Zobrazuji výsledky 1 až 12 z 12
  1. #1
    Prisko's Avatar
    Datum registrace
    24.09.2019
    Město
    České Budějovice
    Věk
    42
    Příspěvků
    39
    Post Thanks / Like

    Výchozí Pegasos II a recap

    Je možné, že časté a náhodné zamrzání aplikací a systému na Pegasosu může mít na svědomí třeba neprovedený recap desky? Je u Pegasů vůbec potřeba dělat recap? Nevím totiž, jestli je chyba v desce nebo v systému - OS 4.1. Tak abych nenadával na systém a ona byla chyba v desce. Taky mě napadlo nainstralovat tam MOS, ale nechce se mi zase čachrovat s oddíly a tomu bych se chtěl vynout. Nesetkal se s tím někdo?
    Amiga 1200, Blizzard 1230 / 50MHz, 32MB Fast RAM, CF 16GB, OS 3.1.4
    Pegasos II, AmigaOS 4.1 FE U1, MorphOS 3.11

  2. #2
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3457
    Post Thanks / Like

    Výchozí Pegasos II a recap

    Ty desky jsou bohuzel hrozne krapy a hodne jich uz umrelo uplne. Jestli ti pomuze recap nebo neco podobneho nevim, ale je dost velka sance, ze to nema reseni a bude to horsi. Je to zrejme spatnou BGA technologii.

    Celkove ale jen hadam z toho co jsem slysel a videl.

  3. Líbí se mi Prisko - těmto lidem se příspěvek líbí
  4. #3
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1709
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II a recap

    Je pravda, že pegasosí desky chcípají, ale jaké je % poruchovosti nevím. Tady to chcíplo ghh a falconovi, pokud si dobře vzpomínám.

    To tvé zamrzání aplikací má nějakou historii? Nezačalo to dělat po nějakém přiinstalování něčeho, co se může nově s původními programy hádat?

    Pokud nechceš přijít o původní systém, tak použij jakýkoli jiný disk a tu instalaci udělej na něj. Toto by mělo rozhodně předcházet jakýmkoli úvahám o recapu.

    Možná že fery má ještě pegasose? Pokud ano, mohli byste si zkusit "vyměnit" systémy.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  5. Líbí se mi Prisko - těmto lidem se příspěvek líbí
  6. #4
    ghh's Avatar
    Datum registrace
    14.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    43
    Příspěvků
    1358
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II a recap

    Rozhodně vyzkoušej čistou instalaci OS4 nebo MOS na jinej disk jak radí DaMi, nebo zkus nabootovat z CD a sledovat co to udělá.
    Jinak já mám dva mrtvý Pegasose. No nechci tě strašit
    Amiga DraCo DaMi PegasosII G4 G5

  7. Líbí se mi DaMi, Prisko - těmto lidem se příspěvek líbí
  8. #5
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1634
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II a recap

    Může to bý i pamětí, Pegina je na raměti dost citlivka...

    Pro začátek bych paměťový modul(y) vyndal, a očistil šedou částí školní gumy a popř. přetřel ipou nebo Kontaktem 60.
    AmigaServiceMan

  9. Poděkovat Prisko - tito lidé za příspěvek poděkovali
  10. #6
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1712
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II a recap

    Uunek by měl taky mít mého bývalého Pegase, jen nevím jestli ještě funguje...
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  11. #7
    Prisko's Avatar
    Datum registrace
    24.09.2019
    Město
    České Budějovice
    Věk
    42
    Příspěvků
    39
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II a recap

    Ty paměti je možná dobrý nápad, připadá mi to, že se to začalo projevovat víc po tom co jsem si pořídil 2GB. Zkusím začít tímhle směrem a připadně vyzkouším i ten zbytek. Díky za navedení.
    Amiga 1200, Blizzard 1230 / 50MHz, 32MB Fast RAM, CF 16GB, OS 3.1.4
    Pegasos II, AmigaOS 4.1 FE U1, MorphOS 3.11

  12. Líbí se mi springy - těmto lidem se příspěvek líbí
  13. #8
    sailor's Avatar
    Datum registrace
    31.05.2014
    Město
    Černošice
    Věk
    51
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II a recap

    jak říká IDEfix - a zkus podobně očistit všechny karty.
    Možná by ti pomohlo podívat se na sériový debug při spadnutí.
    Pegasos II: MorphOs, AmigaOS, Linux Mint PPC, NetBSD, MacOS X (Molk)
    AmigaOne X1000: AmigaOS, Linux MintPPC, OpenSUSE PowerBook G4: MoprhOs, MacOSX, MintPPC

  14. Líbí se mi Prisko - těmto lidem se příspěvek líbí
  15. #9
    Prisko's Avatar
    Datum registrace
    24.09.2019
    Město
    České Budějovice
    Věk
    42
    Příspěvků
    39
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II a recap

    Sériový výstup nehlásil nic, prostě to zamrzne a konec. Ale vypadá to, že výměna pamětí asi pomohla. Je to o něco stabilnější, ale padá to pořád i když o hodně méně. Nevím jestli je chyba jen u mně a přijde mi celý OS4 celý nějak nestabilní. Aspoň teda na Pegasosovi. Zlatá 3.1
    Amiga 1200, Blizzard 1230 / 50MHz, 32MB Fast RAM, CF 16GB, OS 3.1.4
    Pegasos II, AmigaOS 4.1 FE U1, MorphOS 3.11

  16. #10
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1712
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II a recap

    Šoupni tam MorphOS a jseš v pohodě ?D
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  17. #11
    Prisko's Avatar
    Datum registrace
    24.09.2019
    Město
    České Budějovice
    Věk
    42
    Příspěvků
    39
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II a recap

    To právě nechci. Nějak mi MorphOS nepřirostl k srdci. Prostě AmigaOS je AmigaOS
    Amiga 1200, Blizzard 1230 / 50MHz, 32MB Fast RAM, CF 16GB, OS 3.1.4
    Pegasos II, AmigaOS 4.1 FE U1, MorphOS 3.11

  18. #12
    sailor's Avatar
    Datum registrace
    31.05.2014
    Město
    Černošice
    Věk
    51
    Příspěvků
    50
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Pegasos II a recap

    AOS je sice AOS - fakt ale je, že konkrétně na Peg2 je MOS lepší než AOS prakticky ve všem kromě SDL.
    Vyzkoušel bych ten MOS aspoň z CD jestli je stejne (ne)stabilní.
    Pegasos II: MorphOs, AmigaOS, Linux Mint PPC, NetBSD, MacOS X (Molk)
    AmigaOne X1000: AmigaOS, Linux MintPPC, OpenSUSE PowerBook G4: MoprhOs, MacOSX, MintPPC

  19. Líbí se mi Prisko - těmto lidem se příspěvek líbí

Podobná témata

  1. ReCAP pro A1200
    By Starej_Mraf in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 70
    Poslední příspěvek: 10.08.2019, 01:26:38
  2. Recap CD32
    By Taurion in forum Hardware
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 17.06.2019, 14:19:46
  3. Recap A600
    By petrolinko in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 13.12.2018, 15:28:15
  4. A 600 recap s furiou
    By lacoh in forum Amiga v aukci
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 19.03.2017, 00:09:02
  5. Recap A600 SK/BA
    By andrew in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 17.01.2017, 21:54:52

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots