Zobrazuji výsledky 1 až 17 z 17
  1. #1
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    19
    Příspěvků
    327
    Post Thanks / Like

    Výchozí DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Bohužel jsem si asi sám odpálil něco v A1200
    Vyndal jsem desku z toweru a připájel jsem kablík na klávesnici na U13. Bohužel od tohoto momentu už A1200 nenaběhne, černo.
    Vše jsem důkladně překontroloval a ověřil tak nevím kde jsem udělal chybu S pájením bych řekl, že už jsem více pokročilý.
    Hlavně proč nejde video, když jsem šmatal jen na ovladač klávesnice. Jinak A1200 ani nebootuje z floppy/disku

    Nemáte někdo diagrom z Prahy?
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  2. #2
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    45
    Příspěvků
    3563
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    S diagrom bych jeste pockal.

    - Meril jsi, jestli neni nekde zkrat na napajeni?

    - Meril jsi vsechna napeti na ruznych castech desky?

    - Co delaji LEDky? Alespon blikaji?

  3. #3
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    19
    Příspěvků
    327
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Zkrat tam není (testováno na floppy konektoru)
    Na floppy konektoru mám +11,8 a +4,7 V
    Ledka je pouze zelená
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  4. #4
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1784
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Zelené jsou všechny, nebo ne? Tady jde o to jestli svítí anebo aspoň probliknou? U mne to byl vadný kickstart, po výměně vše OK.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  5. #5
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    19
    Příspěvků
    327
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Kickstart jsem vyměnil. Ani neprobliknou. Jen power svítí. Deska je po recapu
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  6. #6
    Dedy's Avatar
    Datum registrace
    10.04.2009
    Město
    Vyškov
    Věk
    70
    Příspěvků
    1784
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Tak jak radil Doda, měřit, měřit a měřit. To už je na mě BFU moc.
    Amiga 600, Fúria EC020, Powerbook G4, 1.67GHz, MOS3.11, zatím neregistrovaný,
    Asus Zenbook Prime UX32VD Xubuntu 18.04

  7. #7
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    19
    Příspěvků
    327
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Nemáte tedy někdo tu Diagromku? Já bych musel čekat přes měsíc na čipy
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  8. #8
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    45
    Příspěvků
    3563
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Ja tu diagromku bohuzel nemam, ale nejake epromky ano, i kdyz je zase neumim naprogramovat. Muzu ti je dat, pak mi je vratis.

    Pokud je v poradku napajeni, chtelo by to osciloskopem zmerit jestli zije oscilator, datova a adresova sbernice a dalsi signaly.

  9. #9
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    19
    Příspěvků
    327
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Bohužel oscilátor nemám :-/
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  10. #10
    Kachna Obecna's Avatar
    Datum registrace
    09.04.2009
    Město
    Hrádek nad Nisou
    Věk
    41
    Příspěvků
    226
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    no nevím, ale těch 4,7V bude málo... tolerance pro TTL logiku je čtvrtvoltu...
    Amiga 600 rev.1.5, A604 1MB ChipRAM, ROM 3.1, Fúria S628 68000/28 1,5MB Fast, FuriaRAM 8MB Fast, SUBWAY USB, IDE FIX Express, CF 4GB 3x; MAS Player
    Efika 5200B Directron Case + PicoPSU, HDD, Radeon 9250 128Mb, MorphOS Registered

  11. #11
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    19
    Příspěvků
    327
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Myslím, že napětí to nebude, tenhle zdroj mám na A1200+Blizzard+CD-ROM
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  12. #12
    Administrátor Doda's Avatar
    Datum registrace
    24.10.2006
    Město
    Praha
    Věk
    45
    Příspěvků
    3563
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    To nemusi byt primo problem zdroje, ale jen tak mimochodem jiny jsi zkousel? Potrebna napeti je nutne zmerit na vice mistech nez jen floppy konektoru. Hned uzdroje, kousek dal, na nekterych obvodech..... Trochu bych se vratil k tomu co jsi delal. Mozna jsi nekde neco zkratoval, pretezujes to a mas nekde u ubytek napeti. Je fakt, ze 4.7V neni nejvic, ale Amiga ma dlouhe spoje a mozna byt to jelo, nevim.

  13. #13
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    19
    Příspěvků
    327
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Hmm, ještě zajímavé je, že se amiga chová úplně stejně když vyndám kickstart. Vložil jsem jiný, ale žádná změna
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  14. #14
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    19
    Příspěvků
    327
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Tak desku jsem umil v IPA a teď se občas dostanu na kickstart screen, ale zapnu a vypnu a zase nic
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

  15. #15
    Velký vezír IDEfix's Avatar
    Datum registrace
    05.09.2006
    Město
    Dvůr Králové n/L
    Věk
    53
    Příspěvků
    1676
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Pravděpodobně sis díky manipulaci s deskou vyrobil někde "studeňák". Zkus přitlačit některý ze zákaznických čipů, držet a pak Amigu zapnout. Zelená ledka poté co se rozsvítí by měla během 1-2 sekund zvýšit jas o 50 procent. Pokuď zůstane "přichcíplá", Amiga nestartuje... Takhle pomačkej postupně všechny čipy.
    AmigaServiceMan

  16. #16
    k0x's Avatar
    Datum registrace
    24.08.2013
    Město
    Ostrava
    Příspěvků
    1927
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Podarilo se ji ozivit?

  17. #17
    TheMrKocour's Avatar
    Datum registrace
    19.02.2017
    Město
    Buštěhrad
    Věk
    19
    Příspěvků
    327
    Post Thanks / Like

    Výchozí O: DiagROM - Praha / Odpálená A1200

    Až pomine karanténa tak bych to rád předal reverzovi. Mám tu dvě desky. Bohužel bez nich si nemůžu hrát s novým apollem
    Amiga 4000D, CyberStorm MKIII 060@50 Mhz, Sonnet G3@400, 64 + 128 MB Fast, OS 3.9, Mediator, Voodoo3, SB128
    Amiga 1200T - Infinitiv Tower Blizzard 030@50 Mhz, 32 MB RAM, OS 3.9

Podobná témata

  1. DiagROM
    By Kachna Obecna in forum Hardware
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 20.06.2019, 10:38:38
  2. Koupím K: DiagROM pro A2000
    By bigmac in forum Prodej, nákup, výměna a darování
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.10.2018, 21:42:20
  3. Stock A1200 pomalsia ako A1200?
    By andrew in forum Otázky začátečníků
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 15.01.2017, 11:39:55
  4. Kompy 2013 , Praha - Chodov
    By oldrick in forum Akce, srazy, výstavy
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 21.02.2013, 20:25:16

Povolení psaní zpráv

  • Nemůžete otevírat nová témata
  • Nemůžete odesílat odpovědi
  • Nemůžete připojovat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •  
Thumbnail Screenshots by Thumbshots