadne ACA1233n-40ec (čili - 68ec020 a 68ec030) je mizivý, Boboo by ti vedel o tom povedať viac.

    ACA1221ec - 130 EUR - (takt frekvencie je nastaviteľný na 17, 28 MHz alebo 42 MHz+nutné chladenie)
    ACA1233n-26 ec - 180 EUR - (26 MHz) - momentálne nedostupná
    ACA1233n-26 - 200 EUR - (26 MHz)
    ACA1233n-40ec - 260 EUR - (40 MHz)
    ACA1233n-40 - 280 EUR - (40 MHz)
    ACU 1233n-55 - 380 EUR - (55 MHz) - tiež momentálne nedostupná

    Áno, nová séria kariet ACA1233n má zrýchlený prístup na HDD, ale polož si otázku, na hranie a demá - je to nutné. Osobne si myslím, že do budúcna budeš aj tak rozmýšlať nad podstatne rýchlejšou turbokartou - 68060.

    Snáď ti to pomôže pri rozhodovaní.

  18. Poděkovat octavius - tito lidé za příspěvek poděkovali
  19. #17
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Super oxcom, konecne krasne zhrnutie! Vazim si tejto odpovedi. Pisal som Boboovi vcera ale este neodpovedal takze si to pekne zhrnul.

    Ma ta karta 16MB pamati alebo si to system nejak manazuje?

    This accelerator comes with a 68ec020 processor (25MHz rating) and 16MBytes physical memory. 9MBytes of this physical memory can be used as fastmem, and up to 7 MBytes can be used by special software. The CPU speed can be switched in four steps between 17.03MHz and 42.5MHz. Overclocking the card beyond 28.38MHz will require active cooling; operation at this high speed is not guaranteed.

    Dlhe roky som zil s amigou len s 3,5" HD a bez turbo karty takze toto by mohla byt pre mna obrovska zmena k lepsiemu si myslim....

  20. #18
    oxcom's Avatar
    Datum registrace
    24.05.2011
    Město
    PD
    Příspěvků
    523
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Ono je to napísane v tom texte. Ale zhrniem to po lopate:

    Karta ti ponúkne 9 MB Fast RAM, zvyšných 7 MB sa v podstate môže použiť ako RAD disk. Spolu je to tých 16 MB ako píše Jens. Ďalej, Jens garantuje 28 MHz, ak by si chcel nastaviť 42 MHz, tak tu Jens doporučuje aktívne chladenie a samozrejmä negarantuje prevádzku karty na tejto frekvencii. Laicky povedané - karta ti može po cca. 1 hodine alebo aj viac z ničoho nič reštartovať prípadne zamrznúť celú Amigu, podľa toho ako náročné programy máš spustené a ako dlho.

  21. Poděkovat octavius - tito lidé za příspěvek poděkovali
  22. #19
    octavius's Avatar
    Datum registrace
    31.07.2019
    Město
    Trenčín
    Věk
    43
    Příspěvků
    83
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Dakujeem. Frekvencne mi to bolo jasne len tomu ram rozdeleniu som nejako nechapal, ze ako je to myslene. Tak asi pojdeme do toho Este ked uz budem objednavat by som asi zobral ten Micromys V5 https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/..._type=Screw-in alebo mate nieco este na mysli co pri objednat pri postovnom?
    RTC modul az tak asi zmysel nema?

  23. #20
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3448
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Turbokartu do A1200 ktoru?

    Ja bych si z toho seznamu osobne vzal:

    ACA1233n-26 - 200 EUR - (26 MHz)

    Tech 9MB pameti u ACA1221ec neni malo, ale taky ne moc. WHD se snazi natahnout celou hru do pameti, coz skoro vzdy jde a pak to funguje dobre. Pokud se to nevejde, tak ji postupne dohrava a to je obcas hodne otravne. On totiz WHD musi vyskocit do workbenche, aby byl aktivni system a mel pristup na disk, takze to prerusuje hudbu a hodne to blika.

    Urcite ti ale i ta ACA1221ec dobre poslouzi, s tim souhlasim.

    Ja mam myslim ACA1232 na 33MHz, ktera ma MMU a prodavala se tehdy za 130 ecek, mel jsem si vzit dve.

Podobná témata

  1. K: Turbokartu pro A500
    By Denny T in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 20.01.2019, 13:30:10
  2. Koupím Kupim veci na Amigu 500 - hdd, ram, turbokartu...
    By venox in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 26.02.2015, 07:45:08
  3. Koupím Turbokartu pro A1200
    By Angelou in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 27.07.2014, 11:13:14
  4. Koupím Turbokartu
    By Poison in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 29
    Poslední příspěvek: 26.03.2014, 23:21:17
  5. Vhodná CF redukce pro ACA turbokartu
    By webtv in forum Hardware
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.01.2011, 00:10:31

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots