Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazuji výsledky 1 až 20 z 23
  1. #1
    lwawe's Avatar
    Datum registrace
    07.12.2019
    Město
    Oslavany
    Příspěvků
    10
    Post Thanks / Like

    Question Apollo 1240 test funkčnosti

    Zdravím lidi.
    Po dlouhé době jsem se dokopal oprášit Amigu. Při té příležitosti jsem taky vyhrabal svou starou A 1240. Opravil jsem její poúrazové bolístky (patice pro ROM ,patice pro CPU, nový krystal, nová patice RAM). Romka kdysi při pádu karty vzala za své ,tak jsem nechal vypálit novou 5.6. Karta však bohužel nenajela. Nemám vybavení na její podrobnější analýzu , tak mám prosbu jestli by se nenašel někdo , kdo by ji otestoval.

  2. #2
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1910
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    Fotky

    Amiga bez karty je plne fcni?

    Zdroj puvodni?

  3. #3
    lwawe's Avatar
    Datum registrace
    07.12.2019
    Město
    Oslavany
    Příspěvků
    10
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    JJ Amiga plně funkční i s B1230,zdroj taky OK. Kartu jsem vizuálně kontroloval asi 100x. Pájení mi problém nedělá cca 35let praxe. Dělal jsem v opravně elektroniky. Kontakty machů vyčištěny. CPU hřeje po zapnutí amči, ale ne moc. Propojky taky na svém místě, žádný viditelně přerušený spoj. Při vyndávání 040 i patice RAM žádný vytržený prokov.

  4. #4
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1669
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    Ještě další možnosti - blbě vypálená epromka, vadný krystal nebo jeho kontakt v patici. Zkus ještě vyčistit konektor na MB i kartě. IPA, školní guma a špachtle do krku (ta doktorská)...
    AmigaServiceMan

  5. #5
    lwawe's Avatar
    Datum registrace
    07.12.2019
    Město
    Oslavany
    Příspěvků
    10
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    epromu sem nechal vypálit u Bučka v Brně. krystal je nový malý typ , takže je tam patice upravená. Teď tam můžou být oba typy. To chce vyzkoušet CPU v jiné kartě , popřípadě i tu romku. M27C1001 by mělo být stejný jako 27c010 akorát je to jednorázovka. Při tom pádu tenkrát odešla romka ,normálně praskla,doufám , že nebude přerušenej spoj někde ve vnitřní vrstvě plošáku. Je to minimálně 3vrstvá deska. To by bylo hodně nemilé. Zapomněl sem napsat , že amiga ani nanabootuje a pořád svítí dioda HDD. Nechytá se ani boot z diskety. Baterku na hodiny sem tam ani nedával , si myslím že to nemá vliv (na funkci agronoma zcela určitě ne).

  6. #6
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1910
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    stale cekame na foto

    btw: John Chucky Hertell udelal reprodukci toho PCB - nekde jsem to videl

  7. #7
    lwawe's Avatar
    Datum registrace
    07.12.2019
    Město
    Oslavany
    Příspěvků
    10
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    Nejsem žádnej fotograf , tak lepší foto nebude.


    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: IMG_0755.jpg
Zobrazeno: 64
Velikost: 178,2 KB
ID: 10052Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: IMG_0757.jpg
Zobrazeno: 56
Velikost: 185,9 KB
ID: 10053

    Zkusím pohledat, snad to najdu. Pokud to někdy rozběhnu , tak mám připravenou 060 i stabil. 3.3v sem už vyrobil. Proto mám taky ten konektorek nahcystanej tak, aby to bylo co nejníž. Je to na prd , když člověk už musí mít brýle na čtení. Bez lupy už se při takový práci neobejdu a po diskotéce lupa - brejle- lupa sem jak praštěněj pytlem. Normálně musím třeba chvíli čučet z okna , aby se oči zase uklidnily.
    Naposledy upravil lwawe : 12.01.2020 v 12:35:14

  8. Líbí se mi k0x, oxcom - těmto lidem se příspěvek líbí
  9. #8
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1669
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    Tu 060tku nech zatím v šupleti, máš tam bohužel MACH130...

    A kup si sklopné zvětšovací brejle a můžeš mít pod nima ty svoje načtení a diskoška se nekoná. Já bez nich nemůžu dělat už asi deset let...
    AmigaServiceMan

  10. #9
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1910
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    Nedavno se to probiralo na Amibay, upgrade na 060 je funkcni i s MACH130.

    Nebo mas jine zjisteni pane IDEfixi?

  11. #10
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1669
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    Ale jistě, pane kolego k0xi, zkoušel sem dvě karty s MACH130 - první ani prd, druhá podle nálady, ale většinou přehlídka různých barevných Guru. Věděli jste, že existuje fialový...?
    AmigaServiceMan

  12. #11
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1910
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti


  13. #12
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1669
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    Přečti si diskusi u Chucka - http://wordpress.hertell.nu/?p=474

    Závěr je asi takový, že to zdaleka není stopro a funguje to zcela nahodile, kus od kusu...
    AmigaServiceMan

  14. #13
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    18
    Příspěvků
    305
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    Chucky píše, že udělal už přes několik karet s MACH130 http://wordpress.hertell.nu/?p=474
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  15. #14
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1669
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    No ták, Kocoureeee...

    A diskuzi si čet? Co tam píše Gunnar?
    AmigaServiceMan

  16. #15
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1910
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    Tak uz jsem si vzpomel - Solaris to asi zobnul na licoknize

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: photo_2019-12-25_21-22-19.jpg
Zobrazeno: 75
Velikost: 201,3 KB
ID: 10054

  17. #16
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    18
    Příspěvků
    305
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    Jedno tohle Apollo z té fotky je už ke mně na cestě
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  18. #17
    lwawe's Avatar
    Datum registrace
    07.12.2019
    Město
    Oslavany
    Příspěvků
    10
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    JJ Mám sklopky i se světlem, ale vadí mi to na šišce. jak padla 40, tak šly brejle na frňák. Byla to sranda , když sem dělal na servise vrat a bylo třeba mazat pružiny nad hlavou-skla byla v cukuletu jeden mastnej flek.

  19. #18
    lwawe's Avatar
    Datum registrace
    07.12.2019
    Město
    Oslavany
    Příspěvků
    10
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    Vím o výměně MACHu. Teď je stejně důležitý rozběhnout to na 040. Pokud se to nezdaří můžu pořád dát 060 do PPC blizny.

  20. #19
    Retro gamer Solaris104's Avatar
    Datum registrace
    18.10.2006
    Město
    Vsetín
    Příspěvků
    2675
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    No obsah nových Mach čipů má Jens, který psal, že by to dal k dispozici za těžké prachy. Se divím, že je nedal do svého eshopu. Raději to bude syslit.
    I love Amiga

  21. #20
    Boboo's Avatar
    Datum registrace
    01.12.2006
    Město
    Nitra
    Věk
    45
    Příspěvků
    2699
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: Apollo 1240 test funkčnosti

    Quote k0x původně napsal: View Post
    Tak uz jsem si vzpomel - Solaris to asi zobnul na licoknize

    Klikněte na obrázek pro zobrazení větší verze

Název: photo_2019-12-25_21-22-19.jpg
Zobrazeno: 75
Velikost: 201,3 KB
ID: 10054
    Ako pozeram ta spodna doska PCB Apolla je replika, nie original doska.
    Amiga 600 2MB Chip, Furia 030/40MHz, FDD HD 1,76MB (AriseR6i)
    Furiatune homepage

Podobná témata

  1. Apollo 1240 upgrade
    By Boboo in forum Bastlení a modifikace
    Odpovědí: 42
    Poslední příspěvek: 08.07.2019, 10:30:12
  2. WHD kickstarts funkční s Apollo 1240
    By vvasha in forum Aplikace
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 21.01.2019, 22:04:15
  3. Apollo 1240/33 a WHDLoad
    By zdenek_j in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 15.08.2013, 20:33:48
  4. Apollo 1240
    By eddie in forum Hardware
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 22.10.2008, 11:06:18
  5. Funkčnost A1200 s turbokartou Apollo 1240
    By CodEx in forum Hardware
    Odpovědí: 70
    Poslední příspěvek: 25.03.2008, 14:19:37

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots