Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 36
  1. #1
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Mám nainstalovaný WB 3.1.4 + několik malých doplňků, dá se říct, že je to systém v základu s podporou WarpOS. Po bootu z BlizzarduPPC mám téměř 2MB paměti CHIP.
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: BPPC.png
Zobrazeno: 41
Velikost: 4,8 KB
ID: 9862
    Pokud vyměním turbínu za B1260, mám CHIPky jen cca 1,5 MB. Netušíte, co to způsobuje?
    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: B1260.png
Zobrazeno: 38
Velikost: 4,9 KB
ID: 9863
    Ve startup-sequenci není nic extra (FBlit, Ftext), vše jsem povypínal, ale je to stejné. Po bootu se do ramdisku něco kopíruje do ENV, ale jsou toho jen cca 3kB. Přijde mi, jakoby se v případě BPPC nová romka kopírovala do FAST a v případě B1260 do CHIP. Máte na to nějaký názor?
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  2. Poděkovat jan - tito lidé za příspěvek poděkovali
  3. #2
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2649
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    A máš tu ROM 3.1.4 fyzickou nebo ji kickuješ?
    I love Amiga

  4. #3
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Kickuju. Je to stejná amiga, jen jsem vyměnil turbíny.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  5. #4
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2649
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    A máš na B1260 osazený jumper MAPROM? Pokud není osazený, tak kickuje ROM.
    I love Amiga

  6. #5
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3467
    Post Thanks / Like

    Výchozí Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Ze by se ROM kickovala do CHIP, to asi ne. Ten rozdil je fakt velky.

  7. #6
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Ten Jumper byl vypnutý, takže se romka měla kickovat do ramky, ale do fastky (právě jsem projel manuál). Jumper jsem osadil, aby se romka nekickovala, a výsledek je stejný.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  8. #7
    Cyberian's Avatar
    Datum registrace
    16.12.2016
    Město
    Klimkovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    137
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Kouknout se do chip ramky co že to zapláclo ten prostor. Třeba tam budou nějaké čitelné textové řetězce. Upřímně jsem moc zvědavý
    Naposledy upravil Cyberian : 28.10.2019 v 21:39:50
    “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” - Thor Heyerdahl

  9. #8
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Quote Cyberian původně napsal: View Post
    Kouknout se do chip ramky co že to zapláclo ten prostor. Třeba tam budou nějaké čitelné textové řetězce. Upřímně jsem moc zvědavý
    To je na mě moc scifi, nevím jak na to.

    Protočil jsem amize několik blizzardů a u všech je té chipky cca 1,5 mega. Tak si říkám, jestli to vlastně není takto v pořádku a jestli naopak ten blizzard ppc automaticky něco nepřesouvá do fastky. V boot menu bppc jsem nic neobjevil, maprom je tam vypnutá.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  10. #9
    Cyberian's Avatar
    Datum registrace
    16.12.2016
    Město
    Klimkovice
    Věk
    35
    Příspěvků
    137
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Quote DaMi původně napsal: View Post
    To je na mě moc scifi, nevím jak na to.

    Protočil jsem amize několik blizzardů a u všech je té chipky cca 1,5 mega. Tak si říkám, jestli to vlastně není takto v pořádku a jestli naopak ten blizzard ppc automaticky něco nepřesouvá do fastky. V boot menu bppc jsem nic neobjevil, maprom je tam vypnutá.
    Hledal jsem nějký agnus dma visualiser, memory dump a nakonec jsem obloukem skončil opět zde na fóru

    http://www.amigamortal.cz/forum/showthread.php?t=1177

    Zde je popsan program HRTmon. Zkusil jsem ho. spustil jsem soubor hrtmon, klikl pravym tlacitkem a huplo to okamžitě do HRTmonu. Program se opouští napsáním "x" a odentrováním. Kouknul jsem odkud kam je Chip ram na A1200 a výpis chipram do souboru se udělá přes "s jmeno_souboru $000000 $1FFFFF", nicméně jsem záhy zjistil, že je potřeba mít FFS nebo Int. FFS disk a ideálně asi bez dat, kdyby se něco podělalo. Ještě bych doplnil v manuálu doporučují po uložeí souboru nic dalšího s diskem nedělat a provést restart
    Naposledy upravil Cyberian : 28.10.2019 v 23:48:41
    “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” - Thor Heyerdahl

  11. #10
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1811
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    WinUAE Test A1200 s B1260


    Kickstart 3.1 ROM

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Capture-KickRom.PNG
Zobrazeno: 55
Velikost: 17,3 KB
ID: 9865


    Kickstart 3.1.4 ROM

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Capture-Rom.PNG
Zobrazeno: 54
Velikost: 17,1 KB
ID: 9866

  12. #11
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3467
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Dami: Myslim ze ARTM dokaze vypisovat zajime veci, kam je jaky modul natazeny, ale vubec nevim, jestli to k necemu bude. Skoro urcite ale nebude problem kickovana ROM, to nedava smysl.

    k0x> V 3.1.4 jsou myslim ikony ulozene ve fastram, zatim co v 3.1 na to byla volba, nebo nejaky tool. Mozna tech veci bude presunutych vic. To uz by nejaky smysl davalo.

    Asi bych zkusim nabootovat pouze do CLI bez WB, co to bude ukazovat prikazem "avail".

  13. #12
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1811
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Rom 3.1

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Capture-KickRom-noss.PNG
Zobrazeno: 52
Velikost: 13,5 KB
ID: 9867

    Rom 3.1.4

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Capture-Rom-noss.PNG
Zobrazeno: 45
Velikost: 13,0 KB
ID: 9868
    Naposledy upravil k0x : 29.10.2019 v 14:03:53

  14. #13
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1811
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Kdyz jsem v emulatoru zamenil B1260 za CyberStorm Mk3 tak je 2MB CHIP zpet.

    Zeby sabaka pouze s B1260?


    ROM 3.1 a clean WB 3.1.4 install

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Capture-KickRom-csmk3.PNG
Zobrazeno: 33
Velikost: 17,2 KB
ID: 9869



    A Blizzard-1230IV konfigurace take bez problemu.
    Naposledy upravil k0x : 29.10.2019 v 14:46:26

  15. #14
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3467
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Z bootu do cli je videt, ze to dela az WB. Me napadaji jenom ty ikony.

  16. #15
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1811
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    WB ani ikony to nejsou. To by se to chovalo stejne napric konfiguracemi.


    WB 3.1.4 ma ve startupu LoadModule ROMUPDATE

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Capture-ss.PNG
Zobrazeno: 23
Velikost: 8,4 KB
ID: 9870

    Pokud je exec.library nizsi verze nez 46 tak se WB 3.1.4 nespusti.

    Vypada to ze ten ROMUDPATE neni plnym softkickem.

    Kick 3.1 ---> ROMUPDATE ---> Kickstart version 46.45 --> 1,477MB CHIP RAM
    Kick 3.1 ---> Kickstart version 46.143 ---> 2,004MB CHIP RAM


    Zajimave je skutecne to, proc se tomu deje pouze na B1260.

    Mezi bug reporty WB 3.1.4 amiga.org/a1k.org jsem na tento pripad nenarazil.


    Jeste vyzkousim blizkick, jinak zustava nejlepsim resenim vymena fyzicke ROM.

  17. Poděkovat jan - tito lidé za příspěvek poděkovali
  18. #16
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3467
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Quote k0x původně napsal: View Post
    WB ani ikony to nejsou. To by se to chovalo stejne napric konfiguracemi.

    V #12 mas dva screenshoty ze CLI bez nastartovaneho WB kde je volna CHIP stejna, tak jak muzes vyloucit ikony, potazmo nastartovany WB, ktery to zpusobuje? Me naopak ta souvislost prijde jasna.

    Otazka je, proc se ten ROMUPDATE cpe do CHIP.

  19. #17
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1811
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Quote Doda původně napsal: View Post
    V #12 mas dva screenshoty ze CLI bez nastartovaneho WB kde je volna CHIP stejna, tak jak muzes vyloucit ikony, potazmo nastartovany WB, ktery to zpusobuje? Me naopak ta souvislost prijde jasna.

    Otazka je, proc se ten ROMUPDATE cpe do CHIP.

    Moje chyba - #12 jsou screenshoty pri bootu bez startup sequence - tedy bez spusteni "LoadModule ROMUPDATE".

    Pokud je ta souvislost jasna, tak proc se to chova na B1260 jinak nez na B1230, BPPC ci CSMK3?

  20. #18
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    44
    Příspěvků
    3467
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Quote k0x původně napsal: View Post
    Moje chyba - #12 jsou screenshoty pri bootu bez startup sequence - tedy bez spusteni "LoadModule ROMUPDATE".

    Pokud je ta souvislost jasna, tak proc se to chova na B1260 jinak nez na B1230, BPPC ci CSMK3?
    Ja to takhle ale myslel, bez WB a bez SS. Ze je to zpusobeno az pozdeji, ne hned po startu, nemusi to byt nutne WB, to jsem jen hadal.

    Proc se to tak chova se zeptej treba Toniho Willena, ten to urcite vysype hned.

  21. #19
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1811
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Testy bez loadwb

    B1260 - ROM 3.1

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Capture-noloadwb.PNG
Zobrazeno: 39
Velikost: 8,1 KB
ID: 9871

    B1230 - ROM 3.1

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Capture-noloadwb-b1230.PNG
Zobrazeno: 54
Velikost: 8,1 KB
ID: 9872


    B1260 - ROM 3.1.4

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: Capture-noloadwb-b1260-314.PNG
Zobrazeno: 35
Velikost: 8,2 KB
ID: 9873

    Stejne (spravne) jako real ROM se chova i softkick pomoci blizkicku.

    LoadModule ROMUPDATE nefunguje korektne v na B1260 - zmizi 0,5MB CHIP.


    @DaMi - muzes napsat na "technickou potvoru"

  22. Poděkovat jan - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi springy - těmto lidem se příspěvek líbí
  23. #20
    Administrátor DaMi's Avatar
    Datum registrace
    29.09.2005
    Město
    Praha - Stodůlky
    Věk
    45
    Příspěvků
    1718
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Blizzard 1260 vs Blizzard PPC - rozdílné využití CHIP paměti po bootu?

    Takže: LoadModule na některých turbínách nekickuje romku do fastky, ale do chipky, nechápu, že si toho nikdo nevšimnul. U mě se to týká B1230 IV a B1260.

    Korektně to funguje na:

    • MemmoryMaster 1200
    • Blizzard 1200
    • Blizzard 1220
    • Blizzard PPC

    Všude mám po bootu cca 2MB volné chipky.

    Problém je na B1230 IV a B1260. Pomohl jsem si blizkickem, takže pokud nejdřív nahraju kickstart 3.1.4 (kick.a1200.46.143), tak mám po sérii bootů i při použití těchto turbín 2MB chipky. Já si pořizovat fyzickou romku nebudu, pořešení blizkickem mi stačí.

    Ještě jedna zajímavost s číslováním kickstartu - s různými kartami je různé čislování (není potřeba reinstalace, stačí opravdu prohodit karty):
    46.68

    • MemoryMaster1200
    • Blizzard 1200
    • Blizzard 1220

    46.45

    • Holá amiga 1200
    • Blizzard 1230
    • Blizzard 1260
    • Blizzard PPC

    46.143
    • Všechny Blizzardy podporující softkick.


    ARTM a HRTMon jsem zkoušel, ale nic jsem z toho nevyčetl. Vidím tam výpis paměti v asci, ale nenašel jsem tam žádné čitelné řetězce.
    Amiga OCS, ECS, AGA, CGX, PPC
    ---------------------------------------------
    Líbí se mi Retropolis

  24. Poděkovat oxcom, springy, IDEfix, jan - tito lidé za příspěvek poděkovali
    Líbí se mi Cyberian - těmto lidem se příspěvek líbí

Podobná témata

  1. Blizzard 1260 128MB RAM
    By zdenek_j in forum Hardware
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 20.06.2015, 18:17:17
  2. Koupím Blizzard 1260
    By springy in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 24.05.2013, 08:28:02
  3. Divné: Blizzard 1260 a IDE-CF
    By Starej_Mraf in forum Hardware
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 07.06.2012, 14:29:04
  4. DCE Blizzard 1260/64
    By briolm in forum Hardware
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 12.06.2011, 09:51:32
  5. Blizzard 1260 - problém s pamětí
    By davesade in forum Hardware
    Odpovědí: 78
    Poslední příspěvek: 05.10.2010, 13:26:30

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots