Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazuji výsledky 21 až 36 z 36
  1. #21
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3467
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Ja jsem se v tom nejak ztratil. Ten problem nastava pri instalaci WB 3.1.4?

  2. #22
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Quote Doda původně napsal: View Post
    Ja jsem se v tom nejak ztratil. Ten problem nastava pri instalaci WB 3.1.4?
    Nerozumím otázce . Vyskytuje se to ve WB 3.1.4 a po normální instalaci a nabootování do workbenche. Moje Amiga má KS 3.1. Když tam mám některou z karet (Blizzard 1200, 1220, PPC), mám dostupné 2MB chipky. Pokud mám v amize Blizze 1230 nebo 1260, chipka spadne na 1,5MB. Je jedno, jestli karty pouze vyměním, nebo celý systém nainstaluju znovu (na konkrétní turbíně).
    Quote k0x původně napsal: View Post
    B1230 - ROM 3.1

    Příloha 9872
    Přijde mi divné, že na tvé konfiguraci s B1230 to jede ok, na mé (s mým B1230) ne...
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  3. #23
    Czech Amiga News ExiE's Avatar
    Datum registrace
    12.04.2009
    Město
    NY
    Příspěvků
    1394
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Quote DaMi původně napsal: View Post
    Nerozumím otázce . Vyskytuje se to ve WB 3.1.4 a po normální instalaci a nabootování do workbenche. Moje Amiga má KS 3.1. Když tam mám některou z karet (Blizzard 1200, 1220, PPC), mám dostupné 2MB chipky. Pokud mám v amize Blizze 1230 nebo 1260, chipka spadne na 1,5MB. Je jedno, jestli karty pouze vyměním, nebo celý systém nainstaluju znovu (na konkrétní turbíně).
    Přijde mi divné, že na tvé konfiguraci s B1230 to jede ok, na mé (s mým B1230) ne...
    jen takovy napad, kdyz prehazujes ty karty, mas v kazde jiny SIMM, nebo vsude pouzivas ten stejny?

  4. #24
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3467
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Dami> Asi se neumim vyjadrit, ale odpovidas mi dobre.

    ExiE> k0x to zkousel ve WinUAE, kde se to chova stejne, to nebude SIMMem.

  5. #25
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Quote ExiE původně napsal: View Post
    jen takovy napad, kdyz prehazujes ty karty, mas v kazde jiny SIMM, nebo vsude pouzivas ten stejny?

    V každé mám jiný simm. Ještě jsem to teď pro jistotu různě poprohazoval, ale chová se to na tom B1230 stále stejně.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  6. #26
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1811
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Quote DaMi původně napsal:
    Přijde mi divné, že na tvé konfiguraci s B1230 to jede ok, na mé (s mým B1230) ne...
    Tak ted jsem to retestnul s cerstve aktualizovanym WinUAE 4.2.1 a proste v emulatoru se to chova korektne - LoadModule a 2MB CHIP.

    Nicmene podezdrivam zde Toniho, neb ikdyz mam nastaveno v Accelerator board memory 64MB tak emulovany system indikuje 200MB FAST.
    Tedy odkazuje to spise na ne-uplne dobrou emulaci Blizzard 1230IV ve WinUAE.

  7. #27
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1640
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Dami, jakou verzi firmware máš v tom B1230...?
    AmigaServiceMan

  8. #28
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4458
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Případně můžu půjčit jinou 1230 třeba?
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  9. #29
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Quote IDEfix původně napsal: View Post
    Dami, jakou verzi firmware máš v tom B1230...?
    Co tím máš na mysli? Je to ten poslední chip u scsi konektoru? Pokud ano, je na něm napsáno:
    Microchip
    27C256
    -12/L
    9533SAW

    Quote Predseda původně napsal: View Post
    Případně můžu půjčit jinou 1230 třeba?
    Díky, já to mám už vlastně vyřešeno tím blizkickem a dál se tím asi nebudu chtít zabývat. Ale možná jako záminka zajít na pivko je to dobrý nápad
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  10. #30
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1640
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Quote DaMi původně napsal: View Post
    Co tím máš na mysli? Je to ten poslední chip u scsi konektoru? Pokud ano, je na něm napsáno:
    Microchip
    27C256
    -12/L
    9533SAW
    Ale né... Tohle cos mi napsal je výrobní štítek čipu, ten je až na číslo výrobní šarže na všach kartách stejnej.

    Já myslel verzi obsahu toho čipu - fimware.
    AmigaServiceMan

  11. #31
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    To já nevím jak zjistit. SysInfo ani Scout mi nic rozumného neříká. Pokud někdo víte, napište.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  12. #32
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1811
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    @DaMi - zkousels jiny kus Blizze 1230?

  13. #33
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Quote k0x původně napsal: View Post
    @DaMi - zkousels jiny kus Blizze 1230?
    Ne, zkusím později tento týden.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  14. Líbí se mi JanciB - těmto lidem se příspěvek líbí
  15. #34
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Mám jen jednoho Blizzarda 1230 IV, ale Předseda mi zapůjčil svůj B1230 (taky IV), a chová se to stejně jako s mým, tedy po bootu cca 1,5MB chipky.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  16. #35
    - Predseda's Avatar
    Datum registrace
    04.10.2006
    Město
    LV-426
    Věk
    41
    Příspěvků
    4458
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Pokud by sis chtěl být úplně jistý, na Praseparty jich určitě taky pár bude a já osobně tam budu mít jinýho, než jsem ti půjčoval.
    "pořád lepší než stará s vypižlanýma dírama" (Solaris104 2017)



  17. #36
    rEVERz's Avatar
    Datum registrace
    05.11.2018
    Město
    Praha
    Příspěvků
    54
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Tak jsem taky udělal pár pokusů.
    - ROM3.1.4 v holé A1200(jak UAE tak HW) sežere půl mega
    - ROM3.0 i ROM3.1 mi s BlizKickem chodí jak s B1230IV(+64MB) tak s B1260(+64MB) normálně.
    Jak UAE tak HW.

    Jen doplňuji, instalaci WB jsem dělal přes UAE nastavené na holou A1200. Pro B1260 jsem jen dokopčil knihovny.

    Naposledy upravil rEVERz : 06.12.2019 v 17:01:57

  18. Poděkovat lacoh - tito lidé za příspěvek poděkovali

Podobná témata

  1. Blizzard 1260 128MB RAM
    By zdenek_j in forum Hardware
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 20.06.2015, 18:17:17
  2. Koupím Blizzard 1260
    By springy in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 24.05.2013, 08:28:02
  3. Divné: Blizzard 1260 a IDE-CF
    By Starej_Mraf in forum Hardware
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 07.06.2012, 14:29:04
  4. DCE Blizzard 1260/64
    By briolm in forum Hardware
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 12.06.2011, 09:51:32
  5. Blizzard 1260 - problém s pamětí
    By davesade in forum Hardware
    Odpovědí: 78
    Poslední příspěvek: 05.10.2010, 13:26:30

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots